25 / 04 / 2024

2020 kapanan iş yeri sayısı

2020 kapanan iş yeri sayısı

Türkiye'de son bir yıl içerisinde 99 bin, 16 yılda ise 2 milyon esnaf kepenk indirdi. Ayrıca kapanan şirket sayısı da milyona yaklaştı. 

8 ayda 13 bin 792 şirket kepenk indirdi!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği verilerine göre, 2023 Ağustos'ta 1784 şirket kapandı ve böylece yılın ilk 8 ayında kapanan toplam şirket sayısı 13 bin 792 oldu. Kapanan işletmelerin 642'si toptan ve perakende ticaret, 251'i inşaat, 168'i imalat sektöründe faaliyet gösteriyordu.

2020'de işsizlik yüzde 13.2 oldu!

Türkiye'de işsizlik oranı, 2020'de bir önceki yıla göre 0.5 puan azalarak yüzde 13.2 olarak gerçekleşti.

Çimento sektörü 2020’de içerde ve dışarda büyüdü!

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Saka, çimento sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Saka, çimento sektörünün 2020'de içerde ve dışarda büyüdüğünü dile getirerek, Türkiye’nin, Avrupa'nın en büyük, dünyanın 6. büyük çimento üreticisi olarak sınırlarına sığmadığını belirtti.

Pandemi holdingleri ve sektörleri nasıl etkiledi?

2020 holdingler için portföylerini dengede tutma yılıydı. Birçok holding, zor dönemde ayakta kalmak için çeşitlendirilmiş iş stratejisi ve dengeli portföy yönetiminden faydalanıyor. Akfen Holding CEO'su Selim Akın ve Nurol Holding CFO'su Kerim Kemahlı yöntemlerini anlattı...

Kapanan işletmelerden çağrı: Kiraya ait borç stoklarımız birikiyor!

Kapanan işletmelerde çalışan ve salgın sürecinde işsiz kalan sektör çalışanları dün 5 şehirde sokağa çıktı. Açıklamada, “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı verilerine göre 180 bin iş yeri kapalı. Alınması gereken tüm tedbirleri alalım, işyerleri açılsın" ifadeleri kullanıldı.

Silivri Belediyesi kapalı iş yerlerinden kira almayacak!

Silivri Belediyesi, İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda, salgın şartları sebebiyle kira alacaklarında düzenlemeye gidiyor. Bu düzenlemeler dahilinde belediye, kapanan iş yerlerinden kira almayacak.

Bahattin Uçar 2020-2021'i değerlendirdi!

Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar 2020 ve 2021 yılını değerlendirdi. İşte Uçar'ın değerlendirmesi...

Süleyman Çetinsaya 2020-2021'i değerlendirdi!

ARTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya 2020 ve 2021 yılını değerlendirdi. İşte Çetinsaya'nın değerlendirmesi..

Emlak Katılım 50 şubeye ulaştı!

Köklü geçmişinden aldığı güçle katılım finans sektörünün en genç üyesi olarak faaliyetlerine devam eden Emlak Katılım, 2020 senesi için belirlediği 50 şube hedefine ulaştı.

Gürsel Baran'dan hizmet sektörüne kira desteği açıklaması!

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, ertelenen ödemelerin de yapılamadığını dile getirerek kapanan işletmelere mücbir sebep uygulanması gerektiğini belirtti.

Denizli'de açılan ve kapanan iş yeri sayıları mecliste!

2020 yılında Denizli'de açılan ve kapanan iş yeri sayıları meclis gündemine taşındı. CHP'li Sancar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Vakıf GYO 2020 yılı için PwC Bağımsız Denetim ile anlaştı!

Vakıf GYO'nun 2020 yılı bağımsız denetim hizmetleri için, PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. ile anlaştı. 

Türker Proje 2020 yılı için bağımsız denetim şirketini seçiyor!

Türker Proje'nin 2020 yılı için bağımsız denetim faaliyetini yürütmek üzere Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri A.Ş.'nin Bağımsız Denetim Kuruluşu olarak seçilmesine onay verildi.

2020 kapanan iş yeri sayısı Haberi

2020 kapanan iş yeri sayısı

Koronavirüsün ekonomiye olan olumsuz etkisi gittikçe artıyor. Cumhuriyet'ten Şehriban Kıraç'ın haberine göre; binlerce şirket kapanma sürecine girerken borçla ayakta kalmaya çalışanlar ise aldıkları kredileri ödeyememe riskiyle karşı karşıya kaldı. 

Batık kredi miktarı 150 milyar TL’yi geçerken UYAP verilerine göre icra dairelerindeki icra ve iflas dosya sayısı ise bugün itibarıyla 22 milyon 127 bine yükseldi. Pandemide birçok işletme kapalıyken icra dairelerine günlük gelen dosya sayısı ise 17 bin civarında.

Özellikle 2020 Haziran ayı sonrası ucuzlatılan ve yıllık 1 trilyon lirayı aşan kredi genişlemesinin geri ödemelerinde ciddi sıkıntı bekleniyor. Uzmanlar, koronavirüs sebebiyle geri ödemelerde sağlanan toleransın sonuna gelinirken bankaların yeni yılda borçlu firmaları sıkıştıracağı, çok sayıda iflas, el değiştirmenin gündeme gelebileceğine dikkat çekiyor. Covid-19 etkisiyle revize edilmiş geniş tanımlı işsiz sayısı ve iş...