25 / 04 / 2024

2B arsa

2B arsa

2B tarım arazileri genel olarak orman vasfını kaybetmiş ve kadastro vesilesi ile orman alanı dışına çıkarıldığı için ıslah edilmeyen alanlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2B arazilerin üzerine ev yapılabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

Cihangir Dönmez'den İdris Güllüce'ye Beykoz orman davası mektubu!

2B arsa ve arazi uzmanı Hukukçu Cihangir Dönmez'den Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye Beykoz'un 1-5000 ve 1-1000 ölçekli Revizyon İmar Planları ile ilgili açık mektup geldi.

Kepez'de 2B arsa hak sahiplerine tapu müjdesi!

Kepez’in, 2B’den sonra Vakıf arazilerindeki tapu problemi de çözülüyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, 23 milyon lira ederindeki takas işlemini onayladı.

Avukat Kadir Kurtuluş 2B arazileri hakkında son durumu açıkladı!

Avukat Kadir Kurtuluş 2B arazileri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı: Şu sıralar Türkiye’nin hemen hemen her tarafında 2B statüsüne sahip bir arsa ya da arazi görebilirsiniz.

Avukat Kadir Kurtuluş 2B arazileri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı!

Avukat Kadir Kurtuluş 2B arazileri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı: Şu sıralar Türkiye’nin hemen hemen her tarafında 2B statüsüne sahip bir arsa ya da arazi görebilirsiniz.

2b arsalar başka kişilere satılabilir mi?

Genellikle Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova gibi rantı yüksek illerde karşımıza çıkan, orman vasfını kaybetmiş alanlara 2b arsa deniyor. Peki, 2b arsalar başka kişilere satılabilir mi?

Orman davalarında anayasanın eşitlik ilkesi ihlal mi ediliyor?

2B arsa ve arazi uzmanı Hukukçu Cihangir Dönmez "Orman İdaresi ve maliye hazinesi orman davalarında anayasanın eşitlik ilkesini ihlal ederek hukukun üstünlüğünü değil üstünlerin hukukunu uygulamaktadır" dedi

Beykoz 2B kapsamındaki 8 mahallenin rayiç değerleri!

Beykoz Belediyesi imar durumu sorgulama kayıtlarına göre 2B kapsamındaki Gümüşsuyu, Çiftlik, İncirköy, Baklacı, Fatih, Çengeldere, Soğuksu ve Yavuz Selim Mahalleleri'nin arsa rayiç değeri nedir? İşte Beykoz 2B mahallelerinin rayiç değerleri...

Beykoz Çavuşbaşı arsa rayiç bedelleri 2014!

Beykoz Belediyesi 2B kapsamındaki Çavuşbaşı bölgesinin arsa rayiç bedeli kaç TL? Beykoz Çavuşbaşı arsa rayici nedir? Beykoz Çavuşbaşı arsa rayiçleri nedir? İşte mahalle mahalle Beykoz Çavuşbaşı arsa rayiç bedelleri 2014!..

Beykoz Fatih Mahallesi arsa rayiç bedelleri 2014!

Beykoz Belediyesi 2B kapsamındaki Fatih Mahallesi arsa rayiç değerleri kaç TL'dir? Beykoz Fatih Mahallesi arsa rayiç fiyatları nedir? Beykoz Fatih Mahallesi'nin rayici nedir? İşte sokak sokak Beykoz Fatih Mahallesi arsa rayiç bedelleri 2014!

Beykoz Yavuzselim Mahallesi arsa rayiç bedelleri 2014!

Beykoz Belediyesi 2B kapsamındaki Yavuzselim Mahallesi arsa rayiç bedeli nedir? Beykoz Yavuzselim Mahallesi rayici nedir? Beykoz Yavuzselim Mahallesi arsa rayiç bedelleri kaç TL? İşte sokak sokak Beykoz Yavuzselim Mahallesi arsa rayiç bedelleri 2014!

Beykoz Çiftlik Mahallesi arsa rayiç bedelleri 2014!

Beykoz Belediyesi 2B kapsamındaki Çiftlik Mahallesi'nde hangi sokakta arsa rayici ne kadar? Beykoz Çiftlik Mahallesi arsa rayiç değerleri kaç TL? İşte sokak sokak Beykoz Çiftlik Mahallesi arsa rayiç bedelleri 2014!

Beykoz Çengeldere Mahallesi arsa rayiç bedelleri 2014!

Beykoz Belediyesi 2B arsa satışı kapsamında tebligat gönderilen Çengeldere Mahallesi arsa rayiç fiyatları nedir? Beykoz Çengeldere Mahallesi arsa rayiç bedeli kaç TL'dir? İşte sokak sokak Beykoz Çengeldere Mahallesi arsa rayiç bedelleri 2014!

Beykoz Baklacı Mahallesi arsa rayiç bedelleri 2014!

Beykoz Belediyesi 2B kapsamındaki Baklacı Mahallesi arsa rayiç bedelleri nedir? Beykoz Baklacı Mahallesi arsa rayiç bedelleri 2014 itibariyle kaç TL? İşte sokak sokak Beykoz Baklacı Mahallesi arsa rayiç bedelleri 2014!

2B arsa Haberi

2B arsa

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını tamamı ile kaybetmiş olan hazine arazileri 2B araziler olarak isimlendiriliyor. "2b" genellikle 6831 sayılı orman kanunu'nun 2. maddesinde yer alan B bendi için kısaltması olarak kullanılıyor. 

2B araziler bir daha da geri kazanılamaz ve ıslah edilemez alanlardır. 2B arazisi satın almak isteyen hak sahipleri başvuru işlemlerini tamamlayarak 2B arazileri satın alabiliyorlar. Peki, bu araziler üzerine ev inşa etmek mümkün müdür? 

Orman köylüsü dışında üçüncü şahıslara satışının yasak olduğu 2B arazilerinin üzerine ev inşa edilebiliyor. Kadastro işlemi yapılan ve orman alanlarından çıkarılan 2B arazilerini yalnızca oradaki köylüler satın alabiliyorlar.  
 

2B arazilerin satış işleminin tamamlanmasının ardından tapusunun çıkarılması gerekiyor. 2B tarım arazilerinin üzerine ev yapmanın elbette bazı şartları var.

Özellikle tarla vasfı olan arazilerin...