26 / 04 / 2024

2b arazilerinin değeri

2b arazilerinin değeri

Hükümet, Hazine'ye 25 milyar YTL kaynak sağlayacak 2B arazileri için yeniden harekete geçti. Çevre ve Orman Bakanlığı, ormanlık alan vasfını yitirmiş bu arazilerin satışıyla ilgili çalışma başlattı.

İzmir Sarnıç'taki 2B arazilerinin fiyat sorunu TBMM'de!

İzmir'in Gaziemir ilçesi Sarnıç bölgesinde bulunan 2B arazilerinin satış fiyatlarının azaltılması talebi TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, fiyatların indirilmesi için bir çalışma yapılıp yapılmayacağını sordu...

Hatay'daki 2B arazilerinin rayiç bedelleri TBMM'de!

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Hatay'daki 2B arazilerinin rayiç bedellerinin belirlenmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Ertem sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından cevaplandırılmasını istedi..

Tapu değeri nereden öğrenilir?

Gayrimenkullerin rayiç bedelin belirlenmesinde semt, ilçe mahalle, manzara, ulaşım, sokak gibi unsurlar göz önünde bulunduruluyor. Peki, bir taşınmazın tapu değeri nereden öğrenilir?

Merkez Bankası'nın Levent'teki arazisinin değeri mi düştü?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı plan değişikliği ile değeri en az 250 milyon dolar olan Merkez Bankası’na ait arazinin kıymetini sıfırladı.

New York'un emlak değeri 1 trilyon doları aştı!

ABD'NİN New York kentinin emlak değeri tarihinde ilk kez 1 trilyon doları aştı. Meksika'nın 2014'teki gayri safi yurt içi hasılası 1 trilyon dolardı. New York'un emlak değeri bu rakamı geçti.

Van AVM ile bölgenin değeri artacak!

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, “Van AVM kentin modern şehirleşme yolundaki kılavuzlarından olacak. VAN AVM’nin yaşam merkezi konsepti, ‘Yeni Van’ için yön verecek. Hem Van’ın, hem bölgenin değeri artacak ” dedi.

Kartal, İstanbul'un yatırım değeri en yüksek bölgesi!

DAP Yapı, Acıbadem, Beykoz, Kartal ve Taksim’de, yeni projeler hayata geçirmeye hazırlanıyor. DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, İstanbul'un yatırım değeri en yüksek bölgesinin Kartal olduğuna dikkat çekti.

Emlak vergisi değeri nasıl hesaplanır?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi tüm taşınmaz mallar için 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, bir gayrimenkul için ortalama ne kadar vergi ödemesi yapılır? Emlak vergisi değeri nasıl hesaplanır?

Türkiye'de satışa çıkarılan otellerin toplam değeri 8.7 milyar!

Çanakkale'den Muğla'ya kadar sahil şeridinde satılığa çıkarılan tesislerin toplam değeri 8,7 milyar lirayı buluyor. En çok satılık otel Muğla'da bulunuyor.

Tapuda satış piyasa değeri üzerinde olmalı!

Konut piyasasını değerlendiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tapuda satışın piyasa değeri üzerinden olması gerektiğini belirterek emlakta vergi artışının sinyalini verdi.

Kooperatif tapu harcında esas alınacak vergi değeri!

Kooperatif tarafından yapılan binaların üyelere teslimi sırasında ödenecek tapu harcının nasıl yapılması gerektiği Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanıyor. İşte kooperatif tapu harcında esas alınacak vergi değeri..

Mamak'ta emlak sektörünün değeri arttı!

Mamak'ta hayata geçirilen yatırımlarla modernleşti. Belediyenin planlı çalışmalarıyla marka konutların ilgisini çeken ilçede emlak değeri de artı. Ankara Mamak'ta, yeni inşaatlar ve konutların yükselmesi istihdamın ve nüfusun artmasını beraberinde getiriy

Emlak vergisi değeri 7 vergiyi ilgilendiriyor!

Emlak vergisi değeri, 6 tür vergi ile tapu harcını yakından ilgilendiriyor. Çünkü bunların belirlenmesinde emlak vergisi değeri başrolü oynuyor. Bu vergi ve harçlar şöyle sıralanabilir...

2b arazilerinin değeri Haberi

2b arazilerinin değeri

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, önceki gün TBMM'de 2B'yle ilgili hazırlıkların hızlandığını açıkladı. Konuyla ilgili görüştüğü Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun 2B sorununu çözmek için ciddi gayret ve çalışma içinde olduğunu ifade eden Şahin, çalışmaya kendi bakanlığının uzmanlarının da katkı vereceğini söyledi. AK Parti hükümeti, geçen dönem de 2B için Anayasa değişikliğine gitmişti. 2003 yılında TBMM'den geçen değişiklik, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilmişti. Hükümet yasayı aynen Köşk'e ikinci kez gönderince Sezer de ikinci kez veto hakkını kullanmıştı. Daha sonra da konu bir süreliğine rafa kaldırılmıştı. 2B tabiri, orman vasfını yitirmiş, kadastro yoluyla orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen araziler için kullanılıyor. Türkiye'de 2B kapsamına...