18 / 04 / 2024

2016 inşaat sektörü

2016 inşaat sektörü

Benevre Beytepe Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Türkoğlu, 2016 yılı inşaat sektörüne dair değerlendirmelerde bulundu. Türkoğlu, ''Türkiye'deki gelişimin ana motoru inşaat sektörüdür” diye konuştu.

Gayrimenkul sektörü 2016'da yüzde 5 büyüme gösterdi!

Ülkemizdeki demografik değişimler (nüfus artışı, göç) ve konutun yatırım aracı olarak görülmesi gayrimenkul sektörüne olan talebi canlı tutuyor.

2016'nın 2. çeyreğinde inşaat sektöründe büyüme bekleniyor!

Türkiye İMSAD’ın yılda dört kez düzenlediği Gündem Buluşmaları etkinliğinin ikincisi 16 Mayıs Perşembe günü Ortaköy Feriye’de gerçekleştirildi.

Tahir Tellioğlu inşaat sektörünün sorunlarını anlattı!

İMKON Başkanı ve TOBB İnşaat Sektörü Meclis Başkanı Tahir Tellioğlu, Konfederasyon Binası'nda düzenlediği basın toplantında, sektörün sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin görüşlerini paylaştı.

Konuta talep devam edecek!

2016 yılında gayrimenkul sektörünü etkileyen dinamikleri değerlendiren Barış Dumankaya, kentsel dönüşüm ve yabancılara satışın gayrimenkul sektörünün canlı olmasındaki başlıca faktörler olduğuna dikkat çekti.

İnşaat sektörü 2015'i rekorla kapattı!

İki seçim süreci atlatan inşaat sektörü, 'bekle gör' döneminin ardından 2015'i de rekorla kapattı. 1.2 milyonluk satışa imza atan sektör bu yıl gaza basacak.

2016 inşaat sektörü için atılım yılı olacak!

İnşaat sektörüyle ilgili değerlendirmede bulunan TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Ayyıldız, 2016 yılının inşaat sektörü için atılım yılı olacağını söyledi.

2016'da inşaat sektörünü ne bekliyor?

2015 yılında 5 ay içinde iki seçim süreci geçiren Türkiye'de her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de bir durgunluk, bir 'bekle gör' dönemi yaşanmasının ardından canlanma görülüyor.

Ziya Yılmaz: Konut alım talebinde yükselme var!

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Türk inşaat sektörünün geleceğinin önümüzdeki yıllardaki en önemli belirleyicisinin ülkenin içinde bulunduğu ortam olacağını söyledi...

2016 inşaatın umut yılı olacak!

İnşaat sektörü Türkiye’nin en hızlı büyüyen sektörlerinden biri. Artan nüfusa paralel olarak konut talebi her geçen yıl artan Türkiye’de birbiri ardına nitelikli konut projeleri üretiliyor.

İnşaat sektörü 2016’ya hızlı bir giriş yapacak!

THBB Başkanı Yavuz Işık, 2015’in ilk 10 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yeni konut satışlarındaki artış oranının yüzde 11’e yakın olduğunu açıklayarak sektörün 2016’ya hızlı bir giriş yapmasının beklendiğini belirtti.

2016 gayrimenkul için çok iyi bir yıl olacak!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, Eylül’de sert düşüş yaşanan konut satışlarının Ekim’den itibaren yeniden artışa geçtiğini, tüm olumsuzluklara rağmen sektörün 2015’i iyi bir performansla tamamlayacağını bildirdi.

Siyasi belirsizliğin bitmesi yabancı yatırımcıyı harekete geçirdi!

Konut satışları ekim ayında yüzde 8,8 artarak 104 bin 98 oldu. Bu dönemde yabancıya konut satışı ise yüzde 23,8 arttı. 10 ayda yabancıya 18 bin 567 konut satılırken en fazla alımı Iraklılar yaptı

Yabancı yatırımcının ilgisi 2016'da devam edecek!

Konut sektörünün lider şirketlerinden Soyak, 12 -14 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 'Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması' etkinliğinde yer aldı.

İnşaat sektörü 14 yılda 2.8 kat büyüdü!

Lacivert Gayrimenkul Kurucu ve İşletmecisi İbrahim Karademir, inşaat sektörünün 2002'den 2016'ya kadar reel olarak 2.8 kat büyüdüğünü vurguladı.

İnşaat sektörü 14 yılda 2.8 kat büyüdü!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) 32. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, inşaat sektörünün 2002'den 2016'ya kadar reel olarak 2.8 kat büyüdüğünü açıkladı.

İnşaat sektörü bu yıl yüzde 5 büyüyecek!

Yapı-Endüstri Merkezi’nce yayımlanan Türk Yapı Sektörü Raporu 2016’da yaklaşık 2 milyon kişinin istihdam edildiği inşaat sektörünün 2017’de devam eden projeler ile birlikte yüzde 5 büyüyeceği öngörülüyor.r.

Gelişimin ana motoru inşaat sektörü!

Benevre Beytepe Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Türkoğlu, 2016 yılı inşaat sektörüne dair değerlendirmelerde bulundu. Türkoğlu, ''Türkiye'deki gelişimin ana motoru inşaat sektörüdür” diye konuştu.

Bursa'da inşaat sektörü canlı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSIAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, 2016 yılı konut satış verileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gökçadır, yüzde 4,6'lık artışın inşaat sektöründeki dinamizmin göstergesi olduğunu söyledi.

Bu yıl inşaat sektörü yüzde 6 büyüyecek!

Türkiye İMSAD'ın yılda dört kez çeyrek periyotlarda düzenlediği Gündem Buluşmaları'nın son toplantısında konuşan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar, Türkiye ekonomisinin 2016 yılını yüzde 2,5, inşaat sektörünün ise, yüzde 6-7 arasında büyümeyle kapatacağını dile getirdi.

İnşaat sektöründeki büyüme 2017'de de hız kesmeyecek!

İnşaat sektörü 2016 yılında da Türkiye ekonomisinde büyümenin itici gücü olmayı sürdürdü. Yılın ilk üç çeyreğinde ekonomi ortalama yüzde 2 büyürken, inşaat sektöründe bu oran yüzde 7’nin üzerine çıktı.

İnşaat sektörü 2017'ye umutlarla giriyor!

Türkiye, yeni yıla da aynı pozitif havayla giriyor. Ekonomideki her gelişmenin doğrudan etkilediği sektörlerin başında gelen inşaat sektöründe de, ‘Yıla nasıl başlarsan öyle gider’ umudu hakimken, 2016’dan çıkarılan derslerin gelecek yıla daha hazır olmayı sağladığı kaydediliyor.

İnşaat sektöründe saatlik işgücü maliyeti yüzde 3,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı 3. çeyrek İşgücü Maliyeti Endeksi'ni açıkladı.Saatlik iş gücü maliyeti 2016 yılı 3'üncü çeyreğinde yüzde 3,7 artış gösterdi. Endeks; inşaat sektöründe yüzde 3,6 artış gösterdi.

İnşaat sektörü iş kazalarında birinci!

Her geçen gün daha da artan iş kazalarında 2016 yılı rakamlarını açıklayan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fahri Erenel, iş kazalarında ilk sırada yüzde 23 ile inşaat sektörünün yer aldığını belirtti.

Kahramanmaraş inşaat sektörünün yıldızı oldu!

Türkiye’de en büyük üçüncü sektör olan inşaat, 2016 yılı verileri ile umut olmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı birçok markaya üretim yapan Kahramanmaraş, inşaat sektörünün de yıldızı oldu.

Nakit kredilerin yüzde 11'i inşaat sektöründe kullanıldı!

TBB'nin verilerine göre Mayıs 2016 itibarıyla nakit kredilerin yüzde 77'sini kurumsal krediler oluşturdu. Sektörel bazda, kurumsal nakit krediler içinde inşaat sektörünün payı yüzde 11 oldu.

Gökhan Çeliktürk: İnşaat sektörü 4 yıldır geriledi!

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Gökhan Çeliktürk, inşaat sektöründe son 3-4 yıldır gerileme olduğunu söyledi.2015 yılını hayal kırıklığı ile kapatan sektör 2016 yılından da pek umutlu gözükmüyor.

2016 inşaat sektörü Haberi

2016 inşaat sektörü

Benevre Beytepe Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Türkoğlu, Türkiye'de, inşaat sektörünün 2016 yılını olumlu olarak geçirdiğini söyledi. Türkiye'nin gelişen ve buna bağlı olarak ihtiyaçları artan bir ülke konumunda olduğunu vurgulayan Türkoğlu şunları söyledi: “Şu an için ülkemizde gelişimin ana motoru inşaat sektörüdür. Buna bağlı olarak inşaat sektörünün Gayri Safi Milli Hasıla (GSMH) içindeki payının yaklaşık yüzde 30 seviyesinde olduğu görülmektedir.”


'Temel amaç yatırımı teşvik etmek olmalı'


2016 yılının özellikle iş dünyası için sıkıntılı geçtiğini, ancak sonrasını düşünerek adım atanların bu durumu avantaja çevirdiğini söyleyen Memduh Türkoğlu “Her zaman olduğu gibi sorunlu dönemlerde de kazançlı çıktığını vurgulamak gerekir. 2017’de iş dünyası olumsuz durumlardan yükselerek çıkmak için yeni hamleler yapmak zorundadır. Ülkemiz son aylarda gerçekten çok sıkıntılı zamanlar yaşadı. Ancak bu durumu olumluya çevirmek...