29 / 03 / 2024

2021de yabancıya kaç konut satıldı

2021de yabancıya kaç konut satıldı

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yabancıya konut satışıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tutdere, "Yabancı yatırımcılar her ay milyonlarca dolarlık portföylerini satarak Türkiye’den ayrılıyor. Yabancılar Türkiye'ye yatırım İçin değil, ev almak için geliyorlar" diye konuştu

Yabancıya en çok konut satılan ilçeler hangileri?

2021'in 11 ayında İstanbul'da yabancıya en çok konut satılan ilçelerin başında 7 bin 905 adetle Esenyurt yer alırken, onu 2 bin 608 ile Beylikdüzü izledi.

Yabancıya konut satışında çifte rekor!

Ocak-Kasım döneminde yabancıya yapılan 50 bin 735 satış ve Kasım ayında 7 bin 363 konut satışı ile hem yıllık hem aylık rekor kırıldı.

Yabancıların Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre, 2021 yılının ilk dokuz ayında Türkiye’de yabancı gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23'ü vatandaşlık hakkı için yapıldı. 

En çok hangi ülke vatandaşları Türkiye'den konut alıyor?

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre; 2021'in ilk 10 ayında yabancılara yapılan konut satışı 10 ayda 2020 senesinin tümünü geride bıraktı. Bu sene içerisinde En çok İran vatandaşı Türkiye'den konut aldı. 

Yabancıya konut satışında hedef 55 bin!

Doların gittikçe yükselmesi ile parası değerlenen yabancılar Türkiye'de konut yatırımı yapmaya devam ediyor. 2021 senesinin 55 bin konut satışı ile tamamlanması bekleniyor. 

Yabancıya konut satışında hangi şehirler öne çıktı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yabancıya konut satışında öne çıkan şehirler hakkında bilgi verdi. 

Yabancılar neden Türkiye'den ev alıyor? 

Yabancıların konutta Türkiye sevgisi bitmiyor. Kimi yabancılar yatırım için kimileri de kalmak için Türkiye'den ev alıyor. 

Yabancılar 500 milyon TL’lik konut satışını iptal etti!

Yabancıya getirilen gayrimenkul satışı değerleme düzenlemesinin ardından yabancıya yapılan 500 milyonluk satış iptal edildi.

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımı hızlandı!

Super Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Gökçiler, "Çin’den gelen taleplerden sonra beklenmedik ülkelerden de alıcılar gelmeye başladı. Doğu Afrika’da bulunan Seyşeller Cumhuriyeti, Cibuti, Tanzanya ve Eritre bu ülkelerin arasında yer alıyor" dedi.

8 yılda yabancıya 225 bin konut satıldı!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen bugünkü köşesinde yabancıların Türkiye'den konut satışını kaleme aldı.

Konutta gurbetçi hareketliliği!

Kovid-19 salgını sebebiyle eve kapanma süreçlerinden sonra turizm sezonunun da başlamasıyla yabancı özelinde satışlar canlılık kazandı. 

Yabancıya konut satışı vatandaşlıkla katlandı!

Türkiye'den 250 bin dolarlık gayrimenkul alımı gerçekleştiren yabancılar, T.C. vatandaşlığı hakkı alabiliyor. Bu konuya ilişkin cazip yasanın çıktığı günden beri yabancılar İstanbul ve Antalya'dan akın akın gayrimenkul satın alıyor.

Yabancıya konut satışında şartlar değişecek mi?

TBMM'ye sunulan Türk Vatandaşlığı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında yabancıya konut satışında şartların değişmesi öngörülüyor.

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılar meclis gündeminde!

2015-2021 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul, arazi ve şirket satın alan yabancılar ve vatandaşlık kazanan yabancı uyruklu kişi sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Konut fiyatları sadece bize değil, yabancıya da pahalı gelmeye başladı!

Konut fiyatlarındaki artış, konut yatırımının yabancılar açısından da cazibesini yitirmesine neden oluyor. Savaş koşulları sebebiyle ülkelerinden kaçan Rus ve Ukraynalılar hariç bırakıldığında yabancıya konut satışındaki yıllık düşüş yüzde 40’ı buldu.

2019'da yabancıya kaç konut satıldı?

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Türkiye genelinde toplam 1 milyon 348 bin 729 konut satıldı. Peki bu konutların ne kadarını yabancılar aldı? 2019'da yabancıya kaç konut satıldı? İşte detaylar...

TOKİ Tuzla Aydınlı'ya kaç başvuru geldi? 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Türkiye'nin 67 ilinde başlattığı 50 bin sosyal konut kampanyasına adeta başvuru yağıyor. Peki TOKİ Tuzla Aydınlı'ya kaç başvuru geldi? İşte TOKİ Tuzla Aydınlı başvuru sayısı 2019...

Yabancıya satış artıyor, konut pazarlama yöntemleri değişiyor!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş; son yıllarda hızlı artış gösteren yabancıya konut satışı ile birlikte konut pazarlama yöntemlerinin nasıl değişeceğini değerlendirdi..

Yabancıya 50 bin konut satışı hedefi!

13'üncü Gayrimenkul Fuarı Arap-Türk Zirvesi'nde konuşan Bahaş Holding CEO'su Abdüssamet Bahadır, ''2019 yılında yabancıya 50 bin konut satabiliriz'' diye konuştu.

Yabancıya konut satışında tarihin en iyi Şubat rakamları görüldü!

Yabancıların 2019 yılının ikinci ayında satın aldığı 3 bin 321 adet konut, yabancıya satışta tarihin en iyi şubat rakamı olarak kayıtlara geçti...

Yabancıya konut satışı Şubat ayında rekor kırdı!

Yabancıya konut satışları Şubat ayında yeni bir rekor kırdı. Boğaz'da yalı isteyen de Esenyurt'ta küçük daire isteyen de bulunuyor.

Fikirtepe’de gündem yabancıya konut satışı!

Onlarca kentsel dönüşüm projesinin başladığı Fikirtepe'de gündem yabancıya konut satışı. Bölgedeki lüks konut ve ofislerin başta Körfez ülkeleri olmak üzere yabancılara satılması için çalışmalar başlatıldı.

2018'de yabancıya 40 bin konut satıldı!

Yabancıya konut satışını değerlendiren Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, “Son satışımızı 8 bin 500 kilometre öteye gerçekleştirdik. Satış yaptığımız ülke sayısı ise 35’e ulaştı" dedi.

4 Mart'tan itibaren yabancıya konut satışında rapor gerekecek!

Yabancıya yapılan konut satışlarına yeni düzenlemeler geliyor.  4 Mart'tan itibaren yabancı ülke vatandaşlarına yapılan gayrimenkul satış işlemlerinde rapor gerekli olacak. 

Tamer Özyurt: Yabancıya konut satışında bu yıl 50 bini geçeriz!

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özyurt, TÜİK, ocak ayı konut satış rakamlarını değerlendirdi. Özyurt, "Yabancıya satışta bu yıl 50 bini geçeriz" dedi...

Yabancıya satış her geçen gün kendi rekorunu kırıyor!

Bahaş Holding CEO'su Abdüssamet Bahadır, TÜİK, ocak ayı konut satış rakamlarını değerlendirdi. Bahadır, "Yabancıya satış her geçen gün kendi rekorunu kırıyor" dedi...

2021de yabancıya kaç konut satıldı Haberi

2021de yabancıya kaç konut satıldı

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye yatırım yapmak için değil yalnızca konut almak için geldiklerinin altını çizen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Tutdere konuya ilişkin değerlendirmesinde 2021'de yabancılara 58 bin 576 adet konut satışı yapıldığına vurgu yaparak, vatandaşların uygun fiyatlı ev bulamadığı bu süreçte yabancıların ucuz fiyatlardan konut satın alabildiğinin altını çizdi.

'TÜRKİYE'YE YATIRIM İÇİN DEĞİL, EV ALMAK İÇİN GELİYORLAR'

BirGün Gazetesi'nde yer alan habere göre; Tutdere, “Doğrudan yatırımlar arasında yabancıların konut alımlarının payı her geçen gün artmaktadır. Bizlerin büyük bir onur ve gururla taşıdığı Türkiye Cumhuriyeti pasaportu yabancılara sadece 250 bin dolara dolara veriliyor. Bu rakamın 1 milyon dolardan 250 bin dolara indirilmesi sonrasında...