28 / 03 / 2024

2014 turizmi

2014 turizmi

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, turizm gelirleri 2014 yılının son çeyreğinde, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1.3 düşüşle 7.67 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Dünya Turizm Örgütü 2014 uluslararası ziyaretçi trafiğini açıkladı!

Dünya Turizm Örgütü ( UNWTO ) tarafından açıklanan 2014 yılı ilk sonuçlarına göre uluslararası ziyaretçi trafiği yüzde 4,7 artarak 1 milyar 138 milyona çıktı.

2014'te 42 milyon turist ağırladık!

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 2014 yılı sonu itibariyle Türkiye'ye gelen toplam turist sayısının 42 milyon, turizm gelirinin de 35-36 milyar dolar seviyelerinde gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Bodrum'da deniz sezonu devam ediyor!

Bodrum 'da güneşli ve güzel bir hava hava yaşanıyor. Hava sıcaklığının 21, deniz suyu sıcaklığının ise 23 derece ölçüldüğü Bodrum'da vatandaşlar kasım ayında denize girmenin keyfini çıkardı

Turizmde binlerce kişiye iş umudu!

Cumhuriyet'in 100. yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm gelirini hedefleyen Türkiye'de, bu sene de turizm sektöründeki teşvikli yatırımlar da önemli oranda arttı.

Bayram yolcu rekoru getirdi!

Atatürk Havalimanı, Kurban Bayramı tatilinin başladığı 3 Ekim Cuma günü yolcu rekoru kırdı. Bin 326 uçağın iniş-kalkış yaptığı havalimanını arife günü 165 bin 71 yolcu kullandı.

Turizmci gelecek yıldan endişeli!

Turizmci gelecek yıldan endişeli. Turizmde sektöre IŞİD gölgesi düştü. ABD ve de bazı Batı ülkelerinin vatandaşlarına 'Türkiye'ye gitmeyin' çağrıları yapması turizmcileri gelecek yıl için endişelendiriyor.

AKTOB verilerine göre turizmde Antalya'yı İstanbul ve Muğla izliyor!

AKTOB Araştırma Birimi verilerine göre, 7 ayda 3.2 milyar lira yatırım teşviki alan turizm sektörüne, 52 bin 816 yeni yatak ilave edilecek. Bu teşvikle kurulacak konaklama tesislerinde 12 bin 433 kişiye iş imkanı açılacak.

Turizmde yerli tatilci bereketi!

Erken rezervasyondan faydalanıp uygun rakamlara yıl boyunca tatil imkanı bulan yerli turist, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da en çok Ege ve Akdeniz'i tercih etti.

Turizmde gözler bol kazançlı pazarlarda!

Yabancı ziyaretçi sayısı 40 milyona yaklaşan Türkiye, gelecek yıl dünyanın en kalabalık ülkeleri Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika gibi yeni pazarlardan daha çok turist çekmeye çalışacak.

Turizmciler ağaç evlerden Ekoturizm’e geçiş yapacak!

HER şey dahil sisteminden sıkça şikayet eden turizmciler, alternatif yöntemler arıyor. Antalya’daki Olimpos bölgesi, yerli ve yabancı turistlerin bu anlamda çekim merkezi olmaya devam ediyor.

Türkiye'nin turizm ile şöhreti arttı!

Türkiye'nin turizm ile şöhreti arttı. Sahip olduğu tarihi ve de doğal güzelliği ile dikkatleri çeken Türkiye, dünyanın önde gelen dergilerinin sayfalarında yüz binlerce kişiye ulaştı.

Turizm geliri 13 milyar 783 milyon dolara yükseldi!

Bu yılın ilk yarısında turizm geliri 13 milyar 783 milyon dolara yükseldi. Turistlerin bu dönemde sadece ' üst baş ' harcaması 1.5 milyar doları geçti.

Turistler tekstile 1,5 milyar dolar harcadı!

Bu yılın ilk yarısında Türkiye'ye gelen turistlerin giyecek ve ayakkabı harcaması 1,5 milyar doları geçti. Yerli turistler ise yurt dışındaki her 100 dolarlık harcamanın yüzde 10,5'ini hediyelik eşyaya ayırdı.

Yabancı turistlerin favorisi Türkiye!

Turist sayısında yılın ilk yarısında elde edilen rakamlar hakkında, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çelik, Türkiye'nin, turizmdeki "devler ligi"nde yerini her geçen gün sağlamlaştırdığını, sektörün son 6 aylık rakamlarının yüzleri güldürdüğünü belirtti.

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

Çeşme turizmi 2014'de yüzde 13 büyüdü!

Turizmde kötü bir yıl geçiren İzmir'in son yıllarda öne çıkan ilçesi Çeşme, 2014'te il bazındaki gerilemenin tersine bir gelişme gösterdi. Çeşme'de yabancıların yüzde 30'a yakın artış gösterdiği belirtiliyor.

TÜRSAB kış turizmi raporunu açıkladı!

Türkiye'de 10 yıl önce 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, 2014 itibarıyla 4,8 milyon kişiyi aştı. TÜRSAB Kış Turizmi Raporu'na göre Türkiye, kış turizmine de ağırlık vermeye başladı.

Burhan Sili: Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi ile turizmi çeşitlendireceğiz!

Burhan Sili turizmi çeşitlendirme çalışmaları kapsamında çok önemli bir projeye imza attıklarını söyledi. Sili "Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi, BAKA'nın 2014 mali destek programı kapsamında hibe desteği kazanmıştır.

Türkiye sağlık turizmi dünyaya tanıtılacak!

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı da olan Çakmak, yaptığı yazılı açıklamada, 2014 yılında Türkiye'nin sağlık turizmini tanıtmak için Romanya, Azerbaycan, Umman, Katar, Dubai'de etkinlikler düzenlediklerini belirtti...

TÜRSAB: Kurdaki dalgalanma turizmi olumsuz etkilemez!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden, döviz kurundaki dalgalanmanın turizmi olumsuz etkilemeyeceğini, 2014 yılı erken rezervasyonlarının iyi durumda olduğunu söyledi...

Mehmet Müezzinoğlu:Sağlık turizmi gelirlerini 2014'te 5 milyar doların üzerine çıkaracağız!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sağlık turizmindeki gelirler ile ilgili olarak '' 2,5 milyar dolarlık geliri, 2014'te 5 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz'' dedi.

Ferhat Keten: 2014'te konut fiyatları yüzde 25'e kadar düşecek!

2014’ün ikinci yarısından itibaren konut talebinde bir patlama yaşanacağını belirten Keten İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, arz fazlalığının olduğu merkezi ilçelerde konut fiyatlarının yüzde 25’lere kadar düşeceğini söyledi…

Park Royal Pendik projesi 2014 yılında başlıyor! Yeni proje!

Özka Ortaklar İnşaat ile Dinay Yapı Ortaklığı İstanbul Pendik'te Park Royal projesine hazırlanıyor. 170 konutluk Park Royal Pendik projesinin inşaat çalışmalarına 2014 yılı içerisinde başlanıyor...

Sivas turizmi Marka Kent projesiyle dünyaya açılıyor!

Sivas Turizmi ORAN Kalkınma Ajansı'nın başlattığı Sivas Turizmini Markalaştırma Projesi ile birlikte dünyaya açılıyor. Proje; Sivas Valiliği, Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ve tüm turizm paydaşları ile birlikte yürütülüyor...

Viaport Venezia Evleri 2014'te teslim! 321 bin liraya 1+1!

1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daire seçeneklerinden meydana gelen Viaport Venezia Evleri'nde fiyatlar 321 bin liradan başlıyor. Projede teslimler 2014'te başlayacak...

Somuncu Grup, Paşapark Rezidance'ı 2014'te hizmete açıyor!

Mimarlık, inşaat, hizmet ve turizm sektöründe faaliyet gösteren Somuncu Grup, Paşapark Delüxe ve Konya'nın en önemli rezidansı olacak olan Paşapark Rezidance'ı da 2014'te hizmete açmayı planlıyor...

Çukurova Tower'da 149 bin liraya 1+0! 2014'te teslim!

Kartal'da Çukurova Gayrimenkul tarafından inşa edilen Kartal Çukurova Tower'da fiyatlar 149 bin liradan başlıyor. Teslimlerin 2014 yılında yapılacağı belirlenen projede banka kredisi ile ödeme yapılabiliyor...

2014 turizmi Haberi

2014 turizmi

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, turizm gelirleri 2014 yılının son çeyreğinde, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1.3 düşüşle 7.67 milyar dolar olarak gerçekleşti.


Turizm gelirleri 2014 yılı genelinde ise, bir önceki yıla göre yüzde 6.2 artışla 34.3 milyar dolara yükseldi. 


Dördüncü çeyrek verileri

Turizm geliri Ekim, Kasım ve Aralık aylarından oluşan IV. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,3 azalarak 7 milyar 667 milyon 719 bin dolar oldu. Turizm gelirinin yüzde 81’i yabancı ziyaretçilerden, yüzde 19’u ise yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edildi.


Ziyaretçiler, seyahatlerini kişisel veya paket tur ile organize etmektedirler. Bu çeyrekte yapılan harcamaların 6 milyar 213 milyon 372 bin dolarını kişisel harcamalar, 1 milyar 454 milyon 347 bin dolarını ise paket tur...