19 / 04 / 2024

2017 emlak vergileri ne zaman ödenir

2017 emlak vergileri ne zaman ödenir

Mesken, işyeri, arsa ve arazi sahipleri her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi, ilçe belediyesine ödeniyor. Peki, 2017 emlak vergileri ne zaman ödenir?

Ev sahipleri dikkat! O rakam bir gecede yüzde 58 artacak!

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan enflasyonun artması ile birlikte emlak vergileri Ocak 2024'te artış gösterecek. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konut sahiplerine müjdeli haber! Son beş yılda ödenen emlak vergileri iade ediliyor! İşte yapılması gerekenler...

Konut sahiplerinin yüzünü güldürecek son dakika haberi emlak vergisinden geldi. Tapu sahipleri, son beş yılda ödedikleri emlak vergilerini geri alabilecek. Peki kimler emlak vergisini geri alabilecek? İşte ayrıntılar...

Kimler emlak vergisinden muaftır?

Emlak Vergisi Kanunu’na göre belirlenen emlak vergileri, belirli oranlarda ve gayrimenkullerin özelliklerine göre her yıl ödenen vergi çeşitleridir. Peki kimler emlak vergisinden muaftır?

Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Gayrimenkul sahiplerinin tamamını ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. Emlak vergileri, yılda iki eşit taksitle ödenebiliyor. İlk taksit ödemeleri mart, nisan ve mayısta, ikincisi ise kasımda tahsil ediliyor. Peki, Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Emlak vergisine yüzde 780 zam yapıldı: O ilçe ayağa kalktı!

Konya'nın Sarayönü İlçe Belediyesi'nde emlak vergilerinde fahiş bir zam uygulandı. Buna göre belediyenin ilçe merkezindeki emlak vergileri için yüzde 50 oranında, ilçeye bağlı olan bazı mahallerde de ise vergiye yüzde 780'e ulaşan oranda zam yaptı. 

Almanya'da kira artışının kısıtlanması önerisi kabul edilmedi!

Almanya’da 26 Eylül seçimlerinde birinci olan Sosyal Demokrat Parti ile ortaklık kurmak istediği Yeşiller ve Liberaller arasındaki koalisyon anlaşması hızlı gelişiyor. Seçimler öncesi, “Servet vergisi gelecek. Kira artışı yasaklanacak. Emlak vergileri artacak” iddiaları ise boşa çıktı.

Emlak vergisi fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Emlak vergileri fahiş miktarlarda yükseltiliyor. 2022 ve 2025 seneleri arasında uygulanacak vergi değerleri, oldukça arttı. Peki şimdi ne olacak?

Milyonlarca emlak vergisi mükellefini ilgilendiriyor!

30 Nisan 2021'den (bu tarih dâhil) önce verilmesi gerektiği durumda, emlak vergisi bildirimini yapmayan ya da bildirim yaptığı durumda vergisi eksik tahakkuk eden mükelleflerden hangi şartlarda emlak vergileri kapsamındaki gecikme faizi, gecikme zammı ve vergi cezaları alınmayacak? İşte detaylar...

Emlak vergileri yapılandırılıyor!

Bazı kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Yeni yasayla emlak vergi borçları da yapılandırılacak.

Dönüşüm için fon hazırlığı: Emlak vergisi ve DASK'tan pay alınacak!

AK Part Bursa Milletvekili ve AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kılıç, ülkemizde 6 milyon riskli yapıdan söz edildiğini belirterek, kentsel dönüşümde finans modeli hazırladıklarını söyledi. Kılıç, "Finans model emlak vergileri ve DASK'tan alınan paylarla oluşacak" dedi.

Emlak vergisi 2. taksit 2021!

Belediyelere ödenen emlak vergileri yılda iki kere eşit halde ödeniyor. Emlak vergisi ödeme zamanı ne zaman? İşte emlak vergisi 2. taksit 2021 dönemi...

Vergi mükellefleri dikkat! 

Türkiye sınırları içinde yer alan gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergileri 2021 yılında online olarak ödenebliyor. İşte tüm merak edilenler....

Emlak vergileri 2.taksit 2020!

Her yıl İki taksitte ödenen emlak vergisi için birinci taktisi mayıs ayında ödendi. İkinci İkinci taksit ödemeleri ise kasım ayında yapılacak. İşte Emlak vergileri 2.taksit 2020...

2017 emlak vergileri ne zaman ödenir Haberi

2017 emlak vergileri ne zaman ödenir

Gayrimenkul sahipleri her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Eğer varsa gayrimenkulün intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor.

Eğer gayrimenkul paylı ise malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyete sahip gayrimenkuller için malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Emlak vergisi mükelleflerinin ödeyeceği bedeli, sahip oldukları gayrimenkulün değeri üzerinden hesaplanıyor. Ayrıca, taşınmaz değerine yeniden değerleme oranı ile zam yapılıyor. Bu sene için belirlenen emlak vergisi yeniden değerleme oranı 3,83.


Emlak vergisi oranları 2017

Cinsi Normal yörede Büyükşehirde

Mesken Binde 1 Binde 2

İşyeri Binde 2 Binde 4

Arsa Binde 3 Binde 6

Arazi Binde 1 Binde 2


2017 emlak vergileri ne zaman ödenir?

Emlak vergisi ödemeleri her sene...