26 / 04 / 2024

3.Köprü tabliye işlemi

3.Köprü tabliye işlemi

Yalova'dan "Neta" isimli mavnayla Garipçe'ye getirilen 450 tonluk tabliye, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne monte edildi. Şantiye alanındaki bin 250 tonluk paletli vinç, tabliyeyi alarak kule ayaklarına götürdü..

Rekabet Kurumu: 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu hisse devri izne tabi değil!

Rekabet Kurumu, 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Yatırım ve İşletme A.Ş. hisse devri işleminin 'izne tabi olmadığına' karar verdi.

3 milyar dolarlık 3. Köprü'nün yüzde 51’i nasıl 688 milyon dolara satıldı?

3 milyar dolar civarında yatırım öngörülen 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun yüzde 51'inin 688 milyon dolara satılacak olması kafada soru işaretlerine neden oldu.

Çinliler 3. köprüye talip!

Çinli China Merchants Expressway, CMU, Zhejiang Expressway, Jiangsu Expressway, Sichuan Expressway ve Anhui Expressway firmalarından oluşan 688.5 milyon dolar sermayeli konsorsiyum 3.köprünün işletmesinden sorumlu olan IC İçtaş'ın yüzde 51'ini almayı hedeflediğini açıkladı.

3.köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu arsa yatırımı için fırsatlar sunuyor!

Yatırım ve Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü, 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu çevresindeki arsaların yatırım için fırsatlar sunduğunu ifade etti...

Çanakkale Köprüsü için yabancılardan 1.5 kat talep geldi!

Çanakkale Köprüsü için sağlanan 2.3 milyar euroluk finansmanın ekonominin gücünü gösterdiğini belirten Başbakan Binali Yıldırım, “Yabancılardan 1.5 kat talep geldi, alamadıklarımız gönül koydu” diye konuştu.

Tarsus'ta 3 köprünün temeli atıldı!

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında ilçelerde düzenlediği açılış ve temel atma törenlerinin sonuncusunu Tarsus’ta düzenledi. Tarsus'ta 3 köprünün temeli atıldı.

Bursa Kirmasti Çayı'na 3. köprü!

Yatırımda hız kesmeyen Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kirmasti Çayı'na 3. köprüyü inşa ediyor, köprünün ilçenin çehresini değiştirmesi bekleniyor.

3.Köprü-3.Havalimanı-Halkalı Demiryolu Projesi'nin ÇED süreci başladı!

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan 3. Köprü-3. Havalimanı-Halkalı Hızlı Tren Hattı için ÇED süreci başlıyor. 4 milyar 421 milyon lira yatırımla inşa edilen proje 2 hat olarak planlandı.

Nihat Özdemir: 3. Köprü bağlantıları için finansmanı beklemedik!

3. Köprü’nün açılmasıyla yaşanan trafik sıkıntısını çözecek Kuzey Marmara Otoyol projesi konsorsiyumunda yer alan Limak’ın Başkanı Nihat Özdemir,“Sıkıntının farkındayız, bir an evvel çözmek için yolun yapımına finansmanı beklemeden başladık. Şu an 1500 kamyon şoförü arıyoruz” dedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü için özel beton üretildi!

GEÇTİĞİMİZ hafta 3 milyar dolarlık maliyetle İstanbul’da üçüncü kez kıtaları birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü için boğazın zorlu koşullarına yönelik özel beton üretildi.

İşte İstanbul'un 3 köprüsü arasındaki farklar!

Hürriyet Gazetesi muhabirleri geçtiğimiz günlerde açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü dün deneyimledi. Muhabirler, Maltepe’den yola çıkıp Bağcılar’a giderek 3 köprü arasındaki mesafe farkını hesapladı.

3. köprü ile Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak!

Yıllık sadece işgücü ve yakıttan 1.8 milyar dolar katkı sağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü hizmete girdi. Ticareti hızlandıracak 3. Köprü ile Türkiye, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine bir adım daha yaklaştı.

Çiğdem Toker : 3.köprünün geçiş ücreti önceden belliydi!

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Çiğdem Toker bugünkü yazısında iki gün sonra açılacak olan 3.köprünün geçiş ücretlerini ele aldı. İşte Toker'in o yazısı...

3.Köprü tabliye işlemi Haberi

3.Köprü tabliye işlemi

Yalova'dan Neta isimli mavnayla Garipçe'ye getirilen 450 tonluk tabliye, bin 800 ton kaldırma kapasiteli GSP Neptun adlı yüzer vinçle karaya bırakıldı. Şantiye alanındaki bin 250 tonluk paletli vinç, tabliyeyi alarak kule ayaklarına götürdü ve köprüde özel olarak hazırlanmış iskeleye yerleştirdi. Onlarca mühendis ve işçinin görev aldığı işlem sırasında, rüzgâr ölçümü yapıldıktan sonra operasyon başladı. IC İçtaş- Astaldi JV tarafından yap-işlet devret modeliyle yapımına 29 Mayıs 2013'te başlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar hızla sürüyor. Projede, Kuzey Marmara Otoyolu kısmıyla beraber 700'ü mühendis toplam 6 bin 500 personel görev yapıyor. Köprü ayaklarının betonarme kısmı tamamlanan projede, yeni yılda tabliye montajları yapılacak. Köprü halatlarının çekme işlemi için hazırlıklar da tamamlandı.


GEMİ VE YÜZER VİNÇ


Köprüde araçların üzerinden geçeceği çelik tabliyelerin ilki, Avrupa yakasında...