26 / 04 / 2024

2016 yılında yapımına başlanacak metro hatları

2016 yılında yapımına başlanacak metro hatları

İBB'nin 2016 yılı bütçesini Belediye Meclisi’ne sunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metro hatlarının da içinde bulunduğu yeni projeleri açıkladı. İşte 2016 yılında yapımına başlanacak metro hatları...

2023 yılında 100 TL'lik deprem vergisinin 73 TL'si harcandı!

Deprem yaralarının sarılması kapsamında 2023 yılında yapılan ek bütçe düzenlemesi ile, önemli bölümü KDV ve ÖTV olmak üzere 1 trilyon 301 milyar liralık ek tahsilat yapıldığı kaydedildi. Ek bütçe ve bağışlar dahil deprem için toplanan para miktarı 1.5 trilyon liraya kadar yaklaştı.

Cumhuriyetin 100’üncü yılında tarım yeniden başrolde olacak!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ilk kadın yönetim kurulu üyesi olan Işınsu Kestelli, tarımın yeniden yıldız olacağını belirterek, “Değişen dünya düzeni, artan nüfus ve talep Cumhuriyetin 100’üncü yılında tarımı yeniden zirveye taşıyacak” dedi.

İzmir'in 2021 yılındaki yatırım programı TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Bakanlığın İzmir'de 2021 yılında yapımı ve uygulanması devam eden yatırımlarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Karaman'da yapımına başlanan Sertavul tünellerinin akıbeti TBMM'de!

Karaman'da 2017 yılında yapımına başlanan Sertavul tünellerinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Ünver, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tekirdağ'daki hizmet binası 2021 yılında tamamlanacak!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yapımı tüm hızıyla devam eden Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası inşaat çalışmalarında incelemelerde bulundu. Yapımına 2016 yılında başlana bina 2021'de tamamlanması planlanıyor. 

Yeni Kömürhan Köprüsü bu yıl bitiyor!

2014 yılında yapımına başlanan ve yüzde 92'si tamamlanan "Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi"nin bu yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

Çorum 112 Acil Çağrı Merkezi binasının inşaatı tamamlandı!

2016 yılında yapımına başlanan 112 Acil Çağrı Merkezi’nin binasının inşaatı tamamlandı. 7 milyon TL'ye mal olan bina hizmete girdi.

Niğde'de 2014'de yapımına başlanan spor salonu TBMM'de!

Niğde'de 2014 yılında yapımına başlanan spor salonunun ne zaman bitirileceği meclis gündeminde konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soru önergesi hazırladı...

Çekmeköy'de tesis yapımına karşılık intifa hakkı ihalesi!

Çekmeköy Belediyesi, Hamidiye Mahallesi, Mimar Sinan Caddesi ve Kavaklıdere Caddesi kesişiminde bulunan taşınmaz üzerinde tesis yapımına karşılık intifa hakkı verilmesi işi ihale ediyor...

Niğde'de 2018 yılında yapılacak gölet projeleri mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de 2018 yılında gölet yapılacak köyler meclis gündemine taşındı. Gürer, sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ya sordu..

2016 yılında hangi ilde ne kadar konut satıldı?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre 2016 yılında en çok konutun nerede satıldığı bildirildi. İşte il il toplam satılan konut sayısı...

Şanlıurfa Süleymaniye İmam Hatip Lisesi'ne halı saha!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2016 yılında yapımına başladığı 20 spor tesisinin yapımını tamamlayarak birer birer hizmete açıyor.

Çankaya'da 2016 yılında 503 kaçak yapı yıkıldı!

2016 yılında 503 kaçak gecekonduyu yıkan Çankaya Belediyesi, 2017 yılında kaçağa geçit vermeyecek. 2017 yılı için 200 gecekondunun yıkım programı hazır.

2016 yılında yapımına başlanacak metro hatları Haberi

2016 yılında yapımına başlanacak metro hatları


İBB’nin 16 milyar 100 milyon liralık 2016 bütçesi onaylandı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Belediye Meclisi’nde bütün gelişmiş şehirlerde ulaşım problemi yaşandığına dikkat çekerek, İstanbul’un toplu ulaşım sistemlerini daha da geliştirmek adına bütçede en büyük payı ulaşıma ayırdıklarını söyledi. 8 milyar 42 milyon liralık ulaşım yatırımı yapacaklarını bildiren Topbaş, Çevre yatırımlarına 5 milyar 818 milyon lira ayırdıklarını, Kültür-Sanat, Sağlık ve Sosyal Yardımlar ile diğer alanlardaki yatırımların da artarak devam edeceğini ifade etti.


İBB Başkanı Kadir Topbaş, “İstanbul’da gelecek yılsonunda günlük 7 milyon kişi raylı sistemleri kullanır hale gelecek. İstanbul, 2019 yılı sonunda da 11 milyon kişinin günlük raylı sistemleri kullandığı bir şehir olacak. Sizlere güzel bir haber vermek istiyorum” diyerek; Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir’den geçen 13...