20 / 04 / 2024

3. köprü ne zaman açılacak

3. köprü ne zaman açılacak

26 Ağustos'ta açılışı yapılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde son hazırlıklar yapılıyor.Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş ücreti KDV dahil otomobiller için 9,9 lira, kamyonlar için 21,29 lira olacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün kuleleri son halini aldı!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde montajı tamamlanan kule şapkalarının yerleştirilmesinin ardından, 322 metre yüksekliğindeki köprü kuleleri son halini aldı.

3. köprü ile Pekin'e kadar bağlantı yolu kurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne katılan devlet başkanları onuruna verdiği yemekte, 3. köprünün 26 Ağustos'ta açılacağını, 3.köprüdeki yüksek hızlı tren hattı ile Pekin'e kadar bağlantı yolunun kurulacağını belirtti

3. köprü Şubat sonunda bitecek!

Üçüncü köprü şubat sonunda bitecek. Köprüye ulaşan yollardaki işler hâlâ sürdüğü için açılışın haziranda olması bekleniyor. Ama kim bilir belki şubat sonunda örneğin 26 Şubat’ta köprüden ilk geçişe şahit olabiliriz

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde son 391 metre!

Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde iki yakanın birleşmesine 391 metre kaldı. Köprünün önümüzdeki Nisan veya Mayıs aylarında açılması planlanıyor.

3. Köprü rekor kırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu ile yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor. Yetkililer, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün hem asma hem de eğik askılı köprü özelliklerine sahip karma bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

3. Köprünün tamamlanmasına 415 metre kaldı!

3. Boğaz Köprüsünde iki yakanın birleşmesine 415 metre kaldı. Köprünün 923 tonluk en ağır tabliyesi olan 20’inci tabliye de yerleştirildi. Böylece 59 tabliyeden 41’inin montaj ve kaynak işlemi sona erdi.

3. köprünün tamamlanmasına 439 metre kaldı!

Anadolu Ajansı, mega projedeki son durumu denizden ve havadan görüntüledi. Her iki yakadaki kulelerde deniz seviyesinden 304.5 metre yükseklikte betonarme imalatlar tamamlandı, geçici iskelelerin söküm işleri de devam ediyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde son durum!

Dünyanın en geniş asma köprüsü özelliği taşıyan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde sona yaklaşıldı. İki yakayı birleştirecek olan bin 408 metre uzunluklu ana açıklıktaki tabliyenin 969 metresinin yapımı tamamlanırken, geriye 439 metre kaldı.

Ahmet Misbah Demircan üçüncü köprüyü inceledi!

Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Asya ve Avrupa yakasını üçüncü kez birbirine bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde yapılan çalışmaları inceledi.

3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun son hali!

HÜRRİYET Gazetesi’nden emekli olduktan sonra Antalya’ya yerleşen foto muhabiri Sökmen Baykara, İstanbul’da inşaatı devam eden üçüncü köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nu havadan görüntüledi.

3. Köprü için ilk tabela konuldu!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü gösteren ilk tabelalar Çekmeköy'e yerleştirildi. İstanbul'dan transit araç geçişini sağlayarak şehir içi trafiğinde önemli bir rahatlama sağlayacak 115 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyolu'nda çalışmalar hızla devam ediyor.

3. Köprü'nün Avrupa Yakası kısmına 15'inci tabliye yerleştirildi!

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul’un iki yakasını üçüncü kez birleştirecek olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün Avrupa yakası kısmına 15’inci tabliye yerleştirildi.

3. Köprü'nün bitimine 648 metre kaldı!

Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kulelerine ana taşıyıcı kablonun döşenmesine başlandı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatında son durum ne?

Açılmasına az bir zaman kaldığı için 3. köprü ne zaman açılacak sorusu vatandaşlar arasında sorulmaya başlandı. İşte 3. köprü geçiş ücreti, son durum ve son hali hakkında detaylı bilgiler...

3. köprü ile Pekin'e kadar bağlantı yolu kurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne katılan devlet başkanları onuruna verdiği yemekte, 3. köprünün 26 Ağustos'ta açılacağını, 3.köprüdeki yüksek hızlı tren hattı ile Pekin'e kadar bağlantı yolunun kurulacağını belirtti

3. Köprü ne zaman açılacak?

Resmi olmamakla birlikte 1500 den fazla İstanbullunun karşıya geçişini kolaylaştırmak İstanbul trafiğini rahatlatmak üzere yapımı hızla devam eden, 3. köprünün 29 Ekim 2015'te hizmete açılması planlanıyor

3. köprü inşaatı ne durumda?

İstanbul’un yapımı devam eden üçüncü köprüsündeki çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Köprüde gelinen son nokta havadan da görüntülendi. Peki 3. köprünün inşaatı ne durumda?

3. Köprü'de kulelerin yüksekliği 305 metreye ulaştı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın “Bu hafta köprünün ilk tabliyesini atacağız. Silueti de yavaş yavaş görülmeye başlanacak” açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği 3. köprü inşaatında kulelerin yüksekliği 305 metreye ulaştı

3. köprünün betorname işlemi tamamlandı!

Yapımı hızla devam eden 3. köprüde kulelerin betonarme işlemi biterken, köprüye atılacak tabliyeler için inşaata yüzen vinç getirildi. Haydarpaşa Limanı’nda bekletilen tabliyeler ise ilk kez görüntülendi.

Yücel Çelikbilek'ten 3. Köprü'ye ziyaret!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Çelikbilek, 3. Köprü'nün üzerinden raylı sistem geçen tek katlı asma köprü olarak dünyada ilk olduğunu vurguladı.

3. köprü ve 3. havalimanı arsa fiyatlarını artırdı!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, ulaşım alanındaki mega projelerin konut sektörüne getirdiği hareketliliğe işaret etti. Durbakayım, 3. köprü ve 3. havalimanı arsa fiyatlarını artırdığını söyledi...

3.havalimanı ve 3.köprüde kesilen ağaçlar için 5 fidan dikilecek!

'Çılgın Projeler' için ağaç kesimi polemiği Meclis'e taşındı. 3. Köprü, 3. Havalimanı ve bağlantı yolları için ne kadarlık orman alanın yok edildiğini soran CHP'li Umut Oran'a cevap, Orman ve Su İşleri Bakam Veysel Eroğlu'ndan geldi..

3. köprü inşaatından son durum fotoğrafları!

IC İçtaş – Astaldi JV tarafından çalışmaları yürütülen 3. köprü projesinin 2014 yılı bitiminde son hali görüntülendi. İşte 29 Ekim 2015 tarihinde açılacak olan 3. köprü projesinin son fotoğrafları...

3. köprü ve kanal, Riva’yı uçuracak!

İstanbul Riva, hem yatırımcıların hem de doğal hayat yaşamak isteyenlerin tercihi. 3. köprü, Kanal Riva gibi projelerde değeri yükselen bölge, geniş yeşil alanlarıyla öne çıkıyor.

3.köprünün silüeti Ocak ayında görülecek!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Paşaköy’den Odayeri’ne giden 95 km’lik Kuzey Marmara Otoyolu’nun 29 Ekim 2015’te açılacağını belirtti. Elvan, 3.köprünün silüetinin Ocak ayında görüleceğini de söyledi..

3. köprü yoluna 6 ekolojik köprü kurulacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İstanbul'da inşaatı süren 3. köprüden etkilenebilecek yaban hayvanları için çalışma başlattı. Köprünün bağlantı yolları yapılırken yaban hayvanlarının geçişini sağlamak için ekolojik köprüler inşa edilecek.

3. köprü ne zaman açılacak Haberi

3. köprü ne zaman açılacak

26 Ağustos'ta açılışı yapılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde son hazırlıklar yapılıyor.


20 soruda Yavuz Sultan Selim Köprüsü!


Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş ücretlerinin KDV dahil otomobiller için 9,9 lira, araçlar büyüdükçe aksına bağlı olarak değişecek ücretin kamyonlar için 21,29 lira olacağını belirtmişti.


Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son videosu