26 / 04 / 2024

2016 ortalama bir dairenin maliyeti

2016 ortalama bir dairenin maliyeti

Bir dairenin inşaat maliyetleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilen rakamlar ile hesaplanıyor. 2016 yılında betonarme ve çelik karkas bina olarak inşa edilen bir yapıda ortalama bir dairenin maliyeti nedir?

İstanbul'da ortalama bir konut 2,8 Toyota Corolla ediyor!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda İstanbul'da ortalama bir konut 2,8 Toyota Corolla ettiğini belirtti.

Bir kişilik deprem çantasının maliyeti 904 lirayı geçti...

Bir kişiye yetebilecek ve sadece yaşamsal önemli eşya ve materyallerin yer aldığı ortalama bir deprem çantasının maliyeti açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbul'da ortalama bir ev kirası 17 bin TL'yi aştı! 

Barınma sorunu gittikçe büyüyor. Satılık ve kiralık konut fiyatları özellikle büyükşehirlerde uçuşa geçti. İstanbul'da ortalama konut kirası 17 bin TL'yi aşmış durumda. İşte detaylar...

Konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 103 oldu! Ortalama bir konut fiyatı 3 milyon TL’yi solladı!

Konut satış rakamları düşerken, fiyatlar hızını keserek yükselmeyi sürdürüyor. Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa’nın araştırmasına göre, konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 103 olarak kaydedildi.

Asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla bir ev alabiliyor! Aylık kredi taksitleri 4 asgari ücreti geçti!

Son günlerde fahiş konut fiyatları ve yüksek kredi faizleri sık sık gündem oluyor. Yapılan hesaplamalara göre,  asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla birikim yaparak ortalama bir konut alabiliyor. İşte ayrıntılar...

100 metrekarelik ortalama bir konut alabilmek için kaç asgari ücret gerekiyor?

Fahiş konut fiyatları ile beraber konuta erişim sorunu da sık sık gündem oluyor. ortalama konuta erişim Aralık 2022’de 27 yıllık asgari ücrete kadar yükselmişti, şu an 20 yıl olan çarpan için uzun dönem ortalama 15 sene. İşte ayrıntılar...

Bir ev satışı ortalama kaç gün sürer?

Emlak sektöründe merak edilen konulardan biri de ev satışının kaç gün sürdüğüdür. Özel mülklerin satışlarının hemen yapılması beklenemez. Ev satışında büyük rol oynayan bazı faktörler vardır. Bu faktörlere bağlı olarak satışı kısa veya uzun süreli olabilir. Peki bir ev ortalama kaç günde satılır?

Konut fiyatları dur durak bilmiyor! İstanbul'da 120 metrekare artık...

Merkez Bankası'nın paylaşımını yaptığı konut ücret endeksi verilerine göre, konut ücretlerindeki yükseliş martta aylık bazda yüzde 5,4, senelik bazda ise yüzde 132,8 çıktı. İstanbul'da 120 metrekare ortalama bir konutun ücreti 4 milyon TL'yi aşarken en az yükseliş ise Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniy

Londra’da ortalama konut kiraları 2 bin 500 sterlini aşarak resmen rekor kırdı!

Açıklanan rakamlara göre, İngiltere’nin başkenti Londra’da ortalama bir konut kirasının aylık 2 bin 500 sterlini aştı ve rekor seviyelere ulaştığı kaydedildi.

İstanbul'da yaşamanın maliyeti belli oldu! 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti ne kadar? 

İstanbul’da yaşamanın ortalama maliyeti resmen hesaplandı. Peki İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti Mart ayında ne kadar oldu? 

85 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 6 Mart 2023 fiyat listesi...

Prefabrik ev fiyatları, evin büyüklüğüne, malzeme kalitesine ve donanımına göre değişebilir. Ortalama bir prefabrik evin fiyatı 100.000 TL ile 300.000 TL arasında değişmektedir. İşte 6 Mart 2023 fiyat listesi...

Konut fiyatları cep yakıyor! İşte Türkiye'nin en pahalı mahalleleri

Son dönemlerde konutlarda artan fiyatlar nedeniyle ortalama bir metrekareye sahip olan evlerin fiyatları bile uçtu. Yapılan araştırmalar sonucunda Türkiye'nin en pahalı 10 mahallesi açıklandı. İşte Türkiye'nin en pahalı 10 semti...

Ev alacaklar dikkat! Ortalama bir evin fiyatı 1 milyon 634 bin 230 TL oldu!

Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 12 bin 571 Türk Lirası, ortalama konut fiyatı 1 milyon 634 bin 230 Türk Lirası ve konut yatırımının geri dönüş süresi 19 yıl olarak gerçekleşti. Ev alacaklar hemen bakın!

2016 ortalama bir dairenin maliyeti Haberi

2016 ortalama bir dairenin maliyeti

Ortalama bir dairenin maliyeti nedir?

Bir dairenin inşaat maliyetleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilen rakamlar ile hesaplanıyor.


2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Tebliğ ekinde yer alan cetvelde belirtilen tutarlarda tespit edildi.


Bir binanın inşaat maliyeti, binanın dıştan dışa yüz ölçümü ile metrekare normal inşaat maliyet bedelinin çarpılması halinde bulunuyor. Peki, 2016 yılında ortalama bir dairenin maliyeti nedir?


Betonarme ve çelik karkas bina olarak inşa edilen bir yapıda ortalama bir dairenin maliyeti hesaplama örnekleri şu şekilde:


2016 yılına ait inşaat metrekare maliyet bedelleri cetveline göre BETONARME olarak inşa edilecek 100 metrekarelik bir evin maliyeti hesaplama örnekleri:


Lüks İnşaatta 

Asgari: 1227,07 x 100 m2 = 122,707

Azami: 1377,13 x 100 m2 = 137,713

Orta: 1302,10...