29 / 03 / 2024

2018 emlak vergisi en son ne zaman ödenir

2018 emlak vergisi en son ne zaman ödenir

1319 sayılı Kanun gereğince tüm gayrimenkuller için her yıl ödenmesi gereken emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, 2018 emlak vergisi en son ne zaman ödenir?

Emlak vergisi beyannamesinde son gün yarın!

2018 yılı içerisinde gayrimenkul satın alan kimselerin vermekle sorumlu olduğu emlak vergisi beyannamesinde süre yarın sona eriyor...

Emlak vergisi beyannamesi’nde son gün 31 Aralık!

Çorum Belediyesi, 2018 yılının sonuna geldiğimiz bugünlerde vatandaşları emlak vergisi beyannamesi konusunda uyarı da bulundu. 

Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2018!

Yeni gayrimenkul satın alan malikin emlak vergisi sorumluluğu ise satışın gerçekleştiği tarihi takip eden sene oluyor. Sene sonuna kadar beyanname veriliyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? İşte emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2018..

Çorum Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Çorum Belediyesi, 2018 yılının sonuna geldiğimiz bu günlerde vatandaşları emlak vergisi beyannamesi konusunda uyardı.

Emlak vergisi beyannamesinde son 2 hafta!

2018'de gayrimenkul satın alan kimselerin emlak vergisi sorumluluğu 2019'da başlarken, yıl sonuna kadar emlak vergisi beyannamesi verilmesi gerekiyor. Buna göre, emlak vergisi beyannamesinde son 2 hafta kaldı..

2019 Emlak vergisi ödeme ve sorgulama!

Emlak vergisinde 2018 yılı ödeme dönemi 30 Kasım'da sona erdi. Peki, 2019'da emlak vergisi ve ödemesi ne zaman ve nasıl yapılacak?

2019'da emlak vergisi ne zaman ödenir?

2018 yılına ait emlak vergisi ödemeleri 30 Kasım'da sona erdi. Peki, vergi mükellefleri bir sonraki sene ne zaman ödeme yapacak? 2019'da emlak vergisi ne zaman ödenir?

Emlak vergisi beyanname verme süresi 2018!

Emlak vergisi beyannamesi, gayrimenkul satın alanlar tarafından veriliyor. Peki beyanname ne zaman verilir? İşte emlak vergisi beyanname verme süresi 2018..

Çorum Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Çorum Belediyesi, Emlak Vergisi ve 2018 yılı İşyeri Çevre Temizlik Vergisi ödemeleriyle ilgili uyarı yaptı.

Kayseri Melikgazi Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Melikgazi Belediye Başkan  Memduh Büyükkılıç, Emlak vergisi 2'nci taksitlerinin 1 Kasım ile 30 Kasım 2018 tarihleri arasında yatırılması gerektiğiniz söyledi.

Emlak vergisi ödeme 2019!

2018 yılı içerisinde gayrimenkul satın alan kimselerin vergi sorumluluğu 2019'da başlıyor. Peki, 2019'da emlak vergisi ödemesi ne zaman başlayacak?

Emlak vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödenen emlak vergisinde ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Peki, emlak vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman?

Emlak vergisi nereye ödenir 2018?

İkinci taksit ödemeleri ise 1 Kasım'da başlayan emlak vergisinde ödeme dönemi Kasım sonuna kadar devam ediyor. Peki, emlak vergisi nereye ödenir 2018?

2018 emlak vergisi en son ne zaman ödenir Haberi

2018 emlak vergisi en son ne zaman ödenir

Türkiye sınırları içinde bulunan gayrimenkullerin 1319 sayılı Kanun hükümlerine tabi olduğu emlak vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. 

Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor. Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.

Emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi için ödenecek bedel taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.

Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.

Arsa ve arazilerde ise vergi oranları...