26 / 04 / 2024

2B başvurusu nereye yapılır

2B başvurusu nereye yapılır

2b arazilerinin satışları, 01/05/2010 tarihinden itibaren tespit ve takdir edilen rayiç bedeller üzerinden yapılıyor. İşte, 2B arazisi başvuru yerleri!

AFAD hak sahipliği başvurusu nereye, nasıl yapılır? 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da, hak sahipliği başvurusu gerçekleştiremeyen depremzedelere 2 günlük ek süre verildi. Peki, AFAD hak sahipliği başvurusu nereye yapılır? İşte detaylar...

Elektrik yardımı başvurusu nereye yapılır? Elektrik yardımı almak için şartlar neler?

Devletin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla, zor durumdaki vatandaşlara yönelik hazırladığı pek çok destek paketinden biri de elektrik yardımı. Peki elektrik yardımından kimler faydalanabilir? Başvuru şartları neler? Başvuru nereye yapılır?

Gıda yardımı başvurusu nereye yapılır? Erzak kolisi başvurusu nasıl yapılır? Gıda yardımı nereden alabilirim?

Gıda yardımı başvurusu vatandaşların ilgilendiği konular arasında yer almaktadır. Özellikle gıda yardımı başvurusunun nasıl yapıldığı merakla araştırılıyor. İşte bunlara dair detaylar!

Yapılandırmada başvuru tarihi belli oldu mu, yapılandırma başvurusu nereye yapılacak? İşte yapılandırmada son dakika

Beştepe’de dün yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni yapılandırma paketinde detaylar da belli olmaya başladı. Peki bu yapılandırma başvurularıyla ilgili tarih açıklandı mı, yapılandırma başvurusu nerelere yapılacak? İşte yanıtı.

2B arazi satış başvurusu nasıl yapılır? İşte gerekli belgeler!

Orman niteliği olmayan alanlara 2B arazi deniyor. Arsanın ve bölgenin kişiye ait olup orman dışında bulunan yer olarak ifade ediliyor. Peki, 2B arazi satış başvurusu nasıl yapılır? Gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

DASK başvuruları nereye yapılır 2020?

Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinen DASK, konut sahiplerinin yaptırması gereken bir sigorta türü. DASK sigortası primi, yüksek riskli bölgeler de daha fazla iken, düşük riskli bölgelerde daha az olmakta. Peki DASK başvurusu nasıl yapılır? Başvurular nereye yapılır? İşte detaylar...

DASK için başvuru nereye yapılır?

Devlet tarafından taşınmaz mülk sahipleri için zorunlu olan DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) sigortası, deprem sonrasında oluşan tüm doğal afetleri kapsar. Peki DASK için başvuru nereye yapılır? İşte DASK başvurusu ile ilgili detaylar...

TOKİ 50 bin konut başvurusu nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 50 bin sosyal konut projesinin detayları açıklandı. Peki TOKİ 50 bin konut başvurusu nasıl yapılır, nereye yapılacak? İşte tüm merak edilenler...

İmar affı başvurusu nereye yapılır?

Mevzuata aykırı yapıların imar sorunu imar affı kapsamında çözülüyor. İmar affına 31 Ekim 2018 tarihine kadar başvurulabiliyor. Peki, imar affı başvurusu nereye yapılır?

İmar barışı başvurusu nereye yapılır?

İmar barışına başvurarak, imara aykırı yapıya, yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, imar barışı başvurusu nereye yapılır?

Vergi yapılandırma başvurusu nereye yapılır?

6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş vergiler yeniden yapılandırılabiliyor. Peki, vergi yapılandırma başvurusu nereye yapılır?

Sakarya Kocaali TOKİ başvurusu nereye yapılacak?

TOKİ Sakarya Kocaali Belediye Toplu Konut Projesinde bulunan 448 adet konut satışta. Peki, Sakarya Kocaali TOKİ başvurusu nereye yapılacak?

İskan başvurusu nereye yapılır?

İnşaat çalışmaları biten bir yapının resmi olarak kayıtlara da bitmiş olarak geçmesi için iskan belgesinin alınmış olması gerekiyor. Peki, iskan başvurusu nereye yapılır?

2B başvurusu nereye yapılır Haberi

2B başvurusu nereye yapılır

 2B arazisi başvuru yerleri!


Kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere 2b araziler deniyor. 


2b arazisindeki "2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak biliniyor. 

2b araziler Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova gibi rantı yüksek illerde yer alıyor. 


Bu arazilerin büyük kısmı zeytinlik, narenciye alanları ve otlaklardan oluşuyor. Bu alanlar üzerinde su, doğalgaz, elektrik gibi alt yapısı, devlet tarafından sağlanan 400 bin civarında yapı bulunuyor. 


2b arazilerinin satışları, 01/05/2010 tarihinden itibaren tespit ve takdir edilen rayiç bedeller üzerinden yapılıyor.  Hak sahiplerine satış işlemleri idarece, başvuru süresinin bittiği tarihten itibaren en geç altı ay içinde sonuçlanıyor.


2B arazisi başvuru yerleri;

- Defterdarlık,

- Mal müdürlükleri,

- Ziraat Bankası şubeleri ve internet üzerinden "2B ve tarım arazileri"...