29 / 03 / 2024

2019 kentsel dönüşüm projeleri

2019 kentsel dönüşüm projeleri

2020 Merkezi Yönetim bütçe görüşmelerinde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “2019 yılı için kentsel dönüşüm ve sosyal konutlar dâhil olmak üzere tüm projeler için yaklaşık 16 milyarlık yatırım yaptık” dedi.

6,7 milyon konutun yenilenmesi gerekiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "(Kentsel dönüşüm) Biz bu dönüşümü vatandaşlarımızla el birliği içinde kararlı bir şekilde yönetmek zorundayız. Bizim terör kadar önceliğimiz kentsel dönüşüm" diye açıklama yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz yıkmaya değil inşa etmeye talibiz!

Van'da açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkeye yıkım değil inşa ekibi lazım. Biz yıkmaya değil inşa etmeye talibiz" diye açıklama yaptı.

Türkiye'mizin bir ulusal stratejik planı olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Artık şehirde sanayi tesisi yaptığımızda, 'bunu niye buraya yaptık' demeyeceğimiz uygulamaları yapmak istiyoruz." diye açıklama yaptı.

Çevre ve Şehirciliğin yeni yol haritası!

2023 yılının çevre ve şehircilik vizyonunun masaya yatırıldığı "2023'e Doğru Türkiye'de Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı"nda mevcut durum analizi yapıldı, yol haritası belirlendi. 

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

2019’da emlakta yeniçağ başlayacak!

Yeni yılda şehircilikte modern çizgiler boy gösterecek. Yatay mimariye geçiş hızlanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut fiyatlarını yakından takip edecek. Fahiş fiyat uygulayan müteahhitler mercek altına alınacak.

Beykoz'a Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve 5 bin yeni konut müjdesi!

Beykoz Belediye Meclisi'nin 2019-2024 döneminin son toplantısında önemli açıklamalar yapan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, yeniden seçilmesi halinde ilçede 5 bin konut inşa edeceklerini ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulacağını dile getirdi.

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2019'dan beri daire teslim edilmiyor! Projede usulsüzlük mü var? 

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi Birinci Başkanvekili ve AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal'dan 2019'dan beri daire teslim edilmeyen Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm 2019'dan beri yüzde 200 arttı! 100 bin kişi sağlam binada oturuyor! 

Bahçelievler Belediyesi Kongre Merkezi ve Nikah Sarayı'nda Deprem Paneli düzenlendi. Bahçelievler'de kentsel dönüşüm 2019'dan beri yüzde 200 arttı! 100 bin kişi sağlam binada oturuyor! 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm kapsamında 3 bina yıkılıyor!

26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Büyükçekmece'de, riskli 3 bina daha yıkılıyor.

2019'da kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredileri TBMM'de!

2019 yılında kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredilerine ve kira yardımları meclis gündemine taşındı. CHP'li Taşdoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Murat Kurum: 2019'da 65 bin konutun kentsel dönüşüm sürecini başlattık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Kirazlıtepe'de incelemelerde bulundu. Kurum, "2019 yılında 65 bin konutun kentsel dönüşüm sürecini başlattık. Bunların 25 bini İstanbul'da bulunuyor. İstanbul'a baktığımızda Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi de bu dönüşüm projelerinden biri" diye konuştu..

Kentsel dönüşüm 2020'de hızlanacak!

2019'da yeni proje yerine, mevcut yarım kalmış projeleri bitirmeye odaklanan gayrimenkul geliştiricileri, 2020’de yenileme projelerine ağırlık verecek. Kentsel dönüşüm desteklerinin arttırılmasını bekleyen üretici, müteahhitlik yasasının devreye girmesinin de dönüşüme hız kazandıracağını belirtti...

Kentsel dönüşüm için 16 milyar TL'lik yatırım yapıldı!

2020 Merkezi Yönetim bütçe görüşmelerinde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “2019 yılı için kentsel dönüşüm ve sosyal konutlar dâhil olmak üzere tüm projeler için yaklaşık 16 milyarlık yatırım yaptık” dedi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı formu 2019!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kapsamında sunulan finansal destekler arasında kira yardımı da bulunuyor. Peki kira yardımı nasıl alınıyor. İşte 2019 kentsel dönüşüm kira yardımı formu...

Kentsel dönüşüm deprem riski ile mücadele edebilmek için fırsat!

Türkıye Müteahhitler Birliği'nin İnşaat Sektörü Analizi'nin Ekim 2019 sayısında, "Türkiye'nin gündemine giren kentsel dönüşüm süreci deprem riski ile mücadele edebilmek ve çevreye duyarlı sürdürülebilir şehirler yaratabilmek için fırsat olarak değerlendirilmelidir." ifadeleri yer aldı.

Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi 7 Kasım'da!

“Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresinin” bu yıl altıncısı düzenlenecek. 7 Kasım 2019 Perşembe günü gerçekleştirilecek kongrenin basın toplantısı 4 Ekim'de yapılacak...

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar oldu?

2019 kentsel dönüşüm kira yardımı bedelleri geçtiğimiz aylarda T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklandı. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar oldu?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 zammı ne kadar?

Kentsel dönüşüm kira yardımı zam oranı açıklandı mı? Kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 zammı ne kadar? İşte tüm detaylar...

2019 kentsel dönüşüm projeleri Haberi

2019 kentsel dönüşüm projeleri

2020 Merkezi Yönetim bütçe görüşmelerine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, milletvekillerine sunum yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Kurum, Bakanlığın bütçesiyle ilgili konuşarak, “2020 Yılı Bütçe Teklifinde; Bakanlığımız bütçesi 2 milyar 827 milyon 733 bin TL, bağlı kuruluşumuz Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bütçesi ise bir milyar 185 milyon 359 bin TL olarak belirlenmiştir. Bakanlığımız, merkez ve taşra teşkilatı personel sayımız, bağlı ve ilgili kuruluşlarımızla beraber toplamda 41 bin 682’dir” açıklamasında bulundu.

Kurum, Bakanlık hedefleriyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“İnsan merkezli bir Kentsel Dönüşümle; öncelikli alanlarını dönüştürmüş, afetlere hazır, sağlıklı, güvenli ve kimlikli şehirlere sahip olmak. Medeniyetimizin mirası olan yatay mimariyi esas alan bir anlayışla, 250 bin Sosyal Konutumuzu tamamlamak; ev sahibi olmayan dar gelirli hiçbir vatandaşımızı bırakmamak....