29 / 03 / 2024

3.köprü güzergah

3.köprü güzergah

3. köprü bağlantı yolları inşaatı başladıktan sonra planlar değişti. Rant iddiaları ortaya atılınca Bakan Yıldınm değiştirilen 4 noktayı açıkladı. Habertürk Gazetesi muhabirlerinden Sertaç Akkoç köprünün değiştirilen noktalarını inceledi...

3.köprü için ağaçların kesildiği yerde değişiklik olmadığı söylendi!

3. köprü güzergâhındaki değişiklik tartışmaları sürüyor. Muhalefetin yol yapımı için ağaçların boşuna kesildiği iddiaları var. Ancak karşı taraf güzergâh değişikliğinin ağaç kesilen bölgede olmadığını söylüyor...

3. köprü, İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul hızlı tren güzergahı!

Gebze-Çayırova’dan başlayan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Havalimanı üzerinden Kanal İstanbul’a uzanması planlanan hızlı tren güzergahının ayrıntıları belli oldu. İşte 3. köprü, İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul hızlı tren güzergahı...

Konut fiyatlarına ‘3. Köprü’ dopingi!

Sahibinden. com'un emlak endeksi verilerine göre, köprü güzergahında bulunan bölgelerde konut fiyatlarında artış gözlemlendi.

3. Köprü inşaatının çevreye etkileri meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, 3. Köprü'nün çevreye etkilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Kayseri Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını istedi..

3. Köprü güzergahındaki ağaç kesme çalışmaları meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, 3. Köprü güzergahındaki bir ağaç kesme çalışmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yarkadaş sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

İşte İstanbul'un 3 köprüsü arasındaki farklar!

Hürriyet Gazetesi muhabirleri geçtiğimiz günlerde açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü dün deneyimledi. Muhabirler, Maltepe’den yola çıkıp Bağcılar’a giderek 3 köprü arasındaki mesafe farkını hesapladı.

3. köprü ile Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak!

Yıllık sadece işgücü ve yakıttan 1.8 milyar dolar katkı sağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü hizmete girdi. Ticareti hızlandıracak 3. Köprü ile Türkiye, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine bir adım daha yaklaştı.

Çiğdem Toker : 3.köprünün geçiş ücreti önceden belliydi!

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Çiğdem Toker bugünkü yazısında iki gün sonra açılacak olan 3.köprünün geçiş ücretlerini ele aldı. İşte Toker'in o yazısı...

Beykoz, 3. köprü ve Üsküdar-Beykoz metrosu ile ivme kazanacak!

Beykoz'da markalı konut piyasasının 2004 yılından bu yana aktif olduğunu belirten EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Esin Ağar ve Öyküm Öngiden, 3. köprü ve Üsküdar-Beykoz metrosu ile değer artışında ciddi bir ivme görüleceğini söylüyor.

3. Köprü güzergahındaki arsaların değeri son 6 yılda yüzde 20 arttı!

3. Köprü ve bağlantı yollarının güzergahı üzerinde arsa satın alanlar şimdiden ihya oldu. Bölgedeki köylerde arsaların değeri son altı yılda 20 kat arttı. Projenin tamamlanmasıyla fiyatların daha da yükselmesi bekleniyor...

3. köprü güzergahındaki emlak projeleri şimdiden kazandırıyor!

Kısa bir süre içinde açılması planlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü güzergahındaki emlak projeleri şimdiden kazandırmaya başladı. 3. Boğaz Köprüsü'nde çalışmalarda artık sona yaklaşıldı.

Çanakkale Boğaz Köprüsü güzergahındaki arsaların fiyatları 2'ye katlandı!

Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün ihalesi için gün sayılıyor. İhalenin 2016 başında yapılması bekleniyor. Son bir yılda köprü güzergahındaki arazi fiyatları iki kat arttı. Arazi sahipleri beklemede, yatırımcılar ise arazi peşinde...

3. Köprü inşaatı Korelileri İstanbul'a bağladı!

3. Köprü inşaatında çalışan Güney Koreli personel İstanbul'da temelli kalmayı, hatta evlenmeyi planlıyor.

Serhat Çeçen: 3. Köprüde işin yüzde 65'i bitti!

IC Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, 3. Köprü'nün hem gece hem gündüz kendisini tamamen göstermeye başladığını belirterek, "Köprü ve yollar olarak işimizin yüzde 65'ini bitirmiş durumdayız" dedi.

3.köprü güzergah Haberi

3.köprü güzergah

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul'un Fethi'nin 560. yıldönümünde 29 Mayıs'ta temeli atılan 3, köprü ve bağlantı yollan, inşaat çalışmaları başladıktan sonra 4 ayrı noktada değiştirildi. Güzergâh, Avrupa yakasında Odayeri-Ağaçlı, Uskumruköy ve Anadolu yakasında Hiva ve Reşadiye bölgesinde kaydırıldı. Yapılan plan değişikliği rant iddialarına neden olunca Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım değişikliği şöyle açıkladı: "Köprü güzergâhında bazı yerlerde mecburi sapmalar oldu. Mesela Riva Deresi'nde kuş yollarına rastladı. Orada yolu hafif değiştirdik. Kaynak sularına rastlayan bölgeler oldu, değiştirdik.


Böyle mecburi ufak tefek değişikliklerin planlara işlenmesi lazım. Yapılan işlem budur. Yoksa köprüyü gelişigüzel yapıyoruz, sonra 'Kusura bakmayın yanlış oldu'.,, Bu ciddiyetsiz bir sey," 


AVRUPA HIZLI İLERLİYOR 

HABERTÜRK, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi "nin güzergâhını değiştiren Bakan Yıldırımdın açıkladığı...