18 / 04 / 2024

2017 konut sektörü değerlendirmesi

2017 konut sektörü değerlendirmesi

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, “Devlet, yerel yönetimler, STK’lar ve geliştiricilerin ortak çalışmaları olur ve belirlenen sorunlara akılcı çözümler getirilirse, Türkiye’deki gayrimenkul sektörü kesinlikle dünyadaki örnekler ile yarışacak potansiyeldedir” dedi

Türkiye konut sektörü değer değişimi raporu hazır!

Türkiye konut sektörü değer değişimi raporu 2017 4. çeyrek hazırlandı. Raporda konut satışları, konut fiyat endeksi , değer değişim analizleri yer alıyor..

Konut sektörünün 15 yıllık fotoğrafı!

Dün Türkiye İstatistik Kurumu tarafından inşaat ruhsatları ve yapı kullanma izin belgelerine ilişkin 2017 verileri yayınladı. Peki, konut sektöründe durum ne?

6 maddede konut sektöründe neler değişiyor?

3 Temmuz 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ve bugün yürürlüğe giren "Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği" ile konut sektöründe neler değişiyor?

2017’de sektörün hedefi 1.5 milyon konut satmak!

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, “2016’da gayrimenkul sektörü en güvenli liman olduğunu teyit etti. 2017’de sektörün hedefi 1.5 milyon konut satmak” dedi.

Konut sektörünün yükselişi 2017'de devam edecek!

Realty World Elfi Gayrimenkul brokerı Özkan Aydemir, tüm olumsuz koşullara rağmen 2015 ve 2016 yıllarında ülke ekonomisine adete nefes aldıran konut sektörü yükselişini 2017'de sürdüreceğini söyledi.

Moody’s'in uyarısına konut sektöründen yorum!

Moody’s, Türkiye’de konutta 5 yılda yüzde 93’e ulaşan fiyat artışları için ‘Sürdürülebilir değil. Yumuşak iniş yaşanacak’ yorumu yaptı, konut sektörü açıklamayı değerlendirdi.

Karlılık sorunu yaşayan gruplar konut sektörüne yöneliyor!

Kârlılık sorunu şirketleri hızlı geri dönüş alabilecekleri konut yatırımına yöneltiyor. Anadolu Grubu, Aksoy Holding ve Kosifler Group gibi mevcut faaliyetlerinde kârlılık sorunu yaşayan gruplar daha cazip gördükleri konut sektörüne yöneldi.

Faiz ucuzlarsa konut sektörü hareketlenir!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör bugünkü yazısında yüksek faiz oranlarının etkilerini anlattı. Güngör, ''Ucuz faiz sayesinde konut talebi artacak, konut sektöründeki canlılık artarak devam edecek'' dedi.

KİT bu yıl konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira yatırım yapacak!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 11 milyar 884 milyon 373 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek. Bu yıl içerisinde konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira KİT yatırımı yapılması öngörülüyor.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

2017 konut sektörü değerlendirmesi Haberi

2017 konut sektörü değerlendirmesi

Kentsel dönüşüm yasası kapsamında yerel yönetimlerin, geliştirici firmaların ve hatta hak sahiplerinin mantık çerçevesinde buluşabilmesinin önem taşıdığına dikkat çeken Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, “Türkiye’de ve özellikle İstanbul’da var olan deprem gerçeği eskimiş yapı stoğunun yenilenmesini zorunlu kılıyor. Bu sebeple son yıllarda kentsel dönüşüm konusunda çok yoğun faaliyetler gerçekleşiyor. Ancak bunun hem iyi hem de kötü örneklerine rastlamak mümkün. Bu nedenle ortak paydada buluşmak şart” diye açıklamalar yaptı. 


Yeni arsa geliştirilmesinin kendileri gibi geliştirici firmalar için gün geçtikçe zorlaştığını ve farklı alanlardan sektöre dahil olan firmalar sebebiyle her zaman alıcı ve satıcı doğru noktada buluşamadığını anlatan Okay, “Devlet, yerel yönetimler, STK’lar ve geliştiricilerin ortak çalışmaları olur ve belirlenen sorunlara akılcı çözümler getirilirse, Türkiye’deki gayrimenkul sektörü kesinlikle dünyadaki örnekler...