20 / 04 / 2024

3. havalimanı imar planı iptal

3. havalimanı imar planı iptal

İstanbul 3. havalimanının planı, bozuk zeminden dolayı değiştirildi. Plan değişikliğiyle müteahhitlerin cebinden 1. etap için 4,5 milyar TL daha az para çıkacak.

3. havalimanı metrosunun bakım-onarım tesisleri için yeni plan!

29 Ekim 2018 tarihinde açılacak olan 3. Havalimanı'na ulaşımı sağlayacak olan metro hattının atölye, park yeri, manevra ve bakım-onarım tesisleri için imar planları yeni hazırlandı.

3.Havalimanı'nın açılış tarihi belli oldu!

Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ardından İstanbul'da yapılan ve inşaatı devam eden 3. havalimanının 29 Ekim 2017 tarihinde açılması planlanıyor...

3. havalimanı kredi anlaşması Mayıs ayında yapılacak!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 3. Havalimanı için 750 milyon euroluk köprü kredisi aldıklarını söyledi. Özdemir, "4.5 milyar euroluk kredi anlaşmasını da mayısta yapacağız" dedi

3. Havalimanı trenine 9 talip var!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü İstanbul 3. Havalimanı raylı sistem bağlantısı etüt ve mühendislik projelerinin hazırlanması için ihale açtı.

3. Havalimanı raylı sistem ihalesine 9 teklif geldi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen İstanbul 3. Havalimanı raylı sistem bağlantısı etüt ve mühendislik projelerinin hazırlanması ihalesine 9 firma teklif verdi..

Lütfi Elvan'dan 3. havalimanı açıklaması!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, 3. havalimanı ile ilgili 'bataklık' eleştirilerine Ordu - Giresun Havalimanı örneğiyle yanıt verdi. Elvan, ''Bıraksınlar bu kafayı. Biz denizin üzerine havalimanı yapıyoruz dedi.

3. Havalimanı projesinde yer alan tarihe geçer!

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi

3.havalimanı projesi tarihe geçecek!

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi..

3.havalimanı metro ihalesi 16 Ocak'ta!

3. Havalimanı'na yapılacak 70 kilometrelik metro ve 3. köprüden geçerek gelecek hızlı tren; Marmaray metrobüs ve mevcut metro hattına entegre olacak..

DHMİ'den 3. havalimanı açıklaması!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanına ilişkin, 'Dört milyarı bataklık yutacak' şeklindeki iddiaların, tamamen gerçek dışı ve hayal mahsulü olduğu bildirildi.

3. Havalimanı 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da yapımı süren 3. havalimanı inşaat alanını ziyaretinde, “Havacılık sektöründe üçüncü havalimanımız dünyanın merkezi olacak” dedi.

Lütfi Elvan: 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da 3. havalimanını bölgedeki bataklığı ıslah ederek inşa ettiklerini belirtti, " 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak " dedi.

3. havalimanı inşaatında 30 bin işçi çalışacak!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, gazetecilerle birlikte 3. havalimanının bataklık alan olduğu iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı. Bakan Elvan yaptığı açıklamada '"Şuana kadar 750'nin üzerinde sondaj yapılmıştır." dedi..

3. havalimanı imar planı iptal Haberi

3. havalimanı imar planı iptal

İstanbul 3. havalimanının planı, bozuk zeminden dolayı değiştirildi. Plan değişikliğiyle müteahhitlerin cebinden 1. etap için 4,5 milyar TL daha az para çıkacak.İhaleden sonra yapılan değişiklik, devasa proje için yeterli fizibilite yapılmadığı yönündeki eleştirileri haklı çıkardı.


22 milyar 152 milyon Euro'luk bedeliyle Cumhuriyet tarihinin en büyük İhalesi olan İstanbul 3. havalimanının planında bozuk zeminden dolayı büyük bir değişiklik yapıldığı ortaya çıktı. İhaleyi kazanan Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon ortak girişim grubunca kurulan İstanbul Grand Airport (İGA) 1 Mayıs 2015'te yer teslimi yapıldıktan sonra bölgede zemin incelemeleri yaptı. 50 yıldır kömür madenciliği yapılan bölgedeki incelemelerde maden atıkları sebebiyle zeminde yoğun çürükler tespit edildi. Söz konusu atıkların yok edilmemesi halinde ileride pistlerin kullanılamaz hale geleceği yönünde rapor tutuldu. Raporda maden atıklarının havalimanının mevcut planı değiştirilmeden kaldırılması halinde...