29 / 03 / 2024

3 santral özelleştirilecek

3 santral özelleştirilecek

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ile Soma B Termik Santrali’nin özelleştirilmesi için ilana çıktı. Soma B Termik Santrali’nin özelleştirilmesine ilişkin ilanı, Resmi gazete'de yayımlandı.

Özelleştirilecek olan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı

Özelleştirme kapsamı doğrultusunda yer alan Çanakkale ve İstanbul'daki taşınmazlara yönelik imar planı değişiklerinin onaylanması kararlaştırıldığı duyuruldu.

46 adet gayrimenkul ticaret ve konut alanına dönüştürülerek özelleştirilecek! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Kentsel dönüşümü hızlandıracak yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte ülke genelinde riskli binalara yönelik kapsamlı bir dönüşüm seferberliğinin başlatılması beklenirken, özelleştirmelere de hız verildi. Resmi Gazete’de bir günde 75 sayfa özelleştirme ilanına yer verdildi. 

10 ildeki 12 gayrimenkul satış yoluyla özelleştiriliyor! İstanbul, İzmir, Yalova, Bursa da aralarında! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 10 ildeki 12 gayrimenkul satış yoluyla özelleştirilecek. Peki hangi illerdeki gayrimenkullerin satışı yapılacak? Söz konusu gayrimenkullerin bedelleri ne kadar? 

Ankara Gölbaşı'ndaki 3 gayrimenkul özelleştiriliyor!

Özelleştirme kapsam ve programında yer alan başkent Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yer alan üç gayrimenkulün özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı!

Türkiye'de 6 milyon 876 milyon metrekarelik arazi özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi şu ana kadar 70 milyar 468 milyon dolarlık özelleştirme gerçekleştirdi. Özelleştirme İdaresi verilerine göre, 1986'dan 25 Haziran 2021'e kadar toplam 5 bin 664 adet gayrimenkul satıldı ve 4 milyar 28 milyon dolar gelir kazanıldı.

Ankara ve Antalya'daki 3 gayrimenkul özelleştiriliyor!

Özelleştirme kapsam ve programında yer alan başkent Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan iki taşınmazla turizmcilerin gözdesi Antalya Döşemealtı'ndaki bir gayrimenkulün özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

Adana, Muğla ve İzmir'de yer alan bazı taşınmazlar özelleştirilecek!

Bugünkü 31519 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Adana, Muğla ve İzmir illerinde yer alan bazı taşınmazlar özelleştirilecek.

Türkiye'de özelleştirme zamanı!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ve Taşucu Limanı özelleştirilecek. Çamlıca 1 HES özelleştirmesinde son teklifler 29 Haziran'da alınacak. Yapılan bu özelleştirmelerle Türkiye'de özelleştirme çalışmaların arttığı görülüyor.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı 40 yıllığına özelleştirilecek!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait "Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı" 40 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştiriliyor.

4 ildeki 5 HES için özelleştirme kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, dört ildeki 5 Hidroelektrik Santrali, üzerindeki taşınmazlarla birlikte 2025 yılının sonuna kadar özelleştirilecek.

Antalya ve İzmir'de yer alan bazı taşınmazlar özelleştirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Antalya ve İzmir'deki bazı taşınmazları özelleştiriyor.

15 ilde bulunan 31 taşınmaz özelleştirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 15 ilde yer alan 31 taşınmaz "satış" usulü ile özelleştirilecek.

13 ildeki 44 taşınmaz ve 1 iş hanı özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Hazineye ait taşınmazların özelleştirilmesi kapsamında 13 ilde bulunan yaklaşık 383 dönümlük 44 taşınmaz ve bir iş hanını satışa sundu. 

3 santral özelleştirilecek Haberi

3 santral özelleştirilecek

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ile Soma B Termik Santrali’nin özelleştirilmesine ilişkin ilanı, Resmi gazete'de yayımlandı.


Buna göre, Elektrik Üretim AŞ'ye ait Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri, Soma Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'ye (SEAŞ) ait Bursa Linyitleri İşletmesi (BLİ) tarafından kullanılan taşınırlar, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ile BLİ tarafından kullanılan taşınmazlar "varlık satışı", 79528 ve 73021 numaralı maden ruhsatları ve bu ruhsatların kapsadığı maden sahaları da "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile bir bütün halinde özelleştirilecek. SEAŞ'a ait Soma B Termik Santrali ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazlar da "varlık satışı" yöntemi ile (Soma B Termik Santrali) satışa sunulacak.


İhaleler, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale komisyonunca gerekli görüldüğü...