26 / 04 / 2024

2b yasası davaları nasıl etkiler

2b yasası davaları nasıl etkiler

2B yasası davaları nasıl etkiler? sorusunun cevabı olarak Hazine tarafından kişiler aleyhine açılması gereken davaların açılmayacağı, açılmış ve devam eden davaların ise durdurulacağı bilgisi veriliyor...

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

Sultanbeyli’de 110 yıllık mülkiyet problemi çözüldü!

Yeni Şafak Gazetesi, 2B yasası hakkında Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ile röportaj gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İskenderun'da bin 305 konut projesi yaptık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İskenderun'da bugüne kadar bin 305 konut projesini hayata geçirdiklerine söyleyen "2B Yasası" ile 2 bin 190 hak sahibinin tapularını teslim ettiklerini belirtti. 

2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor!

2B Yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için geçtiğimiz sene uzatılan 2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor..

2B arazisi başvuruları sona eriyor!

2B Yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için geçtiğimiz sene uzatma kararı alınan 2B arazisi başvuruları yarın sona eriyor..

2B arazisi başvurularında son 1 hafta!

2B Yasasından yaralanmak isteyen hak sahiplerinin başvuruları için son 1 hafta kaldı. Başvurular 7 Mart'a kadar defterdarlık ve mal müdürlüklerine yapılabilecek...

2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor!

2B yasasından daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için 6 aylık ek süre bugün sona eriyor. 2B arazileri için defterdarlık ve mal müdürlüklerine başvurulabiliyor...

2B Yasası'nın uygulanmasındaki 6 sorun TBMM'de!

Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, 2B olarak bilinen yasanın uygulanma sonuçlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayan sorularını Maliye Bakanı Naci Ağbal'a iletti.

Hilmi Türkmen: 2B tamam sıra kentsel dönüşümde!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Yavuztürk Fatih Camii'nin temel atma töreninde 2B Yasası ve Kentsel Dönüşüm konusunda iki müjdeli haberi birden verdi. Türkmen, "2B tamam sıra kentsel dönüşümde" dedi.

Hilmi Türkmen'den 2B Yasası ve Kentsel Dönüşüm müjdesi!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Yavuztürk Fatih Camii’nin temel atma töreninde yaptığı açıklamada Üsküdarlılar'a 2B Yasası ve Kentsel Dönüşüm konusunda iki müjdeli haberi birden verdi.

Sarnıç'taki 2B sorunu yönetmelikle aşılacak!

AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, 2B yasası olarak bilinen, orman vasfını yitirmiş arazilerin kullanıcılarına satılmasıyla ilgili Gaziemir Sarnıç'taki sorunu yönetmelik değişikliğiyle aşmayı planladıklarını duyurdu.

Arsa payı ve şerefiye davaları artacak mı?

Deprem gerçeğinin bir nefes kadar yakın olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Kentsel dönüşüm yasası ile birlikte Türkiye'deki çürük yapıların yenilenmesi konusunda çalışmalar başladı. Arsa payı ve şerefiye davaları artacak mı?

Orman davalarında anayasanın eşitlik ilkesi ihlal mi ediliyor?

2B arsa ve arazi uzmanı Hukukçu Cihangir Dönmez "Orman İdaresi ve maliye hazinesi orman davalarında anayasanın eşitlik ilkesini ihlal ederek hukukun üstünlüğünü değil üstünlerin hukukunu uygulamaktadır" dedi

2b yasası davaları nasıl etkiler Haberi

2b yasası davaları nasıl etkiler


2B yasası davaları nasıl etkiler?


2A alanları için orman sınırları dışına çıkartma ile orman sınırlandırması ve tespit, tefrik ve tescil işlemlerine karşı yapılan itirazlar ve açılan davalar 2B kanununa göre yapılacak işlemleri durdurmaz. Bu konuyla ilgili davalarda yürütmeyi durdurma ve tedbir kararı verilemez. Bu yerlerde hak iddia edenlerin açtıkları davalar davacılar lehine sonuçlandığında bu taşınmazlar genel hükümlere göre kamulaştırılır. Bu taşınmazlarda hak sahipliği iddiasında bulunanların itirazları ile rayiç bedellere itirazlar yapılan işlemleri durdurmaz, itiraz mahkemeye intikal etmiş ise kesinleşen mahkeme kararına göre işlem yapılır.


2B yasasına göre yapılacak işlemler sonuçlanıncaya kadar 2B alanları hakkında Hazine tarafından kişiler aleyhine açılması gereken davalar açılmaz, açılmış ve devam eden davalar durdurulur. Durdurulan bu davalara konu taşınmazlar hakkında hak sahipleri veya ilgilileri tarafından 2B yasasında...