19 / 04 / 2024

2019da kaç iş yeri açıldı

2019da kaç iş yeri açıldı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Eylül sonu itibarıyla esnaf ve sanatkar sayısı 2019'un başından beri 25 bin 978 artarak toplamda 1 milyon 779 bin 191'e ulaştı" dedi...

Emekli olup çalışan EYT'lilerin izin ve kıdem tazminatı hakkı yanar mı? EYT'de şok detay! Peş peşe açıklandı!

EYT'lilerin bir bölümü emekli olduktan sonra aynı işyerinde çalışmayı sürdürecek, bir bölümü de başka iş yerinde çalışmaya başlayacak. Peki EYT'lilerin emeklilik sonrası izin süreleri nasıl hesaplanır? İzinler yanar mı? 

EYT'de son dakika! Çalışmaya devam edecekler hemen baksın! Asgari ücret 9 bin 114 lira ödenecek! Prim farkı...

EYT yasasında emekli olup da aynı iş yerinde çalışmak isteyenlerle, emekli olup başka işte çalışmak isteyenlere ilişkin önemli bir maddeye de yer verildi. EYT'de son dakika! Çalışmaya devam edecekler hemen baksın! Asgari ücret 9 bin 114 lira ödenecek! Prim farkı...

Ak parti açıkladı! Asgari ücret desteğinden kaç iş yeri yararlanacak? 

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bugün Meclis Plan Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada, Asgari ücret desteğinden 1.7 milyon iş yerinin yararlanacağını söyledi.

TOKİ müşteri hizmetleri numarası kaç? TOKİ’nin telefon numarası kaç? İşte TOKİ iletişim numaraları!

TOKİ sosyal konut başvuruları devam ediyor. Bu süreçte vatandaşlar bilgi almak için TOKİ müşteri hizmetleri numaralarını öğrenmek istiyor. İşte detaylar!

İşsizlerin dikkatine! Tarım ve Orman Bakanlığı işçi ilanını yayımladı! İşte başvuru tarihi ve şartları

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı yapmaya kaldığı yerden devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda işçi alımı yapan Tarım ve Orman Bakanlığı ise farklı kadro için güncel ilanını yayımladı. Peki, bakanlık bünyesine hangi kadrodan kaç işçi alımı yapacak?

İçişleri Bakanlığı 3 bin 546 sözleşmeli personel alacak! Kadrolar açıklandı! Şartlar neler? İşte detaylar...

İçişleri Bakanlığından personel alım ilanı yayınlandı İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 3 bin 546 personel alacağını açıklandı! Peki, İçişleri bakanlığı hangi kadrolarda personel alımı yapacak? Toplamda kaç işçi alınacak? İşte detaylar...

Türkiye'deki işsizlik rakamları açıklandı! Toplamda kaç işsiz kişi var?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından şubat ayı işsizlik verileri açıklandı.TÜİK verilerine göre, şubatta dar tanımlı işsiz sayısı bir önceki aya göre 178 bin kişi azalarak 3 milyon 579 bin oldu.

2020'de tapuda kaç işlem yapıldı?

2020 yılında harç, damga vergisi ve döner sermaye gelirlerinden Hazine'ye 18 milyar 150 milyon 286 bin TL'lik kaynak sağlandı. Peki 2019'da tapuda kaç işlem ve hangi işlemler yapıldı? 

Antalya Kaş için acele kamulaştırma kararı!

Antalya ili Kaş ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31129 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

2019'da tapuda kaç işlem yapıldı?

2019 yılında harç, damga vergisi ve döner sermaye gelirlerinden Hazine'ye 12 milyar 197 milyon 800 bin liralık kaynak sağlandı. Peki 2019'da tapuda kaç işlem ve hangi işlemler yapıldı? 

Kaş için hazırlanan imar planı mecliste!

Antalya'nın Kaş ilçesi için hazırlanan imar planı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

CİMER: İstanbul Havalimanı inşaatında 5 yılda 52 işçi öldü!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), CHP Milletvekili Ali Şeker'in İstanbul Havalimanı inşaatında kaç işçinin hayatını kaybettiği ile ilgili sorusuna cevap verdi. 

Yemen Türk Sahra Hastanesi açıldı!

Sağlık Bakanlığının desteği ve TİKA işbirliğinde Taiz'de hayata geçirilen 50 yatak kapasiteli Türk Sahra Hastanesi açıldı.

2019da kaç iş yeri açıldı Haberi

2019da kaç iş yeri açıldı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, açılan ve kapanan işletme sayılarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bendevi Palandöken, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Gazetesi'nde yayımlanan ilanlara göre esnaf ve sanatkarlara ait iş yeri açılışı ve kapanışları hakkında bilgi verdi. Palandöken, şu ifadeleri kullandı;

"Eylül sonu itibarıyla esnaf ve sanatkar sayısı yılbaşından bu yana 25 bin 978 artarak toplamda 1 milyon 779 bin 191'e ulaştı. Bu dönemde 170 bin 540 iş yeri açılırken 80 bin 769 iş yeri kapandı. 61 bin 787 iş yeri de vergi kayıtları sona erdiği için resen terkin edildi. Ancak ilgilileri müracaat etmediği için terkin ilanları Sicil Gazetesi’nde yayımlanmadı. Böylece yılın 9 ayında esnaf ve sanatkarlara ait iş...