27 / 04 / 2024

2021 inşaat projeleri

2021 inşaat projeleri

Koronavirüs salgını birçok sektörü ve birçok şirketi olumsuz etkiledi. İnşaat sektöründe de pek çok proje ve yatırım ertelendi. Peki inşaat sektöründe koronavirüs salgını sürecinde neler yaşandı? İşte detaylar...

Yeni inşaat projeleri için yeni hedef Tekirdağ! Tarla ve mera arazilerinde sondaj çalışması yapılacak!

Sanayileşmenin arttığı  Tekirdağ’da birçok inşaat projesi için kollar sıvandı. Saray’daki mera ve tarım alanlarında sondaj çalışması yapılacak.

Konut projeleri yarım kaldı, binlerce mağdur var denilen inşaat şirketinden şok açıklama: Batmadık, ayaktayız!

Geçtiğimiz günlerde konkordato ilan ettiği duyurulan ve konut projeleri yarım kaldığı iddia edilen inşaat devinden flaş bir açıklama geldi. İşte detaylar...

Eksik ve hatalı inşaat projeleri, maliyetleri katladı...

Antalya’daki iki okulun inşaat projesinde meydana gelen hatalar nedeni ile kamunun 32 milyon 184 bin TL’lik zarara uğratıldığı açığa çıktığı belirtildi. Hatayı düzeltmek için yapılan yeni projede, maliyet yüzde 200 oranında yükseldi. İşte ayrıntılar...

Işıklar Holding'in ilk inşaat projeleri Bartın ve Sofya’da başladı! Konut fiyatları 4 milyon TL civarında olacak! 

Işıklar Holding de konut projeleri için düğmeye bastı. Özışık İnşaat Gayrimenkul Yatırım AŞ bünyesinde ilk inşaata Bartın ve Sofya’da başlayan Işıklar Holding, projelerin inşaatına başlandığını, 1,5 sene sonra biteceğini belirtti. Projelerde konut fiyatları yaklaşık 4 milyon TL olacak. İşte ayrıntıl

İnşaat sektöründe Aralık 2021 nasıl geçti?

Aralık 2021'de inşaat sektörü, 2020 yılı ekonomik normalleşme adımları sonrası en kötü performansını sergiledi.

İnşaat malzemeleri ihracatı Kasım 2021'de 2,74 milyar dolar oldu!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı ve merakla beklenen İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi'nin Kasım 2021 sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri ihracatı değer olarak 2,74 milyar dolar, miktar olarak 5,2 milyon ton seviyesinde oldu.

İnşaat maliyet endeksindeki artış Kasım 2021'de rekor kırdı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından merakla beklenen Kasım 2021 dönemine ait inşaat maliyet endeksi verileri açıklandı. Buna göre, Kasım 2021'de

Almanya'da inşaat maliyetleri Kasım 2021’de yıllık yüzde 14 arttı!

Almanya’da yeni konut inşaat maliyet endeksi yüksek malzeme fiyatlarının etkisiyle 2021'in Kasım'ında yıllık yüzde 14,4 yükseldi.

Ysn 2021 İnşaat Gıda Otomotiv Nakliye Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ysn 2021 İnşaat Gıda Otomotiv Nakliye Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de  2 milyon TL sermaye bedeli ile Yasin Solmaz tarafından kuruldu.

Irak'ın prestijli inşaat projeleri Türk firması tarafından görücüye çıkarılıyor!

Bursa'da faaliyet gösteren bir firma prestijli inşaat firmalarının maketlerinin yapımını üstleniyor.

İnşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan istatistiklere göre; 2019'da hazır beton sektöründe ciddi bir düşüş kaydedildi. Peki inşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor? THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, sektörü ve verileri değerlendirdi.

YDA İnşaat'ın 2021'in ilk yarısında ne kadar hasılat elde etti?

YDA İnşaat 1 Ocak 2021 - 30 Haziran 2021 dönemine ait konsolide sınırlı rapora göre; şirketin hasılatı inşaat-taahhüt alanında 1 milyar 582 milyon 599 bin 861 TL oldu. 

Moskova'da yılın inşaat projeleri seçildi! 

8 Ağustos İnşaatçılar Günü'nü kutlayan Moskova Belediyesi, yılın en iyi inşaat projelerini belirledi 

2021 inşaat projeleri Haberi

2021 inşaat projeleri

Hiç kuşkusuz salgın pek çok şirketin 2020 planlarını alt üst etti. Yatırımlar, açılışlar, ihaleler, lansmanlar, özetle pek çok proje ve yatırım ertelendi. "Ertelenen projeler” nedeniyle şirketlerin yaşadığı kayıplar ve karşılaştığı maliyet ise ağır oldu. Askıya alınan projelerden dolayı 2020 cirolarında minimum yüzde 25 kayıp beklenirken ertelemelerin maliyetinin en yüksek olduğu sektörlerin başındaysa turizm ve perakende var. İki sektörde geciken projelerin yarattığı kayıp yüzde 80'lere ulaşıyor.

Capital Dergisi'nden Ayçe Tarcan Aksakal'ın haberine göre; dünya genelinde 400 binden fazla kişinin ölümüne neden olan coronavirus salgini, pek çok şirketin frene basması ve 2020 için planlanan projelerin ertelenmesine neden oldu.

Türkiye'de de pek çok şirket salgınının başlamışıyla önce tüm etkinlikleri iptal etti. Ardından ürün lansmanlarıyla acil olmayan tüm projeleri rafa kaldırdı ve yeni yatırımları durdurdu.

NELER...