16 / 04 / 2024

2b arazilerinin büyüklüğü

2b arazilerinin büyüklüğü

Hükümet, orman niteliğini yitirmiş arazilerin satışına ilişkin 2B düzenlemesini önümüzdeki yıl başında yapılacak yerel seçimlere yetiştirmek istiyor.

Bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinin satışı!

Asgari tarımsal arazi büyüklüğü, bölge ve yörelerin toplumsal, ekonomik, ekolojik ve teknik özellikleri gözetilerek Bakanlık tarafından belirlenir. Peki, bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinin satışı nasıl olur?

Bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinde cebri satış!

5403 sayılı Kanun gereğince bölünemez büyüklükte olan tarım arazilerinin devri ve satışı gibi bölücü işlemler yapılamıyor. Peki, Bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinde cebri satış yapılabilir mi?

Bandırma'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından ( AFAD ) yapılan açıklamaya göre, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde saat 08.04' te 4,5 büyüklüğünde deprem kaydedildi...

Balıkesir'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamaya göre, Balıkesir'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.Sarsıntının 6,97 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi.

Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 07.01'de Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.Sarsıntı 14,7 kilometre derinlikte gerçekleşti...

Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, Akdeniz'de, saat 07.01'de 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı 14,7 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Japonya'da 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Japonya 'da 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, sarsıntının başkent Tokyo 'nun 800 kilometre güneyindeki Bonin takımadaları yakınlarında kaydedildiğini açıkladı.

Japonya'da 6,2 büyüklüğünde deprem!

Japonya' da 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, sarsıntının başkent Tokyo' nun 800 kilometre güneyindeki Bonin takımadaları yakınlarında kaydedildiğini açıkladı.

Van'da 3,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü resmi internet sitesinden alınan bilgiye göre, saat 00:45'de merkez üssü Derebey Mahallesi olan 3,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi...

Japonya'da 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Japonya'da 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı.ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Araştırma Kurumu ise depremin ardından tsunami uyarısının verilmediğini kaydetti.

Gürcistan'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Boğaziçi Üniversitesi Kandili Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, saat 20. 26 ' da merkez üssü Gürcistan olan 5 büyüklüğünde deprem yerin 7.9 kilometre derinliğinde meydana geldi...

Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı 8,7 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Çin, Ukrayna'dan 50 yıllığına Belçika'nın yüzölçümü büyüklüğünde arazi istedi!

Afrika'dan ABD'ye birçok yerde toprak ve arazi satın alan ya da uzun süreli kiralayan Çin, Ukrayna' dan 50 yıllığına Belçika'nın yüz ölçümü büyüklüğünde arazi istedi.

2b arazilerinin büyüklüğü Haberi

2b arazilerinin büyüklüğü


Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 10. Cumhurbaşkanı Sezer'den dönen 2B arazilerinin satışına ilişkin yeni çalışmayı önceki akşam Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AKP MYK'sında anlattı.


MHP'NİN önerisiyle alevlenen türbanı görüşmek üzere önceki akşam Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında olağanüstü toplanan AKP MYK'dan "2B sürprizi" çıktı. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den dönen 2B arazilerinin satışına ilişkin yeni çalışmayı anlattı.


TÜRBAN GİBİ AYRI PAKET: Hürriyet'in edindiği bilgiye göre, hükümet, orman niteliğini yitirmiş arazilerin satışına ilişkin 2B düzenlemesini önümüzdeki yıl başında yapılacak yerel seçimlere yetiştirmek istiyor. Bunun için de çalışmayı bu yıl yasalaştırmayı planlayan hükümet, bu düzenlemeyi yeni...