24 / 04 / 2024

2015 turizm

2015 turizm

Ülkelerinde yaşanan kriz nedeniyle Rus turist Türkiye'ye gelemedi, doluluk oranları düşen oteller fiyatları aşağıya çekerek yerli turiste yöneldi ve umudunu son dakika tatilcilerine bağladı.

Rusya ve Avrupa'dan gelen turist sayısı yüzde 30 düştü!

Rusya ve Avrupa ülkelerinden gelen turistlerde yüzde 30'lara varan düşüşlerin görülmesiyle nisanda gelen ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8.1 gerileyerek 2 milyon 437 bin oldu.

TÜRSAB'ın hedefi 42 milyon turisti aşmak!

Türkiye Seyahat Acentalar Birliği (TÜRSAB) Başkan Ulusoy, çevre ülkelerde yaşanan olumsuzluklara, Avrupa'daki bütün ekonomik daralmalara rağmen Türkiye'nin bu yıl 42 milyon turist sayısını aşmasını ve 35-36 milyar dolar döviz girdisi sağlanmasını bekledik

2015 turizm hedefi 42 milyon!

TÜRKİYE'Yİ geçen yıl ziyaret eden yabancı sayısı 2013 yılına kıyasla yüzde 5.5'lik artışla 36 milyon 837 bin 900 kişiye yükseldi. Bu yıl 5 milyon fazla turist gelecek.

Haluk Alay: 2015 için turizmde zor bir sene olacak!

Aqua Fantasy Genel Müdürü ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Alay, Utrecht Turizm Fuarı'nda Türkiye ile ege turizmini değerlendirdi.

Otelciler 2015 sezonundan olumsuzluk beklemiyor!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Türkiye'nin bu yıl turizmde yüzde 6'lık bir artış yakaladığını belirterek, "2015 sezonunda çok büyük bir sorun yaşayacağımızı tahmin etmiyorum" dedi.

Eskişehir’e gelen turist sayısı azaldı!

Eskişehir’in 2015 turizm sezonunun başarılı geçirdiğine dikkat çeken Şaban Billor, 2016 yılının ilk çeyreğinin ise geçmiş yıllara oranla daha az turist sayısıyla tamamlandığını belirtti ve çeşitli önerilerde bulundu.

Turizm sektörü 2015 yılını yüzde 10 düşüş ile kapatacak!

Rus turist sayısındaki azalma ve kurlardaki yükselişle birlikte turizm sektörü 2015 yılını yüzde 10’luk küçülmeyle kapatmaya hazırlanıyor. 2016 için sektörün gidişatını yabancı turistlerle, Antalya-Dalaman hattı belirleyecek.

Türkiye'nin turizm geliri yüzde 13,8 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2’inci çeyrek (Nisan-Haziran) ’Turizm İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre; 2015 Turizm geliri Nisan, Mayıs ve Haziran aylarından oluşan 2’inci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 13,8 azaldı.

Turizm sektörü 2015 yılında 5 milyar dolar zarar edecek!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Antalya’da gerçekleştirdiği basın toplantısı ile TÜROFED’in 10. Yılını değerlendirerek turizm sektörü ile ilgili ciddi uyarılarda bulundu. Osman Ayık, “2015 yılı kaybımız yaklaşık 5 milyar doları bulacak” dedi

Mersin 2015 turizm sezonundan umutlu!

MERSİN'in önemli tarihi miraslarının başında gelen ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne de giren Kızkalesi'nde turizmciler, iyi bir sezon bekliyor.

Turizm gelirleri 2015'in ilk çeyreğinde yüzde 1,3 arttı!

TÜİK 2015 yılı I. Çeyrek (Ocak-Mart) ‘Turizm İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre; turizm geliri Ocak, Şubat ve Mart aylarından oluşan I. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,3 artarak 4 milyar 868 milyon 890 bin dolar oldu.

Fethiye'de cadde ve sokaklar yenilendi!

Fethiye Belediyesi temizlik işleri personeli cadde ve sokakları yıkıyor. 2015 turizm sezonu öncesi baştan aşağı yıkanan şehirde vatandaşlar durumdan oldukça memnun oldu.

Türkiye Rus turistlere yüzde 20 indirim yapacak!

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in Moskova’da katıldığı MITT-2015 turizm fuarında ilan ettiği ‘Rus turistlere kolaylık ve yardıma evet. Fiyat indirimine hayır’ kuralı Türkiye’deki otel işletmeleri tarafından sürdürülemediği ortaya çıktı.

Marmaris'te 2015 turizm yılı olacak!

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) 14-15 Nisan tarihleri arasında Marmaris Turizm Şenliği düzenleyecek..

MITT Moskova 2015 Turizm Fuarı 18-21 Mart'ta!

Turizm sektörünün devleri Rusya'nın başkenti Moskova'daki "MITT'2015 Seyahat ve Turizm Fuarı"na hazırlanıyor. Fuar 18-21 Mart tarihleri arasında Moskova'da gerçekleşecek..

Bodrum 2015 turizm sezonuna hazır!

Beyaz evleri, butik otelleri, tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye'nin gözde turizm merkezleri arasında bulunan Bodrum'da, 2015 yılı turizm sezonu hazırlıkları sürüyor.

Rus turizmi bu yıl 2 milyar lira kayıp yaşatacak!

TÜROFED tarafından hazırlanan 2015 Turizm Raporu'na göre, Rusya pazarının bu yıl yüzde 25-30 daralacağı tahmin ediliyor. Bunun da 2 milyar liralık kayıp anlamına geldiği belirtiliyor.

2015'te turizm sektöründe yüzde 6 artış bekleniyor!

Turizm sektörü 2014’ü beklentiler çerçevesinde 41.4 milyon turist ve 34.3 milyar dolar gelirle kapattı. Alternatif turizm alanlarının ön plana çıkacağı 2015’te ülkeye gelen ziyaretçi sayısının yüzde 6 artış göstereceği tahmin ediliyor

2015 turizm Haberi

2015 turizm

Ülkelerinde yaşanan kriz nedeniyle Rus turist Türkiye'ye gelemedi, doluluk oranları düşen oteller fiyatları aşağıya çekerek yerli turiste yöneldi ve umudunu son dakika tatilcilerine bağladı.


TÜRSAB eski başkanı, Talha Çamaş, özellik sahil otellerinde doluluk oranlarının azalmasıyla, fiyatların aşağı çekildiğinin bir gerçek olduğunu da dikkat çekerek, "5 yıldızlı oteller aşağı doğru fiyat çekince daha düşük yıldızlı otellerde sıkıntı yaşıyor" dedi.


Çamaş, İstanbul'da otellerin durumunun sahillere göre daha iyi olduğuna dikkat çekerek, "İstanbul bir noktada özellikle Körfez, Afrika ve Kuzey Afrika ülkelerinde gelen turistler nedeniyle nispeten doluluk yaşıyor. İstanbul'da da beklentilerin altında bir sayı var, kongre turizminde de bir düşüş var. Turizm sektörü daha büyük krizleri yaşadığı için dayanıklılığı güçlü. İç turizm belki çok ciddi çözüm değil ama seçimin ardından insanların tatile gitme dürtüsü...