23 / 04 / 2024

2b arazi başvuruları

2b arazi başvuruları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hazineye ait yaklaşık 3 milyar 400 milyon metrekare tarım arazisinin, 10 yıla kadar kiralanmasını sağlayacakları uygulamaya başvuruların tamamlandığını kaydetti. Kurum, "Çiftçilerin yüzde 82'si Hazine arazilerine talip oldu'' dedi..

2B arazi ödemeleri için son gün!

2B arazileri için başvurular ve ödemeler bugün sona eriyor. 2018 Kasım ayı itibarıyla yaklaşık 534 bin taşınmaz 759 bin hak sahibine satıldı.

2B arazi ödemeleri için son 3 gün!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2B arazileri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, vatandaşların en geç 30 Kasım'a kadar başvuru ve ödemelerini yapmaları gerektiğini söyledi.

2B araziler için son gün 30 Kasım!

Kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere 2B araziler deniyor. 2b arazisindeki "2B", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak ifade ediliyor. 

2B araziler için son şans!

Maliye Bakanlığı, 136 bin vatandaşın yararlanabilmesi ve 2B ile ilgili sorunların ortadan kaldırılabilmesi için ikici kez süre uzatımına gitti. 

2B arazilerine başvurular 7 Eylül'de son!

Maliye Bakanlığının internet sitesindeki duyuruda, 2B ve tarım arazilerinin satışlarına yönelik olarak Bakanlar Kurulu kararıyla 2B arazilerine yapılan başvuruların 7 Eylül'de sona ereceği bildirildi.

2B arazi başvurularına ek süre tanınacak!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyeleriyle bir araya gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2B arazi başvurularına ek süre geleceğini açıkladı.

2B arazileri için süre doluyor!

Kula Mal Müdürü Mustafa Kurt, 2B arazileriyle ilgili bilgi verdi. 2/B olarak tanımlanan arazilerin vatandaşlara satışı ile ilgili uygulamaların daha etkili bir şekilde gerçekleşmesi için başvuru süresi 6 ay uzatılmıştı. Süre 7 Mart 2017 günü sona eriyor.

2B arazileri için 6 ay ek süre verildi!

Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, çıkan kanunla 2B alanlarında bulunan taşınmazların satışı veya ödeme süresinin 6 ay uzatıldığını söyledi. Köse, “2B arazisi bulunan vatandaşlarımız 6 ay içerisinde başvuru yaparak bu arazileri alabilecek” dedi.

2B araziler için 145 bin kişi hiç başvuru yapmadı!

Orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışına ilişkin 2012'de yürürlüğe giren kanunda sürenin üç kez Bakanlar Kurulu kararı ile bir kez de kanunla uzatılmasına rağmen düzenlemeden yararlanmak için 145 bin kişi hiç başvuruda bulunmadı. 20 bin hak sahibi ise taksitlerini aksattı.

2b arazisi başvurusu nasıl yapılır?

2b arazisi, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, ıslah edilemeyen arazilere deniyor. 2b arazilerin satışının yapılabilmesi için öncelikle başvuru yapılması gerekiyor. Peki, 2b arazisi başvurusu nasıl yapılır?

2B arazisi için başvuru uzatılacak!

2B arazisi için başvuru süresi uzatılacak. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2B arazileri ile ilgili başvuru süresinin uzatılacağını söyledi. Şimşek, tasarının şuan Meclis' te olduğunu belirtti...

2b arazileri için başvurular nereye yapılır?

2b arazileri için başvurular nereye yapılır? 2b arazisi başvuru yerleri nerelerdir? 2b arazisi için gereken belgeler nelerdir? Gibi sorularınızın yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Mehmet Şimşek: 2b arazilerinden beklenen gelir 4,8 milyar lira!

Maliye Bakanı Şimşek twitter üzerinden röportaj verdi...

2B'de tarım arazileri peşinatı yüzde 10, diğer yerler yüzde 20!

Tarımda kullanılan arazilerin satışında, rayiç bedelin yüzde 50'sinin esas alınmasını öngören teklif, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Peşinat, tarım arazileri için yüzde 10, diğer yerler için yüzde 20 olacak...

2B arazi satış başvurusu nasıl yapılır? İşte gerekli belgeler!

Orman niteliği olmayan alanlara 2B arazi deniyor. Arsanın ve bölgenin kişiye ait olup orman dışında bulunan yer olarak ifade ediliyor. Peki, 2B arazi satış başvurusu nasıl yapılır? Gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

2B arazi satışı 2021!

2B arazisi, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere deniyor. Peki bu yıl 2B arazi satışları başladı mı? İşte 2B arazi satışı 2021...

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son 5 gün!

2B taşınmazları ile Hazineye ait tarım arazilerinin satışı uygulamasından daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için başvuru ve ödeme süresini 16 Aralık'a kadar uzatıldı. Başvurular için son 5 gün...

2B arazi ödemeleri için son gün!

2B arazileri için başvurular ve ödemeler bugün sona eriyor. 2018 Kasım ayı itibarıyla yaklaşık 534 bin taşınmaz 759 bin hak sahibine satıldı.

2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor!

2B Yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için geçtiğimiz sene uzatılan 2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor..

2B arazisi başvuruları sona eriyor!

2B Yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için geçtiğimiz sene uzatma kararı alınan 2B arazisi başvuruları yarın sona eriyor..

2B arazisi başvurularında son 1 hafta!

2B Yasasından yaralanmak isteyen hak sahiplerinin başvuruları için son 1 hafta kaldı. Başvurular 7 Mart'a kadar defterdarlık ve mal müdürlüklerine yapılabilecek...

2B arazileri için başvurular 7 Mart'ta bitiyor!

2B arazileri ile ilgili açıklama yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, başvuruların 7 Mart'ta sona ereceğini belirtti.

2B arazisi başvurularında son 1 ay!

2B arazisi hak sahiplerine başvurmaları için verilen 6 aylık ek süre 1 ay sonra sona eriyor. Başvurular defterdarlık ve mal müdürlüklerinden yapılabiliyor..

2B arazisi başvuruları ne zaman sona erecek?

2B arazileri için başvuru dönemi geçtiğimiz Ekim ayında Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile uzatılmıştı. Peki, 2B arazisi başvuruları ne zaman sona erecek?

2B arazilerinde başvurular yeniden uzatıldı!

2B arazisi başvuruları, verilen ek süre ile 7 Eylül 2017 tarihinde sona ermişti. Ancak bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile bu süre 6 ay daha uzatıldı..

2B arazisine başvuru süresi bitti mi?

7 Mart'ta 2B hak sahiplerine başvuruları için dün sona erdi. Peki, 2B arazisine başvuru süresine herhangi bir uzatım kararı geldi mi?

2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor!

2B yasasından daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için 6 aylık ek süre bugün sona eriyor. 2B arazileri için defterdarlık ve mal müdürlüklerine başvurulabiliyor...

2b arazi başvuruları Haberi

2b arazi başvuruları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hazineye ait yaklaşık 3 milyar 400 milyon metrekare tarım arazisinin çiftçilere kiralanmasıyla ilgili konuştu. Kurum, ''Bu düzenleme yaklaşık 218 bin çiftçimizi kapsamaktaydı ve 180 bin çiftçimiz bu tarihi fırsattan yararlanmak için başvuruda bulundu. Böylece yüzde 82 gibi yüksek bir oranda başvuru gerçekleşmiş oldu" diye konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Bakan Kurum, Hazineye ait yaklaşık 3 milyar 400 milyon metrekare tarım arazisinin, ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden 10 yıla kadar kiralanmasını sağlayacakları uygulamaya başvuruların tamamlandığını açıkladı.

En çok talep Adana'dan geldi

İllere göre başvuru rakamlarını açıklayan Bakan Kurum,  "En çok talep 14 bin başvuruyla Adana'dan geldi. Adana'yı 10 bin 200 başvuruyla Hatay, 8 bin 900 başvuruyla Konya, 8 bin 730 başvuruyla İzmir ve 7 bin 830...