27 / 04 / 2024

2017 gayrimenkul sektörü

2017 gayrimenkul sektörü

Gayrimenkul projelerindeki teşvik kampanyaları konut alıcısını harekete geçirerek sektörü canlandırdı. Peki gayrimenkul üreticilerinin hangi projeleri ön plana çıktı? İşte yanıtı...

Bu yıl gayrimenkul satışlarında rekor kırılacak!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, TÜİK tarafından açıklanan mart ayı konut satış istatistiği verilerini yorumları.

Ali Ağaoğlu: Teşvikler gayrimenkul sektörünü olumlu etkiledi!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ağaoğlu: "Getirilen teşviklerin, vatandaşlık hakkı gibi düzenlemelerin gayrimenkul sektörüne ve ekonomimize çok olumlu katkısı oldu ve olacak'' dedi.

Gayrimenkul arzı son 2 yılda 3 kat arttı!

Türkiye Veri İşleme Merkezi TUVIMER'in araştırmasına göre İstanbul’un potansiyel rezerv alanlarındaki gayrimenkul arzı son 2 yılda 3 kat arttı. Ticari hacim 3,56 milyar dolara ulaştı.

Gayrimenkul sektörü altın dönemini yaşayacak!

Rich World Gayrimenkul A.Ş., müteahhitlerle vatandaşları aynı masada bir araya getiriyor. Rich World Gayrimenkul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz İloğlu, “Kentsel dönüşümün hız kazanmasıyla birlikte gayrimenkul sektörü, 2017’de altın dönemini yaşayacak'' dedi.

Konutta KDV indirimi fiyatlara yansıyacak!

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kabadayı ile Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Demir Konutta yapılan vergi düzenlemesi hakkında görüşlerini paylaştı.

Alternatif gayrimenkul yatırımlarına geçmeliyiz!

PwC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu’nun moderatörlüğününde yuvarlak masa toplantısı gerçekleşti. 2017’nin olası gündem maddelerini belirlendi. Kentleşme konuşuldu.

2017 gayrimenkul sektörüne iyi gelecek!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan, "2017'nin gayrimenkul sektörü açısından iyi geçeceğini, konut talebinin yüksek olacağını düşünüyoruz." dedi.

Emlak danışmanlarının gözünden 2017!

Yeni Birlik gazetesi yazarı Yıldıray Gökkaya bugünkü yazısında gayrimenkul sektörünün önemli aktörlerinden olan emlak danışmanlarının 2017 değerlendirmelerini kaleme aldı. İşte Gökkaya'nın o yazısı...

Gayrimenkul sektörü zor bir sınav verdi!

Gayrimenkul sektörü, 15 Temmuz darbe girişimi, terör olayları, ekonomideki dalgalanma sebebiyle 2016 yılında zor bir sınav verdi. Tüm bu durumlara rağmen, en güvenli ve yatırımın en fazla olduğu sektörler arasında ilk sırada yer aldı.

Konut satışında rekor beklentisi!

ABD'nin gayrimenkul danışmanlık şirketi Coldwell Banker'in Türkiye Ülke Direktörü Taş, konut satışında 2016'nın rekorla kapanacağını belirterek, "2017 yılı da 2016 yılına göre çok daha iyi geçecek." dedi.

2017'de gayrimenkul talebi hızla satışa dönüşecek!

DÜNYANIN 2016 yılında zor bir dönemden geçtiğini belirten Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, 2017 yılının ikinci çeyreğinden itibaren gayrimenkulde talebin hızla satışa döneceğini söyledi.

2016’da gayrimenkul sektörü zor bir yıl geçirdi!

Gayrimenkul sektörünün 2016 yılı performansını değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, sektöre yönelik 2017 yılı öngörülerini açıkladı.

Gayrimenkul sektöründe trendler değişiyor!

2017 yılının sonlarında gayrimenkul sektöründe meydana gelen krizle beraber adeta yaprak kımıldamayan bir süreç yaşandı ve bunun tam aksine 2019 yılının sonlarında faiz oranları indirimleriyle beraber stoklar bir anda eridi. Şimdi gayrimenkul sektöründeki eğilimler 2 model üzerinde yoğunlaşıyor.

Gayrimenkul sektörü 2018'den umutlu!

Gayrimenkul sektörü 2017'yi rekorlarla kapatırken 2018'de yeni kampanyalar için hazırlanıyor. Sektörün önde gelen isimleri bu yıl konut kredisi faiz oranlarının düşmesi ve dönüşümün hızlanmasıyla satışlarda artış yaşanacağını savunuyor. 

Gayrimenkul sektörü temsilcilerinin 2018 beklentileri!

2017'yi değerlendiren gayrimenkul sektörü temsilcileri 2018 yılı beklentilerini paylaştı. İşte gayrimenkul sektörü temsilcilerinin 2018 beklentileri...

Gayrimenkul sektörü 2017’de yeni bir rekora hazırlanıyor!

Geçen yıl 1.3 milyon konut satışı ile tarihi rekor kıran gayrimenkul sektörü 2017’de yeni bir rekora hazırlanıyor. Yılın ilk 10 ayında 1 milyon 153 bini aşkın ev sahibini buldu. Konut satışlarındaki artışta KDV ve vergi düzenlemeleri ile yapılan kampanyalar etkili oldu.

Kış, gayrimenkul sektörünü teğet geçti!

Gayrimenkul sektörüne bu sene kış gelmedi. 2017'yi geriye bıraktığımız şu günlerde emlak piyasasında hareketlilik tam gaz sürüyor. 

Gayrimenkul sektörü ön plana çıkıyor!

EY Kurumsal Finansman Bölümü Başkanı Müşfik Cantekinler, 2017 yılının ilk 9 ayına ait EY verilerine gayrimenkul sektörünün ön plana çıktığını söyledi..

Gayrimenkul sektöründe eğilim büyüme yolunda!

Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini üçer aylık dönemler halinde irdelediği, ‘GYODER Gösterge’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2017-2. Çeyrek Raporu’nu yayınladı.

Proje finansmanı kredilerinin yüzde 12'si gayrimenkul sektörünün!

Proje finansmanı kredileri risk bakiyesi 2017 yılı Haziran dönemi itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30’luk arttı. Yüzde 12'si gayrimenkul sektörüne ait olan krediler 291 milyar TL’ye yükseldi.

Gayrimenkul sektörü 2017'ye hızlı başladı!

Gayrimenkul sektöründeki teşvikler ve kampanyalar rakamlara yansıdı. Konut satışları 1.3 milyon adet ile rekor kırdı.

Türkiye gayrimenkul sektörü güven endeksi yüzde 79 arttı!

Gayrimenkul Sektörü 2017 Yılı 2. Çeyrek Güven Endeksi ve Fiyat Beklentileri açıklandı. Türkiye gayrimenkul sektörü güven endeksi değeri 2017 yılı 2. çeyrek döneminde yüzde 79 artışla 112.5 (İyimser) olarak ölçüldü.

Önder Yiğit: Gayrimenkul sektörü 2017'de hareketlenecek!

İnşaat ve gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Yiğit İDK Group Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yiğit, Malatya'da 3 bin 500 kişilik yurt inşa edeceğini dile getirdi.

2017’de gayrimenkul sektörü rekor kıracak!

Propa CEO’su Can Özçiçek, 2017’de gayrimenkul sektörünün yeni bir rekor kırabileceğini söyledi. Özçiçek, hem devlet yetkilileri hem de sektör temsilcileri tarafından sunulan bu imkanlarla sektörün ciddi bir ivme yakalayacağını belirtti.

Gayrimenkul sektörü altın dönemini yaşayacak!

Rich World Gayrimenkul A.Ş., müteahhitlerle vatandaşları aynı masada bir araya getiriyor. Rich World Gayrimenkul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz İloğlu, “Kentsel dönüşümün hız kazanmasıyla birlikte gayrimenkul sektörü, 2017’de altın dönemini yaşayacak'' dedi.

2017 gayrimenkul sektörü Haberi

2017 gayrimenkul sektörü

Sıkıntılı günlerden geçen Türkiye ekonomisinin dinamolara ihtiyacı var. Gayrimenkul sektöründe art arda açıklanan teşvik ve kampanyalar, bu yıl iyi haberlerin müjdeleyicisi oldu. Yeni yasal düzenlemeler sektörün önde gelenlerini de hareketlendirdi.

Ekonominin Lokomotifi gayrimenkul sektöründe kredi vadelerinin 240 aya kadar uzaması, peşinatlarda yapılan esnek düzenleme ve faiz oranlarındaki yüzde sıfıra kadar düşüş, sektörde beklenen ivmeyi yarattı.

Sektörün ileri gelen gayrimenkul üreticilerinin devam eden ve önümüzdeki bir-iki yılda başlaması planlanan projelerini mercek altına alırken; yeni yasal düzenlemeler hakkındaki ve sektörün geleceğine dair risk ve fırsat değerlendirmelerini aldık.


SİNPAŞ GYO’NUN CİRO HEDEFİ 815 MİLYON



Sinpaş GYO 2017 yılında Ege Yakası, İncek Blue ve İncek Green, Aydos Country projelerinin teslimlerini gerçekleştirmeyi planlıyor. Yani bin 400’den fazla konut teslimi yapılacak. Queen Central Park, Ege Vadisi ve Bursa...