26 / 04 / 2024

2b arazilerinde kimler hak sahibi olabilir

2b arazilerinde kimler hak sahibi olabilir

2B yasası ile devletle vatandaş arasında ihtilaflar çözülecek, kentsel dönüşüm sağlanacak, çiftçiler ölçek büyütebilecek. 2B arazilerinde kimler hak sahibi olabilir konusunda ise öncelik 2B alanlarını kullanan kişilerin olacak...

2B arazilerinde intifa hakkı devredilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde 2B arazisinin ne olduğunu ve intifa hakkının devredilip devredilemeyeceğini kaleme aldı.

2B arazilerinde 748 bin hak sahibi tapusuna kavuştu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2B arazileriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kurum, 2B arazilerinde 748 bin hak sahibinin tapusuna kavuştuğunu söyledi.

2B arazilerinde başvurular yeniden uzatıldı!

2B arazisi başvuruları, verilen ek süre ile 7 Eylül 2017 tarihinde sona ermişti. Ancak bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile bu süre 6 ay daha uzatıldı..

2B arazisi başvurularında son 6 gün!

2B arazilerinde başvuru süresi 7 Eylül'e ertelenmişti. Buna göre 2B arazisi başvurularında son 6 gün kaldı..

2B arazisine kimler başvurabilir?

2B arazisine başvuru süresi 6 aylığına uzatılmıştı. Böylece 2B arazisi için son başvuru tarihi 7 Eylül olmuş oldu. Peki, bu süreçte 2B arazisine kimler başvurabilir?

2B ve tarım arazilerinde hak sahibi 350 bin kişiye müjde!

2B ve tarım arazilerinde hak sahibi 350 bin kişiye müjdeli haber geldi. 2B’de bedeli ödemeyen, taksiti geciktirenlere bir şans daha verilecek. Naci Ağbal, “Vatandaşlara yeni bir başvuru hakkı getiriyoruz. Arazi bedelleri güncellenecek” dedi

Gebze'deki 2B arazilerinde hak mahrumiyeti yaşanmayacak!

Adnan Köşker, Yavuz Selim'de bulunan kıraathaneleri ziyaretinde vatandaşlara 2B arazileri sorununun çözümüne ilişkin bilgi verdi. Başkan Köşker, sorunun hak mahrumiyeti yaşanmadan çözüleceğini söyledi.

2b engelli indirimi var mı?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerler olan 2b arazilerinde engelli indirimi var mı?

2b arazilere kimler başvurabilir?

2b arazilerin satışı belirlenen rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. 2b arazilerin satış işlemi için il müdürlüklerine ya da deftarlıklara başvuru yapılması gerekiyor. Peki, 2b arazilere kimler başvurabilir?

2b'ye itiraz edilebilir mi?

Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere denen arazilerde kimler hak sahibi olarak kabul edilecek? Başvuru süresi ne kadar olacak? 2b'ye itiraz edilebilir mi?

2b zamanaşımı!

2b arazilerinde hak düşürücü süre geçerse ne olur? 2b arazileri için kadastrodan önceki hukuki sebeplere dayanarak itiraz edilebilir mi? 2b arazileri için dava açılabilir mi?

2b arazisi doğrudan satış işlemleri!

2b arazilerinde doğrudan satın alma hakkından yararlanacak kişilerin belirlenmesi ve ilan edilmesi ile ilgili esaslar nelerdir? Başvuruda istenilecek belgeler nelerdir? İşte 2b arazisi doğrudan satış işlemleri...

2B arazilerine Azeri ve Rus yatırımcılarda ilgi göstermeye başladı!

2B arazilerinde satışların başlamasıyla birlikte, 2B’lerin yoğun olduğu Göktürk’te hareketlilik başladı. Bölgede tapusu alınmış 2B’lere Arap ülkelerinden yatırımcılar ilgi gösterirken, Ruslar ve Azeriler satın almaya başladı...

2b arazilerinde kimler hak sahibi olabilir Haberi

2b arazilerinde kimler hak sahibi olabilir


2B yasası ile orman niteliğini kaybettiği için Hazine adına orman sınırları dışına çıkartılan yerlerin, rayiç değeri üzerinden satılması öngörülüyor. Buradan sağlanacak mali kaynak, öncelikle nakledilecek orman köylülerine ait taşınmazların kamulaştırılması, orman dışına çıkarılan yerlerin ıslah, imar ve ihyası, naklen iskan, orman köylülerinin kalkınmalarının desteklenmesi, yeni orman alanlarının tesisi için kullanılacak. 2B yasası sayesinde devletle vatandaş arasında ihtilaflar çözülecek, kentsel dönüşüm sağlanacak, çiftçiler ölçek büyütebilecek.


HAK SAHİPLERİ VE ÖDEME KOŞULLARI


Yasanın yürürlüğe girmesinden önceki kadastro tutanaklarına göre 2B alanlarını kullandıkları belirlenen kişiler, belirlenen satış bedeline itiraz etmemek kaydıyla hak sahibi sayılacak.  Başvurular, hak sahipliği durumuna göre, 3 ile 6 ay içinde yapılabilecek.


Hak sahiplerine doğrudan satılacak taşınmazların satış bedeli, rayiç bedelin yüzde 70'i olacak. Belediye ve komşu alan sınırları içinde olanlardan iki bin...