19 / 04 / 2024

2015 kirada yıllık enflasyon

2015 kirada yıllık enflasyon

Ev ve işyeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracı arasında anlaşma imzalanıyor. Yenilenen kira anlaşmalarında kiraya yıllık zam yapılıyor. İşte kirada yıllık enflasyon oranları 2015...

Merkez Bankası resmen açıkladı! Yıllık enflasyonda en belirgin artış kirada!

Merkez Bankası Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre yıllık enflasyon, gıda ve temel mal gruplarında gerilerken hizmet ve enerjide artış yaşandı. En belirgin aylık artış yüzde 7,91 oranıyla kira grubunda gerçekleşti.

Türkler Karadağ'da yıllık bin adet konut alıyor!

Karadağ Türk İşadamları Derneği Kurucu Başkanı İsmail Oğuz Güvenç, 2015 yılı sonunda 8 olan Türklerin Karadağ'da kurduğu firma sayısının 2019 sonu itibarıyla 4 bini aştığını dile getirerek, "Türkler yıllık bin adet konut alıyor" dedi...

Konut inşaat maliyetlerinde yıllık yüzde 5.9 artış!

Konut inşaat maliyetlerindeki yıllık artış yüzde 5.9 oldu. Türkiye İMSAD eylül ayı Sektör Raporu sonucuna göre, 2015 yılı ilk dokuz ayında maliyet artışı, geçen yılın ilk dokuz aylık artışının altında kaldı.

Türkiye genelinde yıllık konut fiyat artışı yüzde 7!

Eylül 2015 Emlak Endeksi’ne göre Türkiye genelinde yıllık konut fiyat artışı yüzde 7 olurken, satılık konutların metrekare satış fiyatı ortalama 2 bin 298 lira olarak yansıdı.

Kirada yıllık artış oranı Eylül 2015!

Kira süresinin yenilenmesi halinde, yeni kira dönemi için kira bedeline belli oranlarda zam yapılabiliyor. Yapılacak bu zam, mal sahibinin istediği oranda değil, kanunda belirtilen oranlarda uygulanıyor. İşte kirada yıllık artış oranı Eylül 2015..

Yıllık kira artış oranı Eylül 2015!

Yenilenen kira sözleşmelerinde kira bedeline yıllık zam uygulanıyor. Yıllık kira artışı hesaplamaları, Borçlar Kanunu kapsamında belirtilen kurala göre yapılıyor. Peki, yıllık kira artış oranı Eylül 2015 nedir?

10 yıllık kiracı tahliyesi 2015!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, 1 Temmuz 2014 tarihinden beri on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren kiracısını gerekçesiz tahliye edebiliyor. İşte 10 yıllık kiracı tahliyesi 2015..

Kirada yıllık enflasyon oranları 2015!

Ev ve işyeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracı arasında anlaşma imzalanıyor. Yenilenen kira anlaşmalarında kiraya yıllık zam yapılıyor. İşte kirada yıllık enflasyon oranları 2015...

Yıllık kira artışı nasıl hesaplanır 2015?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında yıllık kira sözleşmesi yapılıyor. Sürenin yenilenmesi halinde kira bedeline de yıllık artış yapılıyor. Peki, yıllık kira artışı nasıl hesaplanır 2015?

Konut kredisi yıllık maliyet oranı 2015!

Konut finansmanı sözleşmelerinde, yıllık maliyet oranının yer alması zorunlu oluyor. Konut kredisi yönetmeliğinde bu maliyetin nasıl olması gerektiği açıklanıyor. İşte konut kredisi yıllık maliyet oranı 2015...

Martı GYO yıllık finansal tablolar!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., yıllık finansal tablolarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. İşte 1 Nisan 2014 -31 Mart 2015 dönemine ait finansal tabloları...

10 yıllık kiracıların tahliyesi 2015!

Kiracılık Kanununun 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren uygulaması ile 10 yılı dolduran kiracılar gerekçesiz bir şekilde kiralanandan çıkarılabiliyor. İşte 10 yıllık kiracıların tahliyesi 2015 şartları...

Emlak vergisi değeri yıllık artış oranları 2015!

2015 yılına ait emlak vergi değerleri ile 2015 yılında mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin hesabında dikkate alınacak arsa ve arazi metrekare birim değerleri tebliğ ile açıklanıyor. İşte emlak vergisi değeri yıllık artış oranları 2015..

2015 kirada yıllık enflasyon Haberi

2015 kirada yıllık enflasyon

Kirada yıllık enflasyon oranları 2015!

Ev ve işyeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracı arasında anlaşma imzalanıyor. Bu Kira anlaşması, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor.


Kira sözleşmesi ile mal sahibi, malının kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracı da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlenmiş oluyor.


Kira sözleşemeleri dönem sonunda yenilenmiş kabul ediliyor. Sözleşmenin yenilenmesi ile birlikte kira bedeline belli oranlarda yıllık zam yapılıyor. Peki, kiraya zam nasıl yapılır?


Borçlar Kanunu gereğince meskenlerde kiraya ÜFE oranlarında zam yapılıyor. İşyerinde ise bu kural tarafların anlaşmasına bağlanıyor. Taraflar sözleşmede hangi oranda anlaşmışsa o oranda zam yapılıyor.


Hesaplamada kullanılan enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ay açıklanıyor. Temmuz 2015 döneminde yenilenen kiralamalarda hesaplanacak yıllık enflasyon oranları şu şekilde;


Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Haziran...