26 / 04 / 2024

3. köprü çalışmaları son durum ne

3. köprü çalışmaları son durum ne

Anadolu Ajansı, mega projedeki son durumu denizden ve havadan görüntüledi. Her iki yakadaki kulelerde deniz seviyesinden 304.5 metre yükseklikte betonarme imalatlar tamamlandı, geçici iskelelerin söküm işleri de devam ediyor.

3. köprüde sona gelindi!

Gelecek yıl tamamlanması beklenen ve İstanbul trafiğini rahatlatacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar 24 saat devam ediyor. Anadolu Ajansı (AA), mega projedeki son durumu denizden ve havadan görüntüledi.

3.Köprü'de iki yakanın birleşmesine 535 metre!

3. Boğaz Köprüsü'nde iki yakanın birleşmesi için 535 metre kaldı. Köprüdeki 59 tabliyeden 36’sının montaj ve kaynak işlemi sona erdi.

3. Köprü'de iki yakanın birleşmesine son 585 metre!

3. Köprü Projesi'nde 34 çelik tabliyenin montajıyla iki yakanın birleşmesine 585 metre kaldı. ICA'nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü'nde çelik tabliye montaj işlemlerinde son dönemece girildi.

3. köprüde son 648 metre kaldı!

2013’te başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve kuzey Marmara otoyolu projesinde köprü kulelerine ana taşıyıcı kablonun döşenmesine başlandı.

3. Köprü güzergahındaki ağaç kesme çalışmaları meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, 3. Köprü güzergahındaki bir ağaç kesme çalışmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yarkadaş sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Hatay Defne'deki köprü çalışmalarında sona gelindi!

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Defne İlçesine bağlı Balıklıdere Mahallesi’nde Asi Nehri’nin iki yakasını birbirine bağlayacak köprüde gerçekleştirilen özverili çalışmalarda finale geldi.

3. köprüde çalışan işçilerinin ikramiyesi ödendi!

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde çalışan işçilerin ikramiyeleri verilen söz üzerine ramazan ayından önce ödendi.

İzmir trafiği Meles'teki köprü çalışmaları nedeniyle kapatıldı!

Konak ve Karşıyaka tramvayları güzergahlarında yeralan Bostanlı köprüsü ve Şehitler Caddesi'ndeki Meles köprüsüne yönelik çalışma için trafik akışını kamuoyunu bilgilendirmeden değiştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, gecikmeli olarak açıklama yaptı.

3. Köprü bağlantı yollarında son durum!

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında inşa edilen 116 kilometrelik otoyol ve otoyola erişimi sağlayan bağlantı yollarının büyük bir bölümü tamamlandı. Otoyolda Akıllı Ulaşım Sistemi için çalışma başlatıldı.

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde çalışmalar sürüyor!

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde "işçilerin ücretlerini alamadığı için iş yavaşlatma eylemi yaptığı" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

3. Köprü'nün şantiye alanını su bastı!

Beykoz Riva yolu üzerinde bulunan Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. köprü şantiye alanı sular altında kaldı. Ekipler şantiye alanındaki suyu tahliye çalışmalarına başladı.

3. Köprü'nün son videosu!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar son hızla devam ediyor. Sarıyer'in Garipçe Köyü ile Beykoz'un Poyrazköy semti arasında hayata geçirilen 3. Köprü'nün yaz aylarında hizmete açılması planlanıyor.

Zonguldak Kozlu'da köprü çalışmaları devam ediyor!

Kozlu girişi Dört Yol Kavşağı ile karşıdaki Dere Sokak ve Güney Mahallesi’nin Kozlu Merkez’le birleştirilmesini sağlayacak olan köprünün çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nda son durum!

İstanbul'un iki yakasını 3. kez birbirine bağlayacak olan 3. Köprü Projesi'nde çalışmalar büyük hızla sürüyor. Projede son aşamalara gelindi. En yeni video ve fotoğraflar haberimizde.

3. Köprü inşaatı Korelileri İstanbul'a bağladı!

3. Köprü inşaatında çalışan Güney Koreli personel İstanbul'da temelli kalmayı, hatta evlenmeyi planlıyor.

3. köprüye demiryolu bağlantısı yapılacak!

TCDD Genel Müdür Yardımcısı Murtazaoğlu: "3. köprüye de bir demiryolu bağlantısı planlanıyor. Bu yılın sonuna kadar bir kesiminin yapım ihalesi projelendirmesi devam ediyor. Yıl sonundan önce ilanına çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

3. Köprü inşaatında 300 bin TL'lik malzeme çalındı!

3. köprü inşaatının şantiyesine giren hırsız, asfalt dökme makinesine ait 24 adet lazer okuyucu ve 6 adet elektronik beyini çaldı... Hırsız, 300 bin TL değerindeki elektronik malzemeleri 600 TL'ye hurdacıya sattı...

3. köprü çalışmaları son durum ne Haberi

3. köprü çalışmaları son durum ne

Anadolu Ajansı, mega projedeki son durumu denizden ve havadan görüntüledi. Her iki yakadaki kulelerde deniz seviyesinden 304.5 metre yükseklikte betonarme imalatlar tamamlandı, geçici iskelelerin söküm işleri de devam ediyor. 


Betonarme tabliye dış kenarlarındaki yaya yollarının yapımı devam ederken, Avrupa yakasında 19 adet ve Asya yakasında da 19 adet olmak üzere 38 adet standart çelik tabliye segmenti ve 2 adet geçiş segmenti ile birlikte toplam 40 adet çelik tabliye segmenti yerleştirildi.


439 metre kaldı

Geriye kalan 19 adet çelik tabliye segmentinin üretimi, halen Tuzla ve Altınova’daki tesislerde devam ediyor. İki yakayı birleştirecek olan 1408 metre uzunluklu ana açıklıktaki tabliyenin 969 metresinin yapımı tamamlanırken, geriye 439 metre kaldı. Ankraj bloğundaki betonarme imalatlar tamamlanırken, ana kablonun montaj işleri de devam ediyor. Kule semerleri ve dağıtım...