20 / 04 / 2024

3d yazıcıyla konut üretimi

3d yazıcıyla konut üretimi

DÜNYA inşaat sektöründe söz sahibi olmayı başaran Türkiye, son dönemlerin en çok konuşulan yeniliklerinden biri olan 3D yazıcı ile konut üretilmesi konusunda da sektöre yön vermeye hazırlanıyor.

Türk inşaat sektöründe 3D yazıcı dönemi!

Dev projelerle dünya inşaat sektöründe söz sahibi olmayı başaran Türkiye, son dönemlerin en çok konuşulan yeniliklerinden biri olan 3D yazıcı ile konut üretilmesi konusunda da sektöre yön vermeye hazırlanıyor.

Cansel Turgut Yazıcı: Konut, kurumsal yatırımcı için cazip hale getirilmeli!

Kirada oturan vatandaşların oranı her geçen gün artarken insanların bütçelerinden en büyük payı barınmaya ayırdıklarını vurgulayan EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konutun, kurumsal yatırımcı için cazip hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

BİM’de Deskjet IA Ultra yazıcı 9 taksit fırsatıyla satışta! İşte 18 Aralık 2022 fiyat listesi.

BİM'de Deskjet IA Ultra yazıcı uygun fiyatıyla satışta. Peki, Deskjet IA Ultra 4828 Yazıcı BİM’de ne kadar, kaç TL? İşte 18 Aralık 2022 fiyat listesi 

Cansel Turgut Yazıcı’dan barınma sorununa çözüm önerisi: Çatı katları daireye dönüşebilir!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut ihtiyacının çok yükseldiği şu zamanlarda EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı’dan barınma sorunu için çözüm önerisi geldi...

Yazıcıoğlu Konut Yapı Mimarlık Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Yazıcıoğlu Konut Yapı Mimarlık Sanayi Limited Şirketi Kartal’da  75 bin  TL sermaye bedeli  ile Hamdullah Yazıcı tarafından kuruldu.

Yazıcıdan çıkan evde hayat başladı!

Hollanda Eindhoven'da tamamen 3 boyutlu yazıcıyla yapılan ev kısa süre önce sahiplerine teslim edildi. Ev sahiplerinin yeni evlerinde hayatı başladı.

İBB'nin 3 boyutlu yazıcıyla inşa ettiği evlere yoğun ilgi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İSTON, 3D yazıcı kullanarak üç oda bir salondan meydana gelen konut inşa etti.

3 boyutlu yazıcıyla basılan ilk ev kullanıma sunuldu!

3 boyutlu yazıcı aracılığıyla Avrupa’daki ilk ‘Taş Devri’ konutu Hollanda Eindhoven'da kullanılıyor. 94 metrekare büyüklüğe sahip olan konut için ödenecek kira bedeli aylık 800 Euro olarak belirlendi.

Afra Saraçoğlu ve Mert Yazıcıoğlu Uskumruköy’e taşındı!

İki seneye yakındır birliktelik yaşayan ve başarılarıyla göz dolduran Afra Saraçoğlu ve Mert Yazıcıoğlu Uskumruköy’e taşındı...

Kapıcıya konut tahsis etmek şart mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kapıcıya konut tahsisi ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Kapıcıya konut verilmesi şart mı?

Birçok apartmanda çalışan kapıcı, apartmana ait konutta ikamet ediyor. Peki, kapıcıya konut tahsis edilmesi şart mı? Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal, bugünkü köşe yazısında kapıcılara konut tahsis edilmesini kaleme aldı. İşte İmal'ın o yazısı...

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Muhsin Yazıcıoğlu Parkı Şb. açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Muhsin Yazıcıoğlu Parkı Şb. açıldı!

Şadi Yazıcı’dan Ekrem İmamoğlu'na Tuzla metrosu çağrısı!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Kaynarca - Pendik - Tuzla Metro Hattı'yla ilgili olarak, "Metro’nun da sahile kadar uzatılmasını bekliyoruz" dedi.

Emlak satış ofisleri yerli alıcıyla buluştu!

Efe Yapı İcra Kurulu Üyesi Paris Efe, bankaların sağladığı konut kredisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Piyasalardaki durgunluğa rağmen ciddi ilgi gördü ve satış ofisleri uzun zaman sonra yerli alıcıyla buluştuğunu açıkladı.

3d yazıcıyla konut üretimi Haberi

3d yazıcıyla konut üretimi

İlk olarak ABD’de yapılan ve 3D yazıcı ile 24 saatte ev üretilmesinin önünü açan bu yeni üretim tarzı dünya inşaat sektöründe heyecanlı bir bekleyişin önünü açtı. Daha sonra Çin, Avustralya, Hollanda gibi ülkeler de 3D yazıcı ile ev, köprü, ofis ürettiklerini duyurdu


Klasik yapı üretim anlayışından farklı olarak ‘daha kısa sürede, daha ucuza, daha sağlam’ mottosu ile üretilen evlerde en çok merak edilen konuların başında, kullanılan ürünlerin dayanıklılığı geliyor. Avrupalı yetkililer atık malzemeleri hızlı kuruyan bir beton karışımı ile birleştirerek evleri hayata geçirdiğini açıklarken, Çinli girişimciler ise en az 150 yıl dayanma garantisi verdikleri villaların inşaatında endüstriyel ve tarımsal atıklardan elde ettikleri, yanmaz ve su geçirmez malzemelerin kullanıldığını söyledi.


Türkiye’nin tamamen yerli 3D yazıcısı TeTe’nin üreticisi olan LTS Teknoloji Grup’un Başkanı...