27 / 04 / 2024

2015 Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü sonuçları

2015 Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü sonuçları

'Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü’ raporuna göre, yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilişkin endişesi yok. Uluslararası markaların ilgisi güçlü şekilde devam ediyor.

Türkiye'nin hafif ticari araç ve kamyon ihracatı 2023'ün ilk yarısında 2,4 milyar dolar oldu!

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye otomotiv endüstrisinde hafif ticari araç-kamyonet ve kamyon grubunu kapsayan "eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar" ihracatı ocak-haziran 2023 döneminde 2 milyar 421 milyon 32 bin dolar şeklinde oldu.

2021'de Türkiye'de 772 bin yeni otomobil ve ticari araç satıldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2021 yılında Türkiye'de 772 bin yeni otomobil ve ticari aracın satıldığını açıkladı.

Türkiye ile AB arasındaki ticari ilişkiler artmaya devam ediyor!

Türkiye ile AB arasındaki, ticari ilişkiler artmaya devam ediyor. Türkiye’nin ihracatında AB ülkelerinin payı yüzde 50’ye ulaştı. En çok ihracat yapılan ülke ise Almanya.

Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkiler gayrimenkul fuarı ile güçlendi!

Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkiler Proestate Uluslararası Gayrimenkul Yatırımı Forumu'nda atılan adımlarla daha da güçlendi. İnşaat sektöründe potansiyelleri değerlendirmek üzere iki ülke arasında çalışma grubu kurulması kararlaştırıldı.

Türkiye genelinde AVM sayısı iki yıl sonra 450 olacak!

JLL Türkiye’nin ‘Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü-2018 3. Çeyrek’ raporuna göre iki yıl sonra Türkiye genelindeki AVM sayısının 450 olacağı öngörülüyor.

Ahmet Misbah Demircan: Yeni dünyanın ticari aksları Türkiye'de!

2. CNR Emlak Zirvesi’nde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,Türkiye’de lojistiğe, ulaşıma, yeni ticaret yollarına yatırım yapmanın her zaman doğru olduğunu görüyoruz. Yeni dünyanın ticari aksları burada. Onun için Türkiye’ye yatırım yapmanın tam zamanı.” dedi.

 Kanada’dan Türkiye çıkarması!

Geniş katılımlı Kanadalı ticari bir heyet Türkiye’ye geldi. Bu organizasyon Justin Trudeau’nun Kanada Başbakanı seçildiği 2015’ten bu yana, iki ülke arasında en önemli ticari toplantı özelliğini taşıyor. 

İşte Türkiye'nin 2015 emlak vergisi rekortmenleri!

Türkiye'nin vergi rekortmeni 2015 yılı için 45 milyon 157 bin 918 lira vergi tahakkuk ettirilen Semahat Sevim Arsel oldu. Peki kimler ne kadar emlak vergisi ödeyerek listeye adını yazdırdı? İşte Türkiye'nin 2015 emlak vergisi rekortmenleri...

2015'te Türkiye'de en çok konut satılan ilçeler!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre 2015 yılında hangi ilin hangi ilçesinde kaç adet konut satışı yapıldı? İşte cevabı...

Vekon, Türkiye’nin 2015 yılı ihracat şampiyonları arasında!

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan 2015 yılının en başarılı markaları arasında, yaşam konteyneri, hafif çelik yapı ve yapısal çelik binaların tasarımını tek başına üstlenen Vekon yılın ihracat şampiyonları arasına girdi.

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2015 Sergisi Bursa'da açıldı!

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2015' Sergisi, Bursa'da ikinci olarak Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde açıldı. Sergi 20 gün boyunca Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde izlenebilecek.

Türkiye ekonomisi 2015'te yüzde 4 büyüdü!

Türkiye ekonomisi 2015 yılında tüm olumsuzluklara rağmen yüzde 4 ile tahminlerin üstünde büyüdü. Bu büyüme hızıyla Türkiye, G20 4'üncüsü oldu. Yüzde 2.4 büyüyen ABD'yi ve Avrupa ülkelerini geride bıraktı.

DTZ Türkiye 2015 yılı 4. çeyrek raporu yayınlandı!

DTZ Pamir&Soyuer tarafından Türkiye Gayrimenkul Pazarı hakkında hazırlanan DTZ Türkiye 2015 yılı 4. çeyrek raporu yayınlandı. En yüksek kira değeri geçen dönem ile aynı olarak Levent-Etiler bölgesinde 47 ABD dolar/metrekare/ay seviyesinde kaldı.

2015 Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü sonuçları Haberi

2015 Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü sonuçları

JLL Türkiye, perakende, ofis, lojistik ve otel sektörlerindeki gayrimenkul pazarını değerlendirdiği ‘Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü’ raporunu yayınladı. Raporda, ülkedeki siyasi belirsizliğin olumsuz etkilerine rağmen Türkiye pazarına girmek isteyen uluslararası markaların ilgisinin yılın ilk yarısında güçlü bir şekilde devam ettiği ve yatırım faaliyetlerinde herhangi bir yavaşlama görülmediği vurgulandı. Rapora ilişkin bilgi veren JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, "Siyasi belirsizliğin yatırım pazarını ve genel ekonomiyi geçmişte olduğu kadar etkilemediği de görülüyor. Rapor, devam eden işlemlere ilişkin herhangi bir aksama olmadığını ve yatırımcıların özellikle siyasi duruma ilişkin endişelerinin bulunmadığını gösteriyor" dedi. Alkaş, perakende özelinde değerlendirildiğinde TL'deki kaybın kiralama işlemlerini yavaşlattığını belirterek, “Türkiye pazarına girmek isteyen uluslararası markaların ilgisinin yılın ilk yarısında güçlü bir şekilde devam ettiği ve yatırım faaliyetlerinde yavaşlama...