24 / 04 / 2024

2019 konut sektörü

2019 konut sektörü

Gayrimenkul sektörü faiz indirimi kararından sonra yılın son 4 ayında toparlanma sürecine girdi. Sektörün önde gelen firmaları satış ve üretimlerine hız kesmeden devam ediyor. 

2019 konut sektöründe son durum ne?

Dışarıdan gelen borç para kadar üretebilir, istihdam yaratabilir ve tüketebilir hale düşürülen ekonomimizde konut sektörü de etkilendi. 10 yılı aşkın devam eden yükseliş sonrasında fiyatların düşeceği düşünülüyor. 

2019 sektör için hareketli bir yıl olacak!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; Türkiye genelinde konut satışları 2018 Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre arttı. Sektör temsilcileri ise 2019'dan oldukça umutlu. 

Müteahhitler 2019'dan umutlu!

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu, 2019'un sürdürülebilir ve dengeli büyümeye odaklanan ekonomi politikalarının hayata geçirileceği bir yıl olacağını dile getirdi. 

2019 yılı konut sektöründe nasıl geçti?

Ekohaber köşe yazarı Mürsel Öztürk, bugünkü yazısında ''2019 yılı konut sektöründe nasıl geçti?'' konusunu kaleme aldı....

Konut sektörü 2020 yılına nasıl başladı?

Türkiye genelinde konut metrekare ortalama birim fiyatı, 2019 yılı itibarıyla 2 bin 930 liraya yükselerek rekor kırdı. Peki faiz oranı düşünce konut fiyatları arttı mı? Konut sektörü 2020 yılına nasıl başladı? Reidin Genel Müdürü Alp Çapa merak edilen soruları yanıtladı…

Türkiye'nin 2019 yılı konut sektörü analizi!

'2019 yılı Türkiye Konut Sektörü Değer Değişimi Haritası' yayınlandı. TUİK tarafından derlenen verilere göre Türkiye'de en çok konut İstanbul, Ankara ve İzmir'de satıldı.

Konut Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri Semineri 11 Aralık'ta!

GYODER Akademi'nin Konut Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri Semineri 11 Aralık 2019 Çarşamba günü yapılacak...

Konut sektöründe 2019 nasıl geçiyor?

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin,konut sektöründe gelinen son noktayı değerlendirdi. Yetgin, “Bu süreç, ders alma ve daha çok çalışarak geleceğe hazırlanma dönemidir'' diye konuştu.

2019 konut sektöründe son durum ne?

Dışarıdan gelen borç para kadar üretebilir, istihdam yaratabilir ve tüketebilir hale düşürülen ekonomimizde konut sektörü de etkilendi. 10 yılı aşkın devam eden yükseliş sonrasında fiyatların düşeceği düşünülüyor. 

Konut sektörü 2019'dan umutlu!

Döviz kurundaki dalgalanmalar ve faiz oranlarının artışından olumsuz etkilenen konut sektörünün temsilcileri, yılın sonuna doğru yaşanan hareketliliğin 2019 yılı boyunca devam edeceğini düşünüyor.

Yatırım Programı'ndaki konut sektörü yatırımları!

2019-2021 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları Resmi Gazete'de yer aldı. İşte Yatırım Programı Rehberi'ndeki konut sektörü yatırımları..

KİT bu yıl konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira yatırım yapacak!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 11 milyar 884 milyon 373 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek. Bu yıl içerisinde konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira KİT yatırımı yapılması öngörülüyor.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

2019 konut sektörü Haberi

2019 konut sektörü

Ağustos ayında TC Merkez Bankası'nın faizleri indirme kararı ile derin bir nefes alan gayrimenkul sektörü, yılın son 4 ayına yüksek moralle girdi. 12 Eylül'de beklenen ikinci faiz indiriminin ardından başlatılacak dev kampanya ile canlanması beklenen sektörün önde gelen firmaları ise her şeye rağmen hem satış hem de üretim performanslarını planladıkları seviyede yürütmek için çaba harcıyor.

Akit Gazetesi'nden Mehmet Canıtatlı'nın haberine göre, özellikle büyük istihdam kaybının yaşandığı sektörün daha fazla yara almaması için planlarından taviz vermeyen markalı konut üreticileri, yakın zamanda düzlüğe çıkılacağı ümidiyle üretimlerine hız verme kararı aldı. 


Bin 62 satışla 2018 yılının konut satış şampiyonu olan Sinpaş, 1.8 milyon liralık ciroyla devam ettirdiği yolculuğunda toplamda 7 projede 4 bin 691 bağımsız birime imza atıyor. 13 projesinde farklı tipte...