26 / 04 / 2024

2015 boş arsanın emlak vergisi

2015 boş arsanın emlak vergisi

Vergi kanunları gereğince gelir getirmeyen boş arsanın gelir vergisi olmuyor. Gelir getirmediği için Mart ayında Beyanname verilme de verilmiyor. Peki, boş arsanın emlak vergisi olur mu?

ABD'de ofis boşluklarının rekor seviyelere çıkması endişeleri artırdı!

Pandemiyle hayatımıza giren uzaktan çalışma modelinin yaygınlaşması, ABD'de ofis boşluklarını da rekor seviyelere çıkarırken yaşanan bu durum da endişeleri artırdı.

Konut arzının artması için satış teşviki ve arsa gerekli!

İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi, sektörle ilgili derneklerle bir araya gelerek sektörü değerlendirdi ve çözüm önerileri açıklandı.  Konut arzının artması için satış teşviki ile boş arsanın gerektiği belirtildi. 

İstanbul'da deniz gören arsanın metrekare fiyatı 40 kuruşmuş!

İstanbul'da günümüzde arsa fiyatları zirveyi görürken 1941 yılında deniz gören arsanın metrekare fiyatı 40 kuruşmuş...

1941'de Marmara'yı gören arsanın metrekaresi 3 liraya satılmış!

İstanbul'da bu zamanda arsa almanın hayali bile kurulamazken 1941 yılında Yeşilköy'de arsanın 1 metrekaresi 3 liraya satılıyormuş...

İBB'den megakentin göbeğinde dev satış! Beşiktaş'taki turizm ve ticaret imarlı arsanın fiyatı dudak uçuklattı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Dikilitaş'ta yer alan zemin altı katlı otopark, zemin üstü turizm+ticaret imarlı arsayı satıyor. Peki Beşiktaş Dikilitaş'taki arsanın fiyatı ne kadar? 

Dışişleri Bakanlığı’na bina yapılması için ayrılan arsanın satışına karar verildi!

Dışişleri Bakanlığı’na bina inşa edilmesi için ayrılan Ankara’nın rantı en fazla yerlerinden Çankaya’daki 132 bin metrekarelik arsanın satışına karar verildi.

Vakko'dan İstanbul Boğazı’nın kıyısına yepyeni bir otel... Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geliyor!

Vakko, ikinci oteli için düğmeye bastı. Dev şirket İstanbul Boğazı’nın kıyısına Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geleceğini ilan etti. 

Kiler GYO, Özelleştirme İdaresi'nden arsa aldı! Halkalı'daki arsanın tapu devri tamam! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait Küçükçekmece Halkalı'daki arsanın tapu devri Kiler GYO'ya gerçekleştirildi. İşte detaylar...

İstanbul'da 2 taksitle KDV'den muaf arsa satılacak! Konut imarlı arsanın fiyatını duyan inanamıyor!

İstanbul İli Pendik Belediye Başkanlığı, Yayalar'da yer alan 4 bin 101 metrekare alana sahip arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 11 Ekim 2023 tarihinde saat 11.00'de yapılacak.

Arsanın imar durumu nasıl öğrenilir?

Arsanın imar durumu birçok açıdan önemlidir. İmar izni olan arsa üzerinde inşa işlemleri yapılabilir. İmar durumu bilgileri ise belirli kaynaklarda bulunur. Bu durumda arsanın imar durumu nereden ve nasıl öğrenilir soruları önem kazanıyor. İşte arsanın imar durumunu öğrenmek için önemli kaynaklar...

Ev sahibi kiracı sorununda yeni boyut! Kiracı klima taktırdı, ev sahibi evi boşaltın dedi!

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan  tahliye kavgaları hızla devam ediyor. Şimdi de bir ev sahibi klima taktıran kiracısının evini boşaltmasını istedi.

Arsanın sit alanı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Sit alanı olduğu nerden öğrenilir?

Arsa konusunda önemli bir konu olan sit alanı, çoğu gayrimenkul işlemlerinde merak edilmektedir. Arsanın sit alanı dahilinde olması, arsa sahiplerini ilgilendirmektedir. Peki sit alanı nedir, arsa sit alanı olduğunda ne olur? İşte buna benzer tüm merak edilen soruların yanıtları haberin devamında…

Bayramda cüzdanınız boş kalmasın! Bu Yapı Kredi’nin Bayram Kredisi tam size göre! İşte detaylar!

Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşların harcaması da arttı. Bayramda cüzdanın boş kalmasını isteyemeyenler alternatif yollar aramaya başladı. Tam da bu esnada Yapı Kredi imdadınıza yetişiyor.

2015 boş arsanın emlak vergisi Haberi

2015 boş arsanın emlak vergisi

Boş arsanın emlak vergisi olur mu?

Vergi kanunları gereğince gelir getirmeyen boş arsanın gelir vergisi olmuyor. Gelir getirmediği için Mart ayında Beyanname verilme de verilmiyor.


Peki, boş arsanın emlak vergisi olur mu? Boş arsa için emlak vergisi ödemesi yapılır mı?


Gelir getirmeyen boş arsanın emlak vergisi oluyor. 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için vergi ödemesi yapılıyor.


Vergiye tabi tutulan gayrimenkuller arasında gelir getirsin ya da getirmesin tüm arsa ve araziler de yer alıyor. Emlak vergisi arsanın bulunduğu yer belediyesine, her sene Mart-Mayıs ve Kasım ayında olmak üzere iki eşit taksitte ödeniyor.


Emlak vergisi oranları taşınmaz malın niteliğine göre değişkenlik gösteriyor. Büyükşehirdeki arsa sahipleri vergisi yüzde 100 zamlı olarak ödüyor.


Emlak vergisi oranlarına göre, büyükşehir sınırları içerisinde yer alan...