28 / 03 / 2024

2015 kamu altyapı projeleri

2015 kamu altyapı projeleri

Türkiye’nin G20 başkanlığında kilit alanlara odaklanacaklarını söyleyen Babacan, yatırımlara dikkat çekti. Babacan, “Ülke fonları ve emeklilik fonları kamu altyapı projelerine kaydırılabilir” dedi..

Ulaştırma Bakanlığı kamu işçisi alımı yapacak! Başvuru için son 3 gün!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 11 sürekli kamu işçi alımı ilanı yayımlandı. Farklı alanlarda 11 sürekli işçi alımı yapılacağı duyuruldu. İşte detaylar...

Kamu kuruluşunda çalışmak isteyenlere müjde! Ulaştırma Bakanlığı duyurdu! 224 personel alımı yapılacak!

Kamu kuruluşlarında çalışmak isteyenler, yayınlanan her iş ilanına ekstra özen gösteriyor. İşte iş ayanlara Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın duyurduğu iş ilanı detayları!

Türk müteahhitlere kamu ihalelerinde öncelik talebi!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, "Türk müteahhit ve müşavirlik firmalarının Irak'ın altyapı, hastane, okul, kamu binaları gibi projelerinde daha fazla yer almaları için, rekabet şartları içinde, pozitif ayrımcılık talebimizin olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Ukrayna Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy'den Türk şirketlere yatırım çağrısı!

Ukrayna-Türkiye ilişkilerini değerlendiren Ukrayna Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy yaptığı açıklamada "Daha fazla Türk şirketi bekliyoruz. Sadece devlet finansmanı olan projelere değil, özellikle bu sene devreye sokmak istediğimiz kamu-özel ortaklığı projelerinde de görmek isteriz." diye konuştu.

Mersin'de kiralanan ve satılan kamu arazileri TBMM gündeminde!

2015 yılının Ocak ayından 2020 yılının Ekim ayına kadar geçen sürede Mersin'de kiralanan ve satılan kamu arazilerine dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Şehir Hastanesi'nin teknoloji altyapısında Türk Telekom imzası!

Türkiye’nin sağlık alanındaki en büyük kamu-özel iş birliği projelerinden olan Bilkent’teki Ankara Şehir Hastanesi’nin tüm bilgi teknolojileri altyapısı, Türk Telekom Grubu tarafından yapıldı. 

YİD modeliyle gerçekleştirilen kamu ihaleleri mecliste!

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığının Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştirdiği kamu ihalelerine ilişkin soru önergesi hazırlandı...

TOKİ Artvin 1. bölge kamu ve sosyal donatı inşaatı ihalesi yarın!

Artvin İli Yusufeli İlçesi 1. Bölge Kamu ve Sosyal Donatılar İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 27 Haziran 2018 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ Ankara kamu binası inşaatı ihalesi bugün!

Kamu İhale Kurumu Hizmet Binası İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi, TOKİ tarafından bugün gerçekleştiriliyor..

TOKİ Ankara'da kamu binası inşa edecek!

TOKİ Ankara'da kamu binası yapacak. Kamu İhale Kurumu Hizmet Binası İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın gerçekleşecek..

Türkiye'de 1 trilyon dolar altyapı yatırımı yapılacak!

Türkiye Varlık Fonu, yönetiminin de belirlenmesinin ardından yerli ve yabancı yatırımcıya kendini daha iyi anlatabilmek için internet sitesi hazırladı. Sitede en çok dikkati ise kamu ve özel sektörün önümüzdeki 15 yılda altyapı yatırımlarının 1 trilyon dolara ulaşacağı belirtildi.

Kanal İstanbul için kamu kurumları arasında işbirliği yapılacak!

2017 yılında büyük ölçekli, birden fazla kurum ve sektörü etkileyen büyük altyapı projelerinde kamu kurumları arasında işbirliğinin sağlanması için önlem alınacak.

Şanlıurfa Raylı Sistem Projesi'nin altyapısı koordine ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda DEDAŞ, Aksa Doğalgaz, Türk Telekom, Mobese ve diğer kamu kurum ve kuruluş temsilcileri bir araya gelerek Raylı Sistem Projesi'nde altyapının nasıl ele alınacağı konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

2015 kamu altyapı projeleri Haberi

2015 kamu altyapı projeleri

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Türkiye’nin G20 başkanlığı döneminde bir takım kilit alanlar ilan ettiklerini belirterek, “Türkiye’de kendi deneyimimize göre KOBİ’ler ekonominin belkemiğini oluşturuyor. Aslında bu pek çok gelişmekte olan ülke için geçerli. Bu nedenle KOBİ’lere özel bir önem veriyoruz. KOBİ’lerin küresel katma  değer zincirinin bir parçası olmalarına nasıl yardımcı olabiliriz? KOBİ’lerin finansmana erişimini daha kolay nasıl kolaylaştırabiliriz? Bunları ele alacağız” dedi.  

Uluslararası Finans Enstitüsü’nün (IIF) düzenlediği ‘Türkiye Başkanlığındaki G20 Gündemi’ konferansında konuşan Babacan yatırımların önemine de dikkat çeken Babacan, “Yatırımların hepsi önemli ama özellikle altyapı yatırımlarına çok ihtiyaç var. Gelişmiş ülkelerde bile yatırım yapma ihtiyacı çok net. Ancak her ülkenin kamu fonları ile  bunu yapacağı bir alan olmayabilir” dedi.


‘Doğru model önemli’

Pek çok ülkede çok yüksek kamu borcu olması ve...