24 / 04 / 2024

2017 ocakta kaç konut satıldı

2017 ocakta kaç konut satıldı

Türkiye'de daire satışları 2017 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,8 oranında artış gösterdi.Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, TÜİK’in açıkladığı verileri yorumladı.

Otomobile ilgi bitiyor derken patladı! Ocakta kaç araç satılığına çok şaşıracaksınız!

Pandemi dönemiyle otomobile olan talep durmak bilmiyor. Vatandaşın pandemi döneminde toplu taşıma araçlarından uzak durabilmek adına yöneldiği otomobil piyasası, salgının hemen akabinde patlayan enflasyonla yatırımcı için de çok önemli bir gelir kapısı oldu. Geçtiğimiz sene hem sıfır hem de ikinci e

Bornova’daki kaçak 800 villa için harekete geçildi!

İzmir’de vatandaşların özellikle hafta sonu nefes alabilmek için gittiği Bornova’daki Çiçekliköy, Yakaköy ve Beşyol gibi yerlerde artan kaçak yapılanmanın engellenmesi için harekete geçildi. 2017'den sonra yapılan villaların yıkımına başlanırken, toplam 800’den fazla yapının yıkılacağı belirtildi. 

Side’de 50 yıllık kaçak yapılara savaş açıldı! 60 tarihi konak yapıldı!

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen 2017'de alınan kararla 50 yıllık kaçak yapılaşmaya karşı savaş açtı. Bugün de yıkımı süren kaçak yapıların yerine 60’ı aşkın tarihi konak kazandırıldı.

Seyhan Büyükerşen’in kaçak villası yıkılacak mı?

CHP’nin en önemli isimlerinden, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in eşi Seyhan Büyükerşen’in ‘imar barışı’ndan faydalanmak için usulsüzlük yaptığı iddia edildi. 2019’da kaçak inşa edilen villa 2017’de yapılmış gibi gösterildi.

Kaş’taki kaçak lüks otel yine yıkılmadı!

Antalya'nın Kaş ilçesi Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyu'ndaki orman arazisine yaklaşık 5 yıl önce belediyeden 'basit onarım' izniyle yapılan butik otelle ilgili 2017 ve 2020'de iki kez yıkım kararı alınmasına rağmen uygulanmadı.

Karadeniz'de yine kaçak yapılar yükseliyor!

Karadeniz Bölgesi'nde kaçak yapılar yükselmeye devam ediyor. Trabzon Çevre ve Şehircilik Müdürü Uğur Korkmaz, kaçak binalar için verilen yapı kayıt belgesinin 31 Aralık 2017 tarihinden önceki yapıları kapsadığı söylüyor.

Yeni kaçak yapılara imar affı yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, SotCA Ödülleri töreninde konuştu. 31 Aralık 2017’den önce yapılmış kaçak yapıların imar barışından yararlanacağını söyleyen Kurum, ''Bu tarihten sonra yapılan kaçak yapılara ise af yok” dedi.

Kapadokya'da 100’ün üzerinde kaçak yapı yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, doğal sit alanı üzerinde bulunan kaçak yapılarla ilgili konuştu. Kurum, "31 Aralık 2017 tarihinden sonra kaçak olarak yapıldığını tespit ettiğimiz 100’ün üzerinde yapının tamamını yıkacağız" diye konuştu. 

Perşembe Yaylası’ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu'nun Aybastı ilçesi Perşembe Yaylası’nda 31 Aralık 2017’den sonra inşa edilen kaçak ve ruhsatsız yapılar yıkılıyor.

Yaylalardaki kaçak binalar yıkılıyor!

İmar Barışı’nı fırsata dönüştürmek isteyenlerin Doğu Karadeniz’deki yaylalara 31 Aralık 2017 tarihinden sonra inşa ettiği kaçak binalar

2017 sonrası yapılan kaçak bina yıkılacak!

İmar Barışı’na 3.7 milyon başvuru geldi. Konu hakkında değerlendirme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı’nın 2017 sonuna kadar yapılan projeleri ilgilendirdiğinin altını çizdi...

2017'de İstanbul'dan 6 bin kişi göç etti!

İstanbul, 2 yıldır net göç veriyor. 2016’da 71 bin göç veren İstanbul’dan 2017’de de 6 bin kişi kaçtı. Sahil hattına göç edenler bu bölgelerde konut fiyatlarını artırdı.

Hangi şehirde kaç AVM var?

2017 verilerine göre Türkiye’de toplam 397 adet AVM bulunuyor. Peki hangi şehirde kaç AVM bulunuyor? 

2017 ocakta kaç konut satıldı Haberi

2017 ocakta kaç konut satıldı

TÜİK’in verilerine Türkiye genelinde satış sonucu el değiştiren konut sayısı, ocakta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,8 artarak 95 bin 389 olarak açıklandı. Ocak ve Şubat aylarında gayrimenkul sektörü adına önemli kararlar alındı. 2017’ye sektör olarak hızlı bir giriş yaptık. Hükümetimizin inşaat sektörünün önünü açan ve satışları hızlandıracak kararlar alması, sektör temsilcilerinin kampanya oluşturmasıyla satışlarda artış yaşanmıştır ve yaşanmaya da devam...