24 / 04 / 2024

2B başvuruları nereye yapılır

2B başvuruları nereye yapılır

2b arazilerinin satışları, 01/05/2010 tarihinden itibaren tespit ve takdir edilen rayiç bedeller üzerinden yapılıyor. İşte, 2B arazisi başvuru yerleri!

İşçi başına 500 TL verilecek! Asgari ücret desteğinden kimler yararlanacak, başvurular nereye yapılacak?

Sosyal Güvenlik Kurumu asgari ücret desteği ile ilgili genelge yayımladı. Genelgeye göre asgari ücret desteği ile işçi başına 500 TL verilecek. Peki  Asgari ücret desteğinden kimler yararlanacak, başvurular nereye yapılacak? İşte asgari ücret desteği ile ilgili ayrıntılar...

Aile Bakanlığı 8 bin TL ödeme yapacak. Başvurular ortaya yapılacak

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlık maaşı adı altında ihtiyaç sahibi vatandaşlara 8 bin TL tutarında ödeme yapılacak. Çok sayıda vatandaş başvuruların nereye yapılacağını sorgulamaya başladı.

EYT'liler hemen bakın! Hesaplara peş peşe yatacak! Başvurular bugün resmen başladı! 

Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin kıdem tazminatı ödemeleri kapsamında, KGF destekli kredi başvuruları bugün resmen başladı. Peki başvurular nasıl, nereye yapılacak?

Gıda yardımına başvurular başladı! Nereye başvurulur, nasıl alınır?

İhtiyacı olan vatandaşlara yönelik yapılacak gıda yardımları için başvurular alınmaya başladı. Peki kimler gıda yardımı alabilir? Gıda yardımı almak için nereye başvurulur?

TOKİ Gaziantep'te kaç konut yapacak? Başvurular nereye yapılacak? Kimler başvuru yapabilir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın dar gelirli vatandaşlar için açıkladığı konut projelerinden biri de Gaziantep'te yapılacak. Peki TOKİ Gaziantep konut sayısı belli oldu mu? Kimler başvuru yapabilir? Başvurular nereye yapılacak? İşte detaylar...

DASK başvuruları nereye yapılır 2020?

Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinen DASK, konut sahiplerinin yaptırması gereken bir sigorta türü. DASK sigortası primi, yüksek riskli bölgeler de daha fazla iken, düşük riskli bölgelerde daha az olmakta. Peki DASK başvurusu nasıl yapılır? Başvurular nereye yapılır? İşte detaylar...

TOKİ başvuruları nereye ve ne zaman yapılabilir?

TOKİ alt ve orta gelirliler için konut üretip, konut sahibi olma hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. Peki TOKİ başvuruları nereye ve ne zaman yapılabilir?

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son 5 gün!

2B taşınmazları ile Hazineye ait tarım arazilerinin satışı uygulamasından daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için başvuru ve ödeme süresini 16 Aralık'a kadar uzatıldı. Başvurular için son 5 gün...

TOKİ başvuruları nereye yapılıyor 2019?

TOKİ 50 bin sosyal konut başvuruları 6 Mart ile 19 Nisan 2019 tarihleri arasında kabul edilecek. Peki TOKİ başvuruları nereye yapılıyor 2019?

İmar barışı başvuruları e-devlet'ten yapılacak!

Binlerce yapının imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen Yapı Kayıt Belgesi'nde başvurular ve ödemeler başladı. Peki, İmar Barışı nedir? Başvurular nereye yapılır ve nasıl hesaplanır?

KİPTAŞ Silivri 3. Etap başvuruları nereye yapılacak?

Toplam 1508 daireden meydana gelen KİPTAŞ Silivri 3. Etap başvuruları bugün başladı. Başvurular 18 Nisan'a kadar devam edecek. Peki KİPTAŞ Silivri 3. Etap başvuruları nereye yapılacak?

2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor!

2B Yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için geçtiğimiz sene uzatılan 2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor..

2B arazisi başvuruları sona eriyor!

2B Yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için geçtiğimiz sene uzatma kararı alınan 2B arazisi başvuruları yarın sona eriyor..

2B başvuruları nereye yapılır Haberi

2B başvuruları nereye yapılır

 2B arazisi başvuru yerleri!


Kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere 2b araziler deniyor. 


2b arazisindeki "2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak biliniyor. 

2b araziler Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova gibi rantı yüksek illerde yer alıyor. 


Bu arazilerin büyük kısmı zeytinlik, narenciye alanları ve otlaklardan oluşuyor. Bu alanlar üzerinde su, doğalgaz, elektrik gibi alt yapısı, devlet tarafından sağlanan 400 bin civarında yapı bulunuyor. 


2b arazilerinin satışları, 01/05/2010 tarihinden itibaren tespit ve takdir edilen rayiç bedeller üzerinden yapılıyor.  Hak sahiplerine satış işlemleri idarece, başvuru süresinin bittiği tarihten itibaren en geç altı ay içinde sonuçlanıyor.


2B arazisi başvuru yerleri;

- Defterdarlık,

- Mal müdürlükleri,

- Ziraat Bankası şubeleri ve internet üzerinden "2B ve tarım arazileri"...