28 / 03 / 2024

2016 gayrimenkul sektörü

2016 gayrimenkul sektörü

“Gayrimenkul” temalı düzenlenen yuvarlak masa toplantısında, sektörün önde gelen üç ismi “zorlu yıl” 2016’yı değerlendirdi, 2017 ve gelecek hedeflerini anlattı. Piyasanın önünü açacak formüller, iş planları ve projeler anlatıldı, sorunlar tartışıldı.

2016'nın kazananı dolar değil, gayrimenkul oldu!

Dolardaki artış, son günlerin en fazla konuşulan konularından biri olurken, özellikle yatırımcı bu süreçten karlı çıkmanın yollarını arıyor

Taylan: Gayrimenkul almanın tam zamanı!

Hacı Ali Taylan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası inşaat ve gayrimenkul sektöründe beklenilen sıkıntıların yaşanmadığına dikkat çekti.

Emlak yatırımları bu yıl 1.4 milyar dolara çıktı!

Habertürk Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarlarından Abdurrahman Yıldırım cuma günü açıklanan GSYH verilerini değerlendi. İşte, Abdurrahman Yıldırım'ın değerlendirmesi...

Gayrimenkulde yeni finansman modeli gerekli!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Samim Hatipoğlu, sektörün hızlı ve verimli ilerleyebilmesi için farklı finansman modellerinin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Konuta talep devam edecek!

2016 yılında gayrimenkul sektörünü etkileyen dinamikleri değerlendiren Barış Dumankaya, kentsel dönüşüm ve yabancılara satışın gayrimenkul sektörünün canlı olmasındaki başlıca faktörler olduğuna dikkat çekti.

Bekleyen projeler 2016 yılında raflardan iniyor!

Gayrimenkul sektörü, 2016 için 1.5 milyon konut satış hedefi koydu. Bu hedefe ulaşmak için 2015 yılında bekleyen projeler bu yıl hızla devreye alınacak. Anadolu şehirlerinde de yatırımlar artıyor.

Gayrimenkul sektörü için 2016 sınav yılı olacak!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2016 yılında eylem planı ile gelmesi beklenen değişikliklerin sektörde bazı taşları oynatacağı ve gayrimenkule yatırım yapanları vergi yüklerinin artabileceğini belirtiyor.

Konut sektörü başarılı bir yıl geçirdi!

Konut sektörü temsilcileri, tüm olumsuzluklara rağmen sektörün başarılı bir yılı geride bıraktığını belirterek, 2016'da konut satışlarında yeni rekorlar kırılacağını kaydediyor. Haluk Sur, konut sektörünün başarılı bir yılı geride bıraktığını söyledi.

Konut kredilerinde faiz yüzde 0,60 seviyesine inebilir!

Sektör temsilcileri, 2015 yılı değerlendirmeleri ve 2016 beklentilerini AA muhabiriyle paylaştı.Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan: "Gayrimenkul halen en güvenli yatırım aracı olarak yatırımcıları çekmeye devam ediyor" dedi.

2016 umutları gayrimenkul sektörü için neler vaad ediyor?

2015 yılını bitirmeye saatlerin kaldığı bugün 2016 umutları gayrimenkul sektörü için neler vaad ediyor dersiniz?.. 2015'i değerlendirerek 2016 Hakkı'nda yorumda bulunmak istemiyorum... Geçmiş, geçmişte kaldı...

2016 yılında konut sektörü hareketlenecek!

Yeni yıla girerken konut sektörünü değerlendiren LEMA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emre Katırcı 2016 yılında yaşanması olası gelişmelerden bahsetti. Katırcı, "Kasım ayında Türkiye genelinde 106.008 konut satışı gerçekleşmiş durumda." dedi.

2016 gayrimenkul için çok iyi bir yıl olacak!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, Eylül’de sert düşüş yaşanan konut satışlarının Ekim’den itibaren yeniden artışa geçtiğini, tüm olumsuzluklara rağmen sektörün 2015’i iyi bir performansla tamamlayacağını bildirdi.

Konut fiyatları yüzde 12 artacak!

2011 yılından bu yana fiyatların döviz kuruna paralel artmaya devam ettiğini vurgulayan Baştürk, doğal talebin ve yurtdışı satın almaların arttığını, gelecek yıl konut fiyatlarının yüzde 12-13 artacağını belirtti.

Sinpaş, gayrimenkul sektörünün Süper Markası seçildi!

Gayrimenkul sektöründeki 43 yıllık deneyimiyle yenilikçi ve öncü projeleri hayata geçiren Sinpaş, ‘Supermarkalar 2016 Türkiye’ araştırmasında gayrimenkul kategorisinde özel sektörün tek ‘Süper Markası’ seçildi.

Gayrimenkul sektörü 2016'yı rekorla tamamladı!

Akkuş Gayrimenkul ve Mardin İşadamları Dernek Başkanı Abdülkadir Akkuş, 2016 yılındaki konut satışlarını değerlendirdi. Akkuş, ''Gayrimenkul sektörü 2016 yılını bile rekorla tamamladı'' dedi.

Gayrimenkul sektöründe durgunluk fırsatı 6 ay sürecek!

2016'nın ilk 11 ayında geçen yıla göre yüzde 4.6 oranında büyüyen gayrimenkul sektörünü yeni yılda dövizdeki artış negatif etkiledi. Bu nedenle satışlarda ve fiyatlarda durgunluk yaşanıyor. Ancak ikinci yarıya doğru satışların ve fiyatların yeniden artması bekleniyor.

Gayrimenkul sektörü zor bir sınav verdi!

Gayrimenkul sektörü, 15 Temmuz darbe girişimi, terör olayları, ekonomideki dalgalanma sebebiyle 2016 yılında zor bir sınav verdi. Tüm bu durumlara rağmen, en güvenli ve yatırımın en fazla olduğu sektörler arasında ilk sırada yer aldı.

Gayrimenkul sektörü 2017'de yatırımlara hız verecek!

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ‘ülkemizin geleceğine güveniyoruz’ mesajı veren gayrimenkul sektörü düzenlenen kampanyalar sayesinde, konut satış rakamlarında 2015 yılını yakalamayı başardı. Peki şirketler, 2016’da hangi işlere imza attı ve 2017 ajandalarında neleri planlıyor?..

2016’da gayrimenkul sektörü zor bir yıl geçirdi!

Gayrimenkul sektörünün 2016 yılı performansını değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, sektöre yönelik 2017 yılı öngörülerini açıkladı.

Gayrimenkul sektörü Arap müşterilerle rekor kıracak!

Projebeyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, 2016 yılını gayrimenkul sektöründe rekor ile kapatacaklarını söyledi. Bu başarıda en büyük payın Arap müşterisinin olduğunu söyleyen Uzun, “Kuveytli yönünü Türkiye’ye çevirdi. " dedi.

Gayrimenkul sektörü 2016'da yüzde 5 büyüme gösterdi!

Ülkemizdeki demografik değişimler (nüfus artışı, göç) ve konutun yatırım aracı olarak görülmesi gayrimenkul sektörüne olan talebi canlı tutuyor.

Ahmet Akbalık: Gayrimenkul sektörü hiçbir zaman kaybetmez!

Dün Dubai'de kapılarını açan Cityscape Global 2016 Fuarı'na katılan Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, "Gayrimenkul sektörü hiçbir zaman kaybetmez. " dedi.

GYODER Gayrimenkul Sektörü 2016 2. Çeyrek Raporu yayınlandı!

Gayrimenkul sektörüyle ilgili olan tüm kesimler için önemli bir veri kaynağı haline gelen ve sektörün tüm alt segmentlerini üçer aylık dönemlerle irdeleyen GYODER Gösterge’nin 5. sayısı GYODER Gösterge 2016 2. Çeyrek Raporu yayınlandı.

Türkiye gayrimenkul sektörüne güveniyor!

Türkiye gayrimenkul sektörü güven endeksi değeri, 2016 yılı 3. çeyrek döneminde geçen çeyrek döneme göre yüzde 1,42 artışla 121,4 (Kısmen İyimser) olarak ölçülmüştür.

Mega projeler gayrimenkul sektörünü canlandıracak!

Dünyanın önde gelen ticari gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman & Wakefield, hazırladığı 2016 yılı ilk çeyrek raporunda 3. Köprü, İzmit Körfez Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, 3. Havaalanı projelerinin gayrimenkul sektörü için önemine vurgu yaptı.

Türkiye gayrimenkul sektörü güven endeksi yüzde 5,74 arttı!

Gayrimenkul sektörü 2016 yılı 2. çeyrek güven endeksi ve fiyat beklentileri açıklandı. Türkiye gayrimenkul sektörü güven endeksi değeri, 2016 yılı 2. çeyrek döneminde geçen çeyrek döneme göre yüzde 5,74 artışla 119,7 olarak ölçüldü.

2016 gayrimenkul sektörü Haberi

2016 gayrimenkul sektörü

Milliyet Gazetesi’nin Ekonomi Müdürü Şükrü Andaç’ın ev sahipliğinde, ekonomi yazarlarımız Güngör Uras ve Servet Yıldırım’ın katılımıyla düzenlenen “Milliyet Business Club” buluşmalarının ilki “Four Seasons Hotel Bosphorus”ta yapıldı.


Teknik Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas ve Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz’la gerçekleştirilen Boğaz’daki iki saatlik sohbette öne çıkan konular şunlar oldu...


Faiz Yüzde 0.80’in altına düşerse, bu iş şahlanır


Nazmi Durbakayım




Türkiye’de sosyal yaşam değişti. 3+1 konutta yaşayan aileler 2+1’lerde, 1+1’lerde yaşar oldu. Hatta stüdyo daire yeni yaşam alanına dönüştü. 


- 2016’yı 1.3 milyon adetlik konut satışıyla kapatacağız. Henüz kentsel dönüşümün yüzde 20’sine bile gelmedik. 2017, bir kere 2016’dan kesinlikle geri gitmez. 


- Niye yabancıya çok satamıyoruz? Çünkü gelenler ‘Sözleşmeyi göreyim’ diyor. En büyük golü buradan...