24 / 04 / 2024

3. köprünün inşaatında son durum

3. köprünün inşaatında son durum

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul’un iki yakasını üçüncü kez birleştirecek olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün Avrupa yakası kısmına 15’inci tabliye yerleştirildi.

3. Köprü'nün bitimine 648 metre kaldı!

Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kulelerine ana taşıyıcı kablonun döşenmesine başlandı.

3. Köprü'de son 648 metre!

YAPIMINA 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kulelerine ana taşıyıcı kablonun döşenmesine başlandı.

3. Köprü'de çelik tabliye montajlarının yarısı tamamlandı!

Yavuz Sultan Selim Köprüsünde çelik tabliye montaj işlemlerinin yarısı bitti. Köprünün Anadolu yakasına konulacak 13'üncü tabiiye ile birlikte 59 tahliyeden 29'unun montaj ve kaynak işlemi sona erdi.

3. Köprü'de montaj çalışmalarının yarısı tamamlandı!

3. Köprü Çelik Tabliye Sorumlusu, "Daha önce çelik tabliyeler önce karaya ardından köprü seviyesine vinçlerle alınıyordu. Artık yöntemimiz değişti" dedi.

3. Köprü'nün ışıklandırma çalışmaları tamamlandı!

3. köprüde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Köprünün ışıklandırma çalışmalarının bitirilmesinin ardından köprüyü taşıyacak iki sistemden biri olan eğik askı halatlarının montaj işlemleri sürüyor.

Başbakan Erdoğan: İstanbul'u küresel merkez haline getirecek nice projelerimiz var!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "şimdi üçüncü köprüyü yapıyoruz. Neredeyse 200 metreye kuleler ulaştı. 50 metre falan kaldı. İnşallah kuleler bitecek, ondan sonra artık asma köprünün tabliyeleri de inşallah yerleştirilmeye başlanacak." dedi...

SASA inşaatında çalışan işçilerden düşük zamma tepki! En az iki asgari ücret istiyoruz...

SASA’nın Adana'da yeni yapılan fabrikasının inşaatında çalışan işçiler, maaşlarına yapılan düşük zaman dolayı işi bıraktı. 

Giresun Doğankent'teki 156 konut ve 70 dükkanın inşaatında sona gelindi!

AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Giresun Doğankent'te hayata geçirilen 156 konut ve 70 dükkanın inşaatında sona gelindiğini açıkladı.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatı TBMM'de!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihale edilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatında, ihale şartnamesinde ifade edilen “sıvı izolasyon standartlarına aykırı bir malzemenin kullanıldığı” iddiasını TBMM'ye götürdü.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında çalışmalar tam gaz!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor.

İzmir'deki deprem konutlarının inşaatında son durum ne?

İzmir'de 30 Ekim tarihinde Seferihisar açıklarında büyük yıkıma neden olan 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Depremin ardından evleri hasar gören vatandaşlar için yapılan deprem konutlarının inşaatı hız kesmiyor...

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasının inşaatında sona gelindi!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye binasının yeni hizmet binasının inşaatında çalışmalarında sona gelindi.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları'nın inşaatında son durum!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinin inşaatında 7 ay geride kaldı. Peki projenin inşaatında son durum ne? İnşaatta ilerleme hangi noktaya geldi? İşte detaylar...

Yerli oto fabrikasının inşaatında 5 bin kişi çalışacak!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından yerli otomobilin üretileceği fabrikanın bu ay başlayacak üst yapı inşaatında 5 bin kişinin istihdam edileceği açıklandı.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap'ın inşaatında 6 ay geride kaldı!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinin inşaatında 6 ay geride kaldı. Peki KİPTAŞ Silivri 4. Etap'ın inşaatında son durum ne? İnşaat ne kadar ilerledi?

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasını inşaatında son durum ne?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “29 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasını açıyoruz” dedi. Peki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasını inşaatında son durum ne?

Ankara Atatürk Kız Öğrenci Yurdu inşaatında son durum!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ankara'nın Mamak ilçesinde yapımı süren 2 bin 500 kişilik Atatürk Kız Öğrenci Yurdu inşaatında incelemelerde bulundu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaat çalışmalarında son durum!

Çanakkale Boğazı'nda inşası devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşaat çalışmaları devam ediyor. Köprü, bölgenin çehresini değiştirecek...

KİPTAŞ Silivri 4. Etap'ın inşaatında son durum ne?

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinde yer alan konutların kura çekilişleri Haziran ayı içerisinde gerçekleştirildi. Peki KİPTAŞ Silivri 4. Etap'ın inşaatında son durum ne?

3. köprünün inşaatında son durum Haberi

3. köprünün inşaatında son durum

İstanbul’un iki yakasını üçüncü kez birleştirecek olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün Avrupa yakası kısmına 15’inci tabliye yerleştirildi. Köprüye yerleştirilen tabliyenin fırtınalı ve yağmurlu havada deniz yoluyla getirilişi, kaldırılması ve yapılan çalışmalar kameralar tarafından görüntülendi.


3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Köprüdeki en ağırı 923 ton olan 59 çelik tabliyeden 30'unun montaj ve kaynak işlemleri sona erdi. Bu kapsamda kendi yollarının yapımının ardından başlanılan ana kablonun çekiminde, toplam 13 ton olan iki ana kablo için hem Avrupa hem de Asya yakasından çalışmalar eş zamanlı olarak devam ediyor. Eğik askı halatlarıyla birlikte köprüyü taşıyacak iki sistemden biri olan ana kablo çekimi yaklaşık iki ay sürecek.


Öte yandan yapımı tamamlandığında üzerinden çift yönlü 8 şeritli otoyol ve...