18 / 04 / 2024

2b yönetmelikleri

2b yönetmelikleri

Sarnıç'ta orman vasfını yitirmiş arazilerin kullanıcılarına satılmasıyla ilgili sorun "yönetmelik değişikliğiyle" aşıldı. Müjdeyi AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül verdi.

5 şehir hastanesini Danimarkalı ISS işletecek!

Yönetmelikleri, ihaleleri, sözleşmelerinden sunulan garantilere kadar birçok açıdan yapıldıkları günden beri gündem olan şehir hastanelerine ilişkin dikkat çekici bir gelişme meydana geldi. Rönesans İşletme Hizmetleri şirketinin devri gerçekleştirildi.

Binalarda depreme karşı hangi önlemler alınmalı?

İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, binalarda can ve mal kaybını en aza indirmek amacıyla yönetmelikleri aynı çatı altında toplayan bir 'yapı yasası'na ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Kapıcıya konut tahsis etmek şart mı?

Konut kapıcıları Yönetmeliği'nin 13. maddesine göre, kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu tutulmuyor. Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu ve Belediye İmar Yönetmelikleri ile öngörülen asgari koşullara uygun olması gerekiyor.

2B'den 3 yılda 1,7 milyar lira gelir bekleniyor!

2020 yılı bütçe teklifine göre, 2B taşınmazlarının satışından 3 senede yaklaşık 1,7 milyar lira, Hazine'ye ait tarım arazilerinin satışından da 286,3 milyon lira gelir elde edilmesi öngörülüyor

1999 öncesi yapılan binalar yenilenmeli!

AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, 1999 öncesi yapılan binaların değiştirilmesi gerekiyor. Yeni deprem bina yönetmelikleri var. Bu yönetmelikler iki defa güncellendi. Bina kalitesi artık çok yükseldi. Beton ve demir kalitesi yükseldi. Bu konuda düzenleme ve denetim geldi" dedi...

Tarihi binaların yakınında yapılaşma olmamalı!

Fransa'daki Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangın dikkatleri Türkiye'deki tarihi yapılara çevirdi. Uzmanlar, Acil Durum ve Yangın Yönetmelikleri'nde tarihi eserlerin korunmasıyla ilgili yeni önlemler alınmasının çok önemli olduğunu vurguladılar.

Ergün Evran: Aydın’da inşaat sektörü kaliteli konumda!

AYTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün Evran, inşaat sektörünün içerisinde bulunduğu dar boğazı, yeni yönetmelikleri ve sorunların çözümü için önerilerini de anlattı. Evran, ''Aydın’da inşaat sektörünü kalite bir konuma getirdik'' diye konuştu. 

İZODER yalıtım bilincini artırıyor!

İZODER, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile hayata geçirdiği ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’ kapsamında, yeni çıkan yönetmelikleri tanıtıyor...

2B arazilerinden 3 yılda 2.4 milyar TL gelir bekleniyor!

2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı verilerine göre 2B arazilerinden 3 yılda 2.4 milyar TL gelir bekleniyor. 

İmar yönetmelikleri bölgelere özel olmalı!

Olay Bursa gazetesinin yazarlarından İhsan Aydın bugün köşesinde imar yönetmeliği konusuna değindi. İşte o yazı..

Kamu ihaleleri yönetmeliklerinde değişiklik!

Kamu İhale Kurumunun, Çerçeve Anlaşma, Danışmanlık Hizmet Alımı, Elektronik, Hizmet Alımı, Mal Alımı ve Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliklerinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelikleri Resmi Gazetede yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

İzmir'in büyük projeleri yasa ve yönetmeliklere aykırı mı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, son dönemde başladığı, değeri yüz milyonlar lirayı bulan büyük projelerde yasa ve yönetmelikleri dikkate almıyor.

Kentsel yenilemede bölgesel planlamalar yapılmalı!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, mevcut 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ve Uygulama Yönetmelikleri'nin eksiklikler nedeniyle sorunların çözümünde yetersiz kaldığını belirtti.

2b yönetmelikleri Haberi

2b yönetmelikleri

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, 2B yasası olarak bilinen, orman vasfını yitirmiş arazilerin kullanıcılarına satılmasıyla ilgili Gaziemir Sarnıç'taki sorunu, "yönetmelik değişikliğiyle" aştıklarını söyledi. 


Kanun değişikliğine gerek kalmadan bölgeye özel bir karar alarak bakanlık arası yazışmalarla sorunu bitirdiklerinin altını çizen Şengül, "Pazar günü saat 13.00'de vatandaşlarla bir araya gelip bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğiz. Vatandaşın sıkıntısını kendine siyaset malzemesi yaparak rant elde etmeye çalışanlara buradan güzel bir cevap vereceğiz" dedi.


Çalışma başlatıldı

Gaziemir Sarnıç'ta yıllardır devam eden 2B arazileriyle ilgili sorunun çözümü konusunda müjdeli haber AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül'den geldi. Araziler üzerinde hak iddia eden İstanbullu işadamı İbrahim Cevahir'in açtığı davalar nedeniyle süreç uzarken, tapularını alamayan vatandaşlar da mağdur oldu. 

Mağduriyeti gidermek için harekete geçen AK Partili İzmir milletvekilleri çalışma başlattı. AK Parti...