16 / 04 / 2024

3D yazıcı

3D yazıcı

Son yılların en büyük buluşlarından olan 3D yazıcılar, dünya genelinde inşaat sektörüne sağladığı kolaylıklarla dikkati çekiyor. 3D yazıcılar sayesinde 10 katlı binaların 10 saatte basılması artık hayal değil.

Türk inşaat sektöründe 3D yazıcı dönemi!

Dev projelerle dünya inşaat sektöründe söz sahibi olmayı başaran Türkiye, son dönemlerin en çok konuşulan yeniliklerinden biri olan 3D yazıcı ile konut üretilmesi konusunda da sektöre yön vermeye hazırlanıyor.

Çinli firma 3D yazıcıdan apartman inşa etti!

WinSun isimli Çinli bir firma, dünyanın tamamen 3D yazıcılarda üretilen parçalardan oluşan ilk apartmanını ve villasını inşa etti...

Eviniz 10 bin TL'ye 3D yazıcıdan çıkacak!

3 boyutlu yazıcılar, önümüzdeki yıllarda hayatımızın önemli bir parçası olacak gibi. Yiyecekten, eşyaya her türlü cismi tasarlayıp, ele tutulur hale getirebilmeyi hedefleyen yazıcıların, şimdi de ev "basması" için çalışmalar sürüyor!

Behrokh Khoshnevis ürettiği 3D yazıcıyla 232 metrekare ev inşa ediliyor!

Teknolojinin son hızda gelişmesi birçok alanda olduğu gibi inşaat sektörüne de yeni açılımlar getiriyor. 3D yazıcı teknolojisi son yılların en işe yarar buluşlarından biri. Artık insan dokusunun üretildiği 3D yazıcılarla ev yapmak mümkün

İBB'nin 3 boyutlu yazıcıyla inşa ettiği evlere yoğun ilgi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İSTON, 3D yazıcı kullanarak üç oda bir salondan meydana gelen konut inşa etti.

3D yazıcıdan ev de çıkacak!

Dijital teknolojiler gayrimenkul sektörünü de dönüştürmeye başladı. Hollanda’da 3D yazıcılarla yapılan evlerde yaşam başladı. Yapay zeka ve sanal gerçeklik teknolojileri emlakçilik faaliyetlerinde adeta bir devrim yarattı...

Nef'in hedefi 3D yazıcıyla ev yapmak!

Nef'in gayrimenkulde yeni hedefi  3D yazıcı ile ev yapmak. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, "Hedefimiz bu yılın üçüncü çeyreğinde 3D yazıcı ile ev yapmaya başlamak" dedi.

NEF 3D yazıcıyla ev üretimine başlıyor!

NEF İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, konut inşasında iki ay sonra 3D yazıcıyla ev üretimine başlayacaklarını söyledi.

Nef 3D yazıcı ile ev yapacak!

Konut yapımında metodu değiştiren Nef, yeni atılımlara hazırlanıyor. Şirket bu yıl 3D yazıcı ile ev yapacak....

3 boyutlu yazıcılar inşaat sektörüne giriyor!

3D yazıcı üretim firması Contour Crafting’in yüzde 30’unu satın aldığını duyuran Doka Kalıp, ilk seri üretimine hazırlandığı robotik 3 boyutlu yazıcılar sayesinde yapıların hızlı bir şekilde tamamlayabileceğini açıkladı.

Doka Kalıp 3D yazıcı ile konut üretecek!

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Timur Sırt, bugünkü yazısında Avusturya merkezli Doka Kalıp'ın projelerinden bahsetti. Sırt, Doka Kalıp'ın 3 boyutlu yazıcı ile 20 saatte ev inşa edeceğini açıkladı.

İsviçre'de robot ve 3D yazıcı kullanarak ev yapıyorlar!

Gelişen teknoloji sayesinde 3D yazıcılar hayatımızı kolaylaştırmaya başladılar. ETC Zürich Üniversitesi'ndeki araştırmacılar robotlar ve 3D yazıcılarla ev inşa etmeye başladılar.

3-D yazıcı ile 14 saatte bina inşa edildi!

Robot, inşaat sektöründe çığır açacak 3D yazıcı ile 14 saatte bina inşa edilebiliyor. Bu teknoloji, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü tarafından geliştirildi.

3D yazıcıyla 10 bin dolara ev yapıldı!

Dünyanın inşaat alanlarında kullanmak üzere üretilen ilk mobil 3D (3 boyutlu) yazıcısıyla ev inşa edildi. 24 saat içinde 10 bin dolara 37 metrekarelik ev yapıldı.

3D yazıcıyla 24 saatte ev inşa edildi!

3D yazıcıların kullanım alanları gün geçtikçe artıyor. Üç boyutlu yazıcılar inşaat sektörüne de el attı. 24 saatlik bir sürede ufak bir ev inşa etmeyi başardı.

3 boyutlu yazıcıyla 1 günde ev yaptılar!

Dünyanın inşaat alanlarında kullanmak üzere üretilen ilk mobil 3D yazıcısı, 24 saat içinde yaklaşık 10 bin dolar maliyetle 37 metrekarelik ev inşa etti.

Dubai'de 3D yazıcıdan inşaat dönemi başladı!

Dubai emiri Şeyh Muhammed bin Rashid el Maktum, 2030'a kadar ülkedeki binaların yüzde 25'inin üç boyutlu yazıcılar aracılığıyla inşa edileceğini duyurdu. Şeyh, twitterdan "Bugün Dubai 3D Yazıcı Stratejisi'ni uygulamaya koyduk." mesajını yayınladı.

3D yazıcı Haberi

3D yazıcı

Son yılların en büyük buluşlarından olan 3D yazıcılar, dünya genelinde inşaat sektörüne sağladığı kolaylıklarla dikkati çekiyor. Özellikle oldukça zahmet gerektiren maket yapımlarında kullanılmaya başlanılan 3D yazıcılar sayesinde 10 katlı binaların 10 saatte basılması artık hayal değil.


 Kullanımı hızla yaygınlaşan 3D yazıcılar parça üretiminde devrim yapmaya devam ediyor. Başta savunma ve sanayi olmak üzere pek çok sahada parça üretmek amacıyla kullanılan 3 boyutlu yazıcılar makine sanayinde de kullanılmaya başlandı. Kullanıldığı alanlarda üretim maliyetlerini yarı yarıya düşüren 3D yazıcılar, yakın dönemde hayatın her alanında kullanılmaya başlanacak.


 Yerli 3D yazıcıyı muadillerinden çok daha uygun fiyatlarla üreten ve satan EMESYS firmasının Genel Müdür Hakan Ertan, ABD, Çin, Avustralya gibi ülkelerden sonra Türkiye'nin de yakın zaman içerisinde inşaat sektöründe 3D yazıcılarla fark yaratacağını kaydetti. Yut dışında...