20 / 04 / 2024

3. Uluslararası İş Güvenliği Sempozyumu 2015

3. Uluslararası İş Güvenliği Sempozyumu 2015

TEDAŞ Genel Müdürü Çepni: " Çalışanlara yeterince teçhizat ve eğitim verirsek Avrupalı meslektaşları gibi kazasız belasız çalışırlar " şeklinde açıklamalarda bulundu ...

Yabancılardan para en çok gayrimenkule geldi: 3.6 milyar dolar!

Türkiye'ye 2023’te gelen 10.6 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 3.6 milyar doları yabancılara satılan gayrimenkullerden geldi.  Vatandaş, “Yabancıya serbest, yerliye kota, bu kadar satış olursa ev fiyatlarının uçması normal”  diye tepki gösterdi.

Fuzul GYO 2024'te gayrimenkul projelerinden 529.4 milyon TL uluslararası satış hasılatı hedefliyor! 

Fuzul GYO 2024'te Avrasya 2, Avrasya 3, Barbaros 48 ve diğer projelerinden 529 milyon 447 bin TL uluslararası satış hasılat tutarı elde etmeyi hedefliyor. 

Uluslararası gayrimenkul şirketinden büyük hamle! 3 ayda 2 büyük AVM'yi sattı!

Uluslararası ticari gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman & Wakefield | TR International, Ankara ve Konya'da yer alan AVM'lerin paylarını 3 aylık süreçte satışını gerçekleştirdi. 

Türkiye'de diploma denkliği almak isteyen öğrenciler dikkat: Artık dil belgesi zorunlu

Yurtdışındaki üniversitelerden mezun olan öğrencilerin Türkiye'deki denklik işlemlerinde artık dil belgesi şartı bulunuyor. Özellikle öğrencilerin mezun oldukları üniversitelerin en az 3 uluslararası sıralama kuruluşunun listesinde ilk 400 içinde yer alması gerekecek. İşte detaylar..

İstanbul'da depremden 3-5 saniyede kaçma şansı yok! SON DAKİKA! Deprem erken uyarı sistemi nasıl olmalı? 

Prof. Dr. Haluk Özener, 5. Uluslararası Deprem Erken Uyarı Konferansı'nda İstanbul'da depremden 3-5 saniyede kaçma şansının olmadığına dikkat çekerek, uyarı sistemleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Son bir yılda uluslararası doğrudan yatırımlar 13.5 milyar dolara ulaştı!

Merkez Bankası 2023 Mart ayına ait Uluslararası Doğrudan Yatırım rakamlarını açıkladı. Buna göre, 2023 yılının ilk 3 ayında Türkiye’ye gelen UDY tutarı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artış gösterdi.

Moody's ABD'nin borç limiti krizi için 3 farklı senaryo yayımladı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ABD'deki borç limiti belirsizliğinin krediler üzerinde olan etkilerini masaya yatırdığı 3 farklı senaryo yayımladı.

Türkiye dokuz ayda 9,3 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım aldı!

Türkiye'ye yapılan Uluslararası Doğrudan Yatırımlar (UDY) bu yılın dokuz ayında 9.282 milyon ABD Dolarına ulaştı.

Türkiye'nin uluslararası yatırım pozisyonu verileri yayımlandı! Temmuzda eksi 217,3 milyar dolar

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları ile yükümlülüklerinin farkı şekilde tanımlanan net uluslararası yatırım pozisyonu (UYP), temmuzda eksi 217,3 milyar dolar oldu. İşte detaylar…

Türk çiftin NASA projesi: 3 katlı yaşam alanı!

ABD’deki Türk girişimciler Fatih ve Eren Özmen çifti, 2028 yılında emekliye ayrılması beklenen Uluslararası Uzay İstasyonu’nun yerini dolduracak ticari bir uzay istasyonu kuracaklarını açıkladı. Tasarladıkları uzay istasyonu, yörüngede kendiliğinden şişecek ve 3 katlı yaşam alanları sunulacak.

Emlak Konut, İFM kapsamında 3.7 milyar TL'lik sözleşme imzaladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından ihale edilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi kapsamında toplam 3 milyar 701 milyon 200 TL'lik sözleşme imzalandı...

Aygen Erkal: İnşaat sektörü en fazla ihracat gerçekleştiren 3'ncü sektör!

Uluslararası Standardizasyon Zirvesi'nde konuşan Türkiye İnşaat Malzemeleri Sanayiciler Derneği (İMSAD) Genel Sekreteri Aygen Erkal, TÜİK'in inşaat sektörüyle ilgili raporu için, "İnşaat malzemeleri sektörü, otomotiv ve hazır giyimden sonra en fazla ihracat gerçekleştiren 3. sektör." dedi..

Merkür Uluslararası Taşımacılık Turizm Ve Havacılık Anonim Şirketi Şişli Şubesi açıldı!

Merkür Uluslararası Taşımacılık Turizm Ve Havacılık Anonim Şirketi Şişli Şubesi bugün 3 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

3. Uluslararası İş Güvenliği Sempozyumu 2015 Haberi

3. Uluslararası İş Güvenliği Sempozyumu 2015

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, "Devlet olarak 'Bu dağıtım şirketlerinin hisselerini sattık ötesi bizi ilgilendirmez' deme lüksümüz yoktur. Kamu hizmetinin devamlılığını sağlamak için dağıtım şirketlerinin hayatiyetini de sağlıklı bir şekilde sürdürmemiz zorunludur" dedi.


TEDAŞ Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Sosyal Güvenlik Birliği (ISSA) tarafından Belek Turizm Merkezi'nde düzenlenen "3. Uluslararası İş Güvenliği Sempozyumu"  başladı.


Müsteşar Kilci, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, son yıllarda bireysel kullanıma bağlı teknolojilerin gelişmesi ile elektrik enerjisinin hayatın vazgeçilmez unsuru haline geldiğini ifade etti.


Üretim, iletim, dağıtım zinciri göz önünde bulundurulduğunda elektriğin hayatımıza dahil olması sürecinde bir aşamanın son derece önemli olduğunu aktaran Kilci, zincirin herhangi bir halkasında meydana gelecek aksamanın doğrudan tüketicinin refahına yansıyacağını belirtti.


Kilci, iş güvenliğinin sadece çalışanlar için değil, tüm paydaşlar için aynı derecede...