20 / 04 / 2024

2015te gayrimenkul sektörü iyi durumda mıydı

2015te gayrimenkul sektörü iyi durumda mıydı

İnşaat sektörünün önde gelen temsilcileri, 2016 yılına ilişkin beklentilerini açıkladı. Sektör temsilcilerinin ortak görüşü şöyle özetleniyor: Gayrimenkul sektöründe 2016 yılı beklentilerin üzerinde büyüyerek yine Türkiye için lokomotif sektör olacak.

Süleyman Çetinsaya: 2016'da konut talebi artacak!

Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 2015 yılında seçimler dolayısıyla ertelenen konut talebinin 2016'da gündeme geleceğini söyledi. Çetinsaya, Avrupa Konutları markalı 2 yeni projeye başlayacaklarını açıkladı.

Türkiye'de gayrimenkul sektörüne son 10 yılda 40 milyar dolar sermaye aktı!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Demeği Başkan Vekili Haluk Sur Türkiye'de gayrimenkul sektörüne 10 yılda 40 milyar dolar sermaye aktığını, 15 milyar dolarının AVM'lere, 25 milyar dolarının da bireysel konut satışına yöneldiğini ifade etti.

Gayrimenkul sektörü rotasını öğrenci yurtlarına çevirdi!

Gayrimenkul sektörü gözlerini öğrenci yurtlarına çevirmiş durumda. Özellikle 9'u devlet 41 'i özel olmak üzere toplamda 50 üniversitenin bulunduğu İstanbul'da durum dikkat çekici.

Türk gayrimenkul sektörünün liderleri EMLAK 2015 Fuarı'nda buluşacak!

Türk gayrimenkul sektörünün liderleri, konut ve iş merkezi projelerini 4-8 Kasım 2015 tarihleri arasında ITF Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenecek EMLAK 2015 - Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı'nda görücüye çıkaracak.

Siyaset gayrimenkul sektörünü fazla etkilemez!

Gayrimenkul sektörünün yazın fazla hareketli olmadığını hatırlatan sektör temsilcilerine göre seçim sonuçları ‘büyük’ değişiklik yaratmayacak ve sonbaharda işler yoluna girecek.

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri seçim sonuçlarını değerlendirdi!

Seçim sonuçları koalisyonu işaret edince gayrimenkul sektörü temsilcileri, koalisyonun ekonomiye iyi gelmediğini söylediler. Sektör temsilcilerine göre, eğer koalisyon ‘doğru’ yönetilirse var olan ‘istikrar’ sürdürülebilir.

Gayrimenkul sektörü Sign Of The City Awards 2015’de buluşacak!

Türk gayrimenkul sektörünü en iyiye teşvik etmek amacıyla Hürriyet öncülüğünde gerçekleşen Sign of the City Awards (SOTCA)gayrimenkul yarışması için hazırlıklar başladı. Başvuruların 15 Haziran’da başlayacağı yarışma için jüri ilk kez bir araya geldi.

Gayrimenkul sektörü seçim sonrası canlanacak!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Koksal Ünal, emlak ve gayrimenkul sektörün de 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin ardından çok daha güçlü bir canlanma yaşanacağını bildirdi.

Gayrimenkul sektörü seçimden sonra hareketlenecek!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerin ardından gayrimenkul sektöründe çok daha güçlü bir hareket öngörüyor.

İstanbul'da gayrimenkul sektörü yükselmeye devam edecek mi?

Gayrimenkul sektörüyle ilgili son üç ayda yayınlanan raporlar İstanbul odaklı yükseliş ivmesinin artarak devam edeceğini gösteriyor. Peki üretim ve satış ve fiyatlardaki yükseliş eğilimi ne kadar sağlıklı?

Gayrimenkul sektörü gözünü öğrenci yurtlarına çevirdi!

Türkiye genelinde son yıllarda hızla artan üniversite sayısı yurt ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Fakat mevcut sayının, talebi karşılayamaması gayrimenkul sektöründe gözleri öğrenci yurtlarına çevirdi.

Bina tamamlama sigortası gayrimenkul sektörüne olumlu etki edecek!

Özser Group Sigorta Başkanı Üze, 11 Mart'ta yürürlüğe giren zorunlu Bina Tamamlama Sigortası'nın gerek sigorta sektörü gerekse gayrimenkul sektörü için olumlu yansımaları beraberinde getirebileceğini söyledi.

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor!

REIDIN Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi & REIDIN Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2015 2. Çeyrek Dönem sonuçları açıklandı. Rapora göre gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor..

Gayrimenkul sektörüne yabancıların ilgisi artıyor!

Uzun yıllardan beri emlak gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Nova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, Türkiye’de gayrimenkul sektörünün son günlerdeki yükselen çıtasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

2015te gayrimenkul sektörü iyi durumda mıydı Haberi

2015te gayrimenkul sektörü iyi durumda mıydı

İnşaat sektörünün önemli temsilcileri 2015- 2016 değerlendirmesi yaptı. Seçim, belirsizlik gibi sebepler yüzünden dönem dönem yaşanan durgunluklara rağmen 2015'in de başarılı bir yıl olduğu belirten sektör temsilcileri, yabancıların bu başarıya katkısına dikkat çekti. 2016 yılında ise ciddi bir canlanma bekleniyor. 





Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, "Gayrimenkul sektörü 2015 yılında da büyümeye ve genişlemeye devam etti. Seçim sürecinde yaşanan siyasi belirsizlikle birlikte sakin bir dönem geçirsek de, ekonomide görülen iyileşme ve sağlanan istikrar sayesinde sektörümüz tekrar yükselişe geçti. Son 10 yılda olduğu gibi sektörde yakalanan bu başarılı grafik 2015 yılında da hem sektör hem de şirketimiz açısından yükselerek devam etti. Yabancıların konut piyasasına olan ilgisi ve bu ilginin giderek artması da 2015 yılına artı bir değer kattı diye...