26 / 04 / 2024

2b davaları ne olacak

2b davaları ne olacak

2B yasası davaları nasıl etkiler? sorusunun cevabı olarak Hazine tarafından kişiler aleyhine açılması gereken davaların açılmayacağı, açılmış ve devam eden davaların ise durdurulacağı bilgisi veriliyor...

Kira anlaşmazlık davaları değerleme uzmanlarıyla çözüme kavuşacak

Yüksek kira artışlarının önüne geçmek için bir süredir uygulanan yüzde 25 zam sınırı uygulamasının 1 Temmuz’da sona ermesi bekleniyor. 1 Eylül 2023’ten bugüne kira davaları için uygulanan arabuluculuk dönemiyle anlaşmazlıklar hızla çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor. 

Kendi imzaladığı tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ceza alsın önerisi! 

Kira davalarının patladığı, ev sahipleri ile kiracılar arasında suların durulmadığı bu süreçte, mağdur ev sahipleri seslerini duyurmaya çalışıyor. Mağdur bir ev sahibi tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Bakan Tunç'tan deprem bölgesi için flaş açıklama! Yasa geliyor: Yıkım kararına karşı davalar 170 güne düşecek!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, deprem bölgesinde yıkım kararlarına karşı açılan davalar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Tunç'un o açıklaması...

Ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Hızla yükselen kira tutarları, konut sahibi-kiracı ilişkilerinde büyük problemlere neden oldu. Peki ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Ev sahibi kiracı davaları ne kadar sürer?

Ev sahipleri ve kiracılar birtakım konularda anlaşmazlık yaşayabilir. Çoğu kendi arasında çözmek istese de bazı sorunlar büyüyerek mahkemeye kadar gidebilir. Peki “Ev sahibi kiracı davaları ne kadar sürer?” İşte detaylar!

2B arazilerin satışı için son gün ne zaman?

Türkiye sınırları içerisinde bulunan ve kadastro işlemi yapılarak orman vasfını yitirdiği belirlenen alanlara 2B araziler deniyor. Bu arazilerin bazı koşullarda satışı mümkün oluyor. Peki, 2B arazilerin satışı için son gün ne zaman? İşte tüm merak edilenler..

2B arazi satışı için başvurular uzadı mı? 2B arazi satışında son gün ne zaman?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını kaybetmiş olan hazine arazileri 2B arazisi olarak ifade ediliyor. 2B arazilerin satışına dair önemli gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2B arazilerinin satışının uzatıldığını duyurdu. İşte tüm detaylar..

2B arazilerinde intifa hakkı devredilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde 2B arazisinin ne olduğunu ve intifa hakkının devredilip devredilemeyeceğini kaleme aldı.

İmar davaları için yeni dönem!

TBMM'ye sunulan İdari Yargılama Usulü Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında imar planlarına göre yapılan düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların ivedi yargılama usulüne tabi olması planlanıyor.

Karşıyaka Stadı ne zaman yapılacak?

Karşıyaka Stadı henüz yapılmadı. Proje ortaya kondu, yeriyle ilgili karşı çıkışlar, tartışmalar, davalar, iptaller yaşandı. Peki stad ne zaman yapılacak?

2B başvuru süresi ne zaman bitiyor 2018?

Hak sahiplerinin 2B arazilerine başvuru süreci devam ediyor. Peki, 2B başvuru süresi ne zaman bitiyor 2018? En son başvuru hangi tarihte alınacak?

2B arazisi başvuruları ne zaman sona erecek?

2B arazileri için başvuru dönemi geçtiğimiz Ekim ayında Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile uzatılmıştı. Peki, 2B arazisi başvuruları ne zaman sona erecek?

2B arazisi son başvuru tarihi 2017!

2B ve Hazine'ye ait tarım arazileri için başvuru ve ödeme süresi Bakanlık tarafından alınan karar ile uzatılmıştı. Peki, 2B arazisi son başvuru tarihi 2017 ne zaman?

2b davaları ne olacak Haberi

2b davaları ne olacak


2B yasası davaları nasıl etkiler?


2A alanları için orman sınırları dışına çıkartma ile orman sınırlandırması ve tespit, tefrik ve tescil işlemlerine karşı yapılan itirazlar ve açılan davalar 2B kanununa göre yapılacak işlemleri durdurmaz. Bu konuyla ilgili davalarda yürütmeyi durdurma ve tedbir kararı verilemez. Bu yerlerde hak iddia edenlerin açtıkları davalar davacılar lehine sonuçlandığında bu taşınmazlar genel hükümlere göre kamulaştırılır. Bu taşınmazlarda hak sahipliği iddiasında bulunanların itirazları ile rayiç bedellere itirazlar yapılan işlemleri durdurmaz, itiraz mahkemeye intikal etmiş ise kesinleşen mahkeme kararına göre işlem yapılır.


2B yasasına göre yapılacak işlemler sonuçlanıncaya kadar 2B alanları hakkında Hazine tarafından kişiler aleyhine açılması gereken davalar açılmaz, açılmış ve devam eden davalar durdurulur. Durdurulan bu davalara konu taşınmazlar hakkında hak sahipleri veya ilgilileri tarafından 2B yasasında...