18 / 04 / 2024

2016 konut sektörü

2016 konut sektörü

Kredilerde faiz indirimi ve 150 metrekarede KDV desteğiyle 10 ayda 1 milyon 70 bin adet satış rakamına ulaşan konut sektörü, 2017’ye büyük umutlarla giriyor. Birçok firma, önümüzdeki yıl yatırımlara devam kararı aldı...

2016 sonunda konuta talep patlayacak!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın,Türkiye'de 2016 yılı sonuna kadar konut talebinin artacağını ve fiyatların da doğru oranda artacağını belirtti. Akın konut sektörünün yine yükselişe geçeceğini söyledi.

Konut satışları tam gaz devam ediyor!

İki haftadır ekonomi çok iyi. Yıllık büyüme yüzde 4 oldu. İhracat artıyor. Konut satışları tam gaz. Dolar fiyatı geriliyor. Döviz bollaşıyor. Borsa yükselişte. Bahar havası herkesi memnun ediyor...

Sektör temsilcileri 2016'da konut satışında rekor bekliyor!

Sektör temsilcileri, 2015'te yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen artan konut satış adedinin 2016 yılında da 1,5 milyona ulaşabileceğini belirtiyor.

Konut satışlarının 2016'da artması için kredi oranları düşmeli!

Konya’nın önde gelen inşaat şirketlerinden Beğen İnşaat, Can İnşaat, Cansum İnşaat ve Vav Yapı Gayrimenkul Yapı’dan inşaat sektörünün 2015 genel değerlendirmesini alarak, 2016 ile ilgili beklentilerini konuştuk.

2016'da tüketicinin ‘konut iştahı’ talebi canlı tutacak!

Gayrimenkulün en iyi yatırım araçlarının başında gelmesinin ve tüketicinin ‘konut iştahı’nın sektöre olan talebi canlı tuttuğunu söyleyen ERA Gayrimenkul Koordinatörü Baygan, 2016’nın daha hareketli bir yıl olacağının sinyallerini aldıklarını belirtti.

Konut sektörünün yükselişi 2017'de devam edecek!

Realty World Elfi Gayrimenkul brokerı Özkan Aydemir, tüm olumsuz koşullara rağmen 2015 ve 2016 yıllarında ülke ekonomisine adete nefes aldıran konut sektörü yükselişini 2017'de sürdüreceğini söyledi.

İnşaat ve konut sektörünü destekleyen önlemler geliyor!

Türkiye İMSAD’ın eylül ayı sektör raporu sonuçları açıklandı. Raporda 2016 yılının ilk yarısında yüzde 7,0 büyüme kaydeden sektörün, hükümetin inşaat ve konut sektörünü desteklemek üzere aldığı önlemlerle gücünü koruyacağına işaret edildi.

Tamer Özyurt: Faiz indirimi konut sektörüne ivme kazandıracak!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Türkiye Merkez Bankası’nın yarım puanlık faiz indirimine gitmesini sevindirici bulduklarını ifade etti. Özyurt "Faiz indirimi konut sektörüne ivme kazandıracak" dedi.

Haluk Sur, Moody’s'in konut sektörü değerlendirmesini yorumladı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s dün yaptığı Türkiye konut sektörü açıklamasını GYODER İcra Kurulu Üyesi Haluk Sur değerlendirdi. İşte Haluk Sur'un değerlendirmesi..

Moody’s'in uyarısına konut sektöründen yorum!

Moody’s, Türkiye’de konutta 5 yılda yüzde 93’e ulaşan fiyat artışları için ‘Sürdürülebilir değil. Yumuşak iniş yaşanacak’ yorumu yaptı, konut sektörü açıklamayı değerlendirdi.

Karlılık sorunu yaşayan gruplar konut sektörüne yöneliyor!

Kârlılık sorunu şirketleri hızlı geri dönüş alabilecekleri konut yatırımına yöneltiyor. Anadolu Grubu, Aksoy Holding ve Kosifler Group gibi mevcut faaliyetlerinde kârlılık sorunu yaşayan gruplar daha cazip gördükleri konut sektörüne yöneldi.

Faiz ucuzlarsa konut sektörü hareketlenir!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör bugünkü yazısında yüksek faiz oranlarının etkilerini anlattı. Güngör, ''Ucuz faiz sayesinde konut talebi artacak, konut sektöründeki canlılık artarak devam edecek'' dedi.

KİT bu yıl konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira yatırım yapacak!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 11 milyar 884 milyon 373 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek. Bu yıl içerisinde konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira KİT yatırımı yapılması öngörülüyor.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

2016 konut sektörünün yılı mı?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan ceren Kumbasar bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu Gayrimenkul sektörünün iyi gittiğini düşünüyor musunuz? Konut satışları ne durumda mı? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

2016 konut sektörü Haberi

2016 konut sektörü


Kredilerde faiz indirimi ve 150 metrekarede KDV desteğiyle 10 ayda 1 milyon 70 bin adet satış rakamına ulaşan konut sektörü, 2017’ye büyük umutlarla giriyor. Birçok firma, önümüzdeki yıl yatırımlara devam kararı aldı...


Hükümetin çağrısıyla bankaların konut kredilerinde faizi 120 ayda yüzde 0,82’ye kadar çekmesi ve 150 metrekarenin üzerindeki dairelere yüzde 8 KDV desteği konut sektörünü canlandırdı. 2017 yılına büyük umutlarla giren gayrimenkul sektörü, yatırımlarına devam edecek. Bu kapsamda Ortadoğu Grup, altı yeni konut projesine toplam 1 milyar liralık yatırım planlarken, Bursa bölgesinde yoğunlaşan Beyttürk ise Yalova’da 25 villaya 200 milyon lira ayırdı. Suudi Al Qemam Grup’un Türkiye iştiraki Akzirve Gayrimenkul’de iki yıllık dönem için yeni projelere 1 milyar dolar yatıracak. Bu yıl satışlarda rekor bekleyen sektör temsilcileri, “1 milyon 400...