26 / 04 / 2024

2b arazisinin ihalesi

2b arazisinin ihalesi

2B'ye başvuru yapılmadığında ne olur?: 2B'ye başvuru yapılmaması halinde vatandaşlar doğrudan satın alma haklarını yitiriyor. Ayrıca ecrimisil alınması, taşınmazın ihaleyle satılması gibi uygulamalar da beraberinde geliyor...

2B arazilerinde intifa hakkı devredilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde 2B arazisinin ne olduğunu ve intifa hakkının devredilip devredilemeyeceğini kaleme aldı.

TÜLOMSAŞ arazisi 9.4 TL’ye Sezgek Yapı’nın! 

Türkiye sanayisi için büyük önem taşıyan 120 yıllık raylı sistem üretim tecrübesine sahip TÜLOMSAŞ arazisinin ihalesi sonuçlandı. İhaleyi 94 bin 450 TL teklifle Sezgek Yapı Planlama aldı. 

Bodrum'da sahte tapu oyunu!

Bodrum'da 990 dönüm 2B arazisinin sahibi olduklarını söyleyen şebeke, sanayici Kadri Büber’i dolandırdı.

Uzel Makine'nin arazisi ve fabrika binası bugün satılıyor!

İstanbul Rami’de toplam 93.5 dönümlük arazi üzerinde yer alan  Uzel Makine Traktör Fabrikası’nın bina ve arazisinin ihalesi bugün düzenlenecek.

Galatasaray Florya arazisinin ihalesi gelecek ay yapılacak!

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, gelecek ay Florya arazisi için ihaleye çıkılacağını ifade etti.

Riva projesi Galatasaray'ın kasasını dolduracak!

Emlak Konut'un Riva arazisinin ihalesi dün yapıldı ve ihaleyi milyarlık teklifler damga vurdu. Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek "Riva Projesi'nde nihai rakam bu işlerin yapılıp bitmesi ile ortaya çıkacak, elde edilecek rakam bugünkü rakamın çok üstüne çıkacak." dedi.

Galatasaray Riva arazisinin ihalesi bugün!

Emlak Konut Beykoz Riva Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin ilk oturumu bugün saat 14:30'da gerçekleşecek. 1 milyon 157 bin metrekarelik arsanın yüzde 80'i Galatasaray'ın olacak.

Galatasaray Riva arazisinin ihalesi yarın!

Galatasaray’ın İstanbul Riva’daki arsası yarın Emlak Konut GYO öncülüğünde ihaleye çıkıyor. İhaleye 10’dan fazla firmanın teklif vermesi bekleniyor.

Büyükçekmece Albatros arazisinin ihalesi 11 Nisan'da!

Büyükçekmece Belediye Başkanlığı, Atatürk Mahallesi'ndeki arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 160 milyon TL olarak belirlendi.

Büyükçekmece'deki Albatros arazisinin ihalesi 11 Nisan'da!

Büyükçekmece Belediye Başkanlığı, Büyükçekmece'deki Albatros arazisi yeniden ihale edilecek. İhalesi 11 Nisan 2017 tarihine ertelenen arazi 160 milyon TL'ye satılıyor.

Büyükçekmece Albatros arazisinin ihalesi 14 Mart'ta!

Büyükçekmece Belediye Başkanlığı, Büyükçekmece'deki Albatros arazisi ihale edilecek. İhalesi 14 Mart 2017 tarihine ertelenen arazinin satış bedeli 160 milyon TL olarak belirlendi.

Büyükçekmece Albatros arazisinin ihalesi 31 Ocak'ta!

Büyükçekmece Belediye Başkanlığı, Büyükçekmece'deki Albatros arazisi ihale edilecek. İhalesi 31 Ocak 2017 tarihine ertelenen arazinin satış bedeli 160 milyon TL olarak belirlendi.

Büyükçekmece'deki Albatros arazisinin ihalesi 10 Ocak'ta!

Büyükçekmece Belediye Başkanlığı, Büyükçekmece'deki Albatros arazisi ihale edilecek. İhalesi 10 Ocak 2017 tarihine ertelenen alanın satış bedeli 160 milyon TL olarak belirlendi.

2b arazisinin ihalesi Haberi

2b arazisinin ihalesi


2B'ye başvuru yapılmadığında ne olur? 


2B arazileri için belirtilen süre içerisinde başvuru yapılmaması halinde vatandaşların doğrudan satın alma hakkı kayboluyor.


Ayrıca 2B arazilerinin satın alınması amacıyla başvuruda bulunmayan vatandaşlar için ecrimisil alınıyor, taşınmaz ihaleyle satışa konu ediliyor ve taşınmaz üzerinde bulunup Hazineye intikal etmiş sayılacak yapıların bedeli de isteniliyor.


Ecrimisil nedir?


Ecrimisil, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle alınan haksız işgal tazminatıdır ve geriye dönük olarak hesaplanır.



Nagihan...