25 / 04 / 2024

3. Havalimanı projesinde son durum

3. Havalimanı projesinde son durum

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 3. köprü ve havalimanının çevre duyarlılığıyla ön plana çıktığını belirterek, her iki proje için dikilecek ağaç sayısının 9 milyonu bulacağını bildirdi.

3. Havalimanı’nın kum ihtiyacını karşılamak için 2 yeni kum ocağı kurulacak!

3. Havalimanı inşaatı için orman arazisine kum ocakları kurulacağı ortaya çıktı. İstanbul’da 3. Havalimanı’nın kum ihtiyacının karşılanması için Eyüp’te tamamı orman arazisi olan 2 kum ocağı kurulacak.

3. Havalimanı 26 Şubat 2018'de açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. Havalimanı’nın hizmete giriş tarihinin 26 Şubat 2018 olmasını istedi. 26 Şubat, hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, hem de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun doğum günü.

3. Havalimanı 2018'in birinci çeyreğinde açılacak!

THY Genel Müdürü Kotil, Gelişen Sekiz Ülke Ekonomik Ortaklık Örgütü'nün tekrar canlanmasında büyük yarar olduğunu belirterek, "İstanbul'daki yeni havalimanı, D-8'in de göz bebeği olacak" dedi.

İstanbul 3. Havalimanı'nda tüm işler planlandığı şekilde!

Ulaştırma Bakanı Arslan, "3. Havalimanı projesinin ilk fazını 2018'in ilk çeyreğinde devreye sokmayı hedefliyoruz. 3. Havalimanı projesinde yer almak adına herkesin yarıştığı bir ortamda, kimsenin çekilmesi söz konusu değil" dedi.

3. Havalimanı projesinde çalışmalar tempo kazandı!

Yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havacılık merkezlerinden biri olacak İstanbul yeni havalimanı projesinde çalışmalar genel seçimlerin ardından hız kazandı. Projede 9 bin 366 personel çalışıyor.

3. Havalimanı projesinde yer alan tarihe geçer!

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi

3.havalimanı projesi tarihe geçecek!

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi..

3.havalimanı metro ihalesi 16 Ocak'ta!

3. Havalimanı'na yapılacak 70 kilometrelik metro ve 3. köprüden geçerek gelecek hızlı tren; Marmaray metrobüs ve mevcut metro hattına entegre olacak..

DHMİ'den 3. havalimanı açıklaması!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanına ilişkin, 'Dört milyarı bataklık yutacak' şeklindeki iddiaların, tamamen gerçek dışı ve hayal mahsulü olduğu bildirildi.

3. Havalimanı 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da yapımı süren 3. havalimanı inşaat alanını ziyaretinde, “Havacılık sektöründe üçüncü havalimanımız dünyanın merkezi olacak” dedi.

Lütfi Elvan: 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da 3. havalimanını bölgedeki bataklığı ıslah ederek inşa ettiklerini belirtti, " 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak " dedi.

3. havalimanı inşaatında 30 bin işçi çalışacak!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, gazetecilerle birlikte 3. havalimanının bataklık alan olduğu iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı. Bakan Elvan yaptığı açıklamada '"Şuana kadar 750'nin üzerinde sondaj yapılmıştır." dedi..

Porto Mare 3 Çanakkale projesinde konutların teslim tarihi Nisan 2016' da!

Mim İnşaat tarafından hayata geçirilen Porto Mare projesinin 3. etabı da Mart 2015 yılında başlanması planlanıyor. Porto Mare 3 Çanakkale projesinde 1+1 daireler 116 bin TL' den başlıyor.

3. havalimanı yapılmazsa şu an uçan sektör yok olur!

İstanbul’un 3. havalimanı inşaatına CEO olarak transfer olan Yusuf Akçayoğlu "Böyle bir mega havalimanı havacılık endüstrisinin olmazsa olmazı. Yoksa THY'nin büyümesini engellemiş olursunuz. Bu onu takip eden özel havayollarının da yok olması demek" dedi.

3. havalimanı milli mesele şart değildi demek haksızlık!

Daha önce Katar havalimanını hayata geçiren Yusuf Akçayoğlu, 3'üncü havalimanı inşaatına CEO olarak transfer oldu. Akçayoğlu’yla ‘3. havalimanı şart mıydı’ polemiğinden, çevre hassasiyetine kadar her şeyi konuştuk.

İki katlı uçaklar 3. havalimanı ile devreye girecek!

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “Ayrıca ‘wide body’ denilen iki katlı geniş gövdeli uçak da almak istiyoruz. Niyetimiz 3. havalimanı ile birlikte bu uçakları devreye sokmak” dedi

3. Havalimanı projesinde son durum Haberi

3. Havalimanı projesinde son durum

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Cumhuriyet tarihinin en büyük projeleri arasında yer alan 3. köprü ve havalimanının çevre duyarlılığıyla ön plana çıktığını belirterek, her iki proje için dikilecek ağaç sayısının 9 milyonu bulacağını bildirdi.


Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Yeni Havalimanı projelerinde zaman zaman gündeme gelen "ağaç kesimi" tartışmalarına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.


Söz konusu projeler için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında protokol yapıldığını hatırlatan Arslan, "Protokol gereği, projeler kapsamında kesilen ağaçların 5 katı dikilmesi gerekiyor. Gerek bakanlık gerekse her iki projenin üstlenici konsorsiyumları olarak bu konuya fazlasıyla özen gösteriyoruz." şeklinde konuştu.


Yavuz Sultan Selim Köprüsünü de içine alan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi için şu ana kadar 381 bin ağacın...