25 / 04 / 2024

3. Havalimanı kulesi

3. Havalimanı kulesi

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak olan İstanbul 3. Havalimanı’nın ’Lale’ figüründen esinlenerek yapılan ’Hava Trafik Kontrol Kulesi havadan görüntülendi

3. Havalimanı kulesi havadan görüntülendi!

İnşaat çalışmaları tamamlandığında 200 milyonu aşan yıllık yolcu kapasitesine sahip olması planlanan 3. Havalimanı'nda çalışmalar son sürat devam ediyor. 

3’üncü Havalimanı için ilginç kule tasarımları yapıldı!

İstanbul Yeni Havalimanı işletmesi tarafından, yapımı süren 3. Havalimanı’nda yer alacak ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’ için tasarım Yarışması başlatıldı. Kulenin 95 metre yükseklikte yapılması planlanıyor.

3. Havalimanı’nın kulesi havadan görüntülendi!

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak olan İstanbul 3. Havalimanı’nın ’Lale’ figüründen esinlenerek yapılan ’Hava Trafik Kontrol Kulesi havadan görüntülendi

3. Havalimanı kulesi havadan görüntülendi!

İnşaat çalışmaları tamamlandığında 200 milyonu aşan yıllık yolcu kapasitesine sahip olması planlanan 3. Havalimanı'nda çalışmalar son sürat devam ediyor. 

3. Havalimanı'na Meteoroloji Kulesi yapılıyor!

Türkiye’de ilk kez bir havalimanına "Meteoroloji Kulesi" inşa ediliyor. 3. Havalimanına yapılacak olan kulenin, dünyanın en gelişmiş meteorolojik teknik cihazları, radar ve uydusu ile donatılacağı belirtildi.

3. havalimanı kule tasarımını AECOM ve Pininfarina yapacak!

3. havalimanının Hava Trafik Kontrol Kulesi için dünyanın alanında önemli isimlerinin katıldığı konsept tasarım yarışması sonuçlandı. Akçayoğlu, Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin İstanbul Yeni Havalimanı'na simgesel anlamda çok şey katacağını belirtti.

3. havalimanının kulesi nasıl olmalı?

Güntay Şimşek Habertürk Gazetesi'ndeki köşeyazısında 3. havalimanı için düzenlenen kule yarışmasın konu aldı. İşte Güntay Şimşek'in yazısı şöyle:

3. Havalimanı Kontrol Kulesi'nin tasarım yarışması başladı!

İGA (İstanbul Grand Airport) İstanbul Yeni Havalimanı’ işletmesi tarafından, yapımı süren 3. Havalimanı'nda yer alacak ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’ için tasarım yarışması başlatıldı.

Lütfi Elvan'dan 3. havalimanı açıklaması!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, 3. havalimanı ile ilgili 'bataklık' eleştirilerine Ordu - Giresun Havalimanı örneğiyle yanıt verdi. Elvan, ''Bıraksınlar bu kafayı. Biz denizin üzerine havalimanı yapıyoruz dedi.

3. Havalimanı projesinde yer alan tarihe geçer!

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi

3.havalimanı projesi tarihe geçecek!

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi..

3.havalimanı metro ihalesi 16 Ocak'ta!

3. Havalimanı'na yapılacak 70 kilometrelik metro ve 3. köprüden geçerek gelecek hızlı tren; Marmaray metrobüs ve mevcut metro hattına entegre olacak..

DHMİ'den 3. havalimanı açıklaması!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanına ilişkin, 'Dört milyarı bataklık yutacak' şeklindeki iddiaların, tamamen gerçek dışı ve hayal mahsulü olduğu bildirildi.

3. Havalimanı 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da yapımı süren 3. havalimanı inşaat alanını ziyaretinde, “Havacılık sektöründe üçüncü havalimanımız dünyanın merkezi olacak” dedi.

Lütfi Elvan: 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da 3. havalimanını bölgedeki bataklığı ıslah ederek inşa ettiklerini belirtti, " 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak " dedi.

3. Havalimanı kulesi Haberi

3. Havalimanı kulesi

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak olan İstanbul 3. Havalimanı’nın ’Lale’ figüründen esinlenerek inşa edilen ’Hava Trafik Kontrol Kulesi’nin gün batımında ışıl ışıl görüntüsü havadan görüntülendi. Posta gazetesinde yer alan habere göre, 90 metre yüksekliğindeki Hava Trafik Kontrol Kulesi’nde lale figürünün silueti de kırmızı ve beyaz renkli ışıklar ile aydınlatıldı.

3. Havalimanı inşaatında önemli bir yeri olan Hava Trafik Kontrol Kulesi’nin gün batımındaki görüntüsü kendine hayran bıraktı. Lale figürünün ortaya çıktığı kule kırmızı ve beyaz ışıklarla aydınlatırken, gün batımı manzarası ise havadan görüntülendi. Kulenin inşaatı etrafında yer alan vinçler kaldırılırken, çatısında uyarı ışıklarının da bulunduğu kulenin ışıl ışıl görüntüsü havalimanının görüntüsüne renk kattı. Lale figürlü tasarımıyla 2016 Mimarlık ödülüne layık görülen kule 90 metre yüksekliğe sahip. 12 katlı lale figürlü Hava Trafik Kontrol...