26 / 04 / 2024

3d printer ev tipi

3d printer ev tipi

ICON isimli firma 1 milyarı aşkın insanın ev ihtiyacına çözüm geliştirmek adına çalışmalarını sürdürüyordu. Firma, 3D printer teknolojisini kullandı ve 10 bin dolar maliyetle 1 gün içerisinde 55 metrekare ev yapmayı başardı.

75 bin TL'ye 24 saatte ev sahibi olabilirsiniz! 

3D yazıcı ile ev yapma projeleri artmaya devam ediyor. Peki maliyet, zaman ve kalite açısından bu tercihi yapmak doğru mu? İşte detaylar...

Avrupa'da bir ilk: 3D baskılı ilk ev kiralandı!

Hollanda'da yaşayan bir çift, Avrupa'nın ilk tamamen 3D baskılı evini kiraladı.

Dünya'nın en büyük 3D baskılı evi tamamlandı!

SQ4D isimli şirket, 3D baskıyla oldukça büyük bir ev inşa etti. 3D baskı yoluyla yapılan ev 175 metre kare. Maliyeti ise, 6 bin dolar...

3D yazıcıdan ev de çıkacak!

Dijital teknolojiler gayrimenkul sektörünü de dönüştürmeye başladı. Hollanda’da 3D yazıcılarla yapılan evlerde yaşam başladı. Yapay zeka ve sanal gerçeklik teknolojileri emlakçilik faaliyetlerinde adeta bir devrim yarattı...

Nef'in hedefi 3D yazıcıyla ev yapmak!

Nef'in gayrimenkulde yeni hedefi  3D yazıcı ile ev yapmak. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, "Hedefimiz bu yılın üçüncü çeyreğinde 3D yazıcı ile ev yapmaya başlamak" dedi.

NEF 3D yazıcıyla ev üretimine başlıyor!

NEF İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, konut inşasında iki ay sonra 3D yazıcıyla ev üretimine başlayacaklarını söyledi.

Nef 3D yazıcı ile ev yapacak!

Konut yapımında metodu değiştiren Nef, yeni atılımlara hazırlanıyor. Şirket bu yıl 3D yazıcı ile ev yapacak....

3D yazıcıyla 10 bin dolar maliyetli ev üretildi!

ICON isimli firma 1 milyarı aşkın insanın ev ihtiyacına çözüm geliştirmek adına çalışmalarını sürdürüyordu. Firma, 3D printer teknolojisini kullandı ve 10 bin dolar maliyetle 1 gün içerisinde 55 metrekare ev yapmayı başardı.

Fransa’da üç boyutlu printer ile konut yapılıyor!

Fransa’da özellikle ağaçlık alanlarda üç boyutlu printer ile sosyal konut projesi dün start aldı. 95 metrekare ev 2 günde teslim ediliyor...

İsviçre'de robot ve 3D yazıcı kullanarak ev yapıyorlar!

Gelişen teknoloji sayesinde 3D yazıcılar hayatımızı kolaylaştırmaya başladılar. ETC Zürich Üniversitesi'ndeki araştırmacılar robotlar ve 3D yazıcılarla ev inşa etmeye başladılar.

3D yazıcıyla 10 bin dolara ev yapıldı!

Dünyanın inşaat alanlarında kullanmak üzere üretilen ilk mobil 3D (3 boyutlu) yazıcısıyla ev inşa edildi. 24 saat içinde 10 bin dolara 37 metrekarelik ev yapıldı.

3D yazıcıyla 24 saatte ev inşa edildi!

3D yazıcıların kullanım alanları gün geçtikçe artıyor. Üç boyutlu yazıcılar inşaat sektörüne de el attı. 24 saatlik bir sürede ufak bir ev inşa etmeyi başardı.

3 boyutlu yazıcıyla 1 günde ev yaptılar!

Dünyanın inşaat alanlarında kullanmak üzere üretilen ilk mobil 3D yazıcısı, 24 saat içinde yaklaşık 10 bin dolar maliyetle 37 metrekarelik ev inşa etti.

3d printer ev tipi Haberi

3d printer ev tipi

1.2 milyar insanın gittikçe büyüyen barınma sorununa çözüm arayan Teksas merkezli teknoloji girişimi sürdürülebilir ve uygun fiyatlı bir çözüm gelişitrdi.

Habertük Gazetesi'nde yer alan habere göre; ICON ismindeki start-up devasa bir 3D yazıcı ile seri üretime uygun ev inşa etmeyi başardı. Üstelik evin kaba inşaatı sadece 12 ila 24 saat arasında bir zaman içerisinde gerçekleştirilebiliyor. 

100 evden oluşacak olan ilk 3D çıkışlı mahalle gelecek yıl El Salvador'da inşa edilecek. Evler bir oturma odası, yatak odası ve banyodan oluşuyor.

ICON kurucusu Jason Ballard buna rağmen maliyetin alışıla geldik Amerikan evlerinden ucuz oluşuna dikkati çekiyor. ABD'de 18 ila 35 metrekare arasındaki ortalama stüdyo veya 1+1 evlerin fiyatı 40 bin dolar civarında.