28 / 03 / 2024

3.Köprü tabliye son hali

3.Köprü tabliye son hali

Yalova'dan "Neta" isimli mavnayla Garipçe'ye getirilen 450 tonluk tabliye, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne monte edildi. Şantiye alanındaki bin 250 tonluk paletli vinç, tabliyeyi alarak kule ayaklarına götürdü..

3.köprü inşaatında son durum!

ICA'nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü'nde çelik tabliye montaj işlemlerinde ilk aşama bitirildi. 3. Köprü Projesi'nde 59 çelik tabliyeden 48'inin montaj ve kaynak işlemi tamamlandı. Asya ve Avrupa yakasının birleşmesine 247 metre kaldı.

3. Köprü'de 41 tabliyenin işlemi tamamlandı!

3. Köprü Projesi'nde çelik tabliye yapımı sürüyor. 59 çelik tahliyeden 41 'inin montaj ve kaynak işlemi tamamlandı, iki yakanın birleşmesine 415 metre kaldı.

3. Köprü'de iki yakanın birleşmesine son 585 metre!

3. Köprü Projesi'nde 34 çelik tabliyenin montajıyla iki yakanın birleşmesine 585 metre kaldı. ICA'nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü'nde çelik tabliye montaj işlemlerinde son dönemece girildi.

3. Köprü'de montaj çalışmalarının yarısı tamamlandı!

3. Köprü Çelik Tabliye Sorumlusu, "Daha önce çelik tabliyeler önce karaya ardından köprü seviyesine vinçlerle alınıyordu. Artık yöntemimiz değişti" dedi.

3. köprü tabliye kaynak töreni düzenlendi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Yavuz Selim Sultan Köprüsü'nün tabliye toplam ağırlığının 46 bin tonu geçeceğini söyledi. 3. köprünün tabliyesi 10 saat süren bir deniz yolculuğundan sonra şantiyeye getirildi.

ATİK üyeleri 3. Köprü çalışmalarını inceledi!

Atılımcı İş Adamları Derneği, yapımına yaklaşık iki yıl önce başlanan 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun çalışmalarını yerinde inceledi. Dernek Başkanı Ulaş Erenkaya, Türk mühendislerle gurur duyduğunu söyledi.

3. Köprü'ye ilk tabliye yerleştirildi!

3. Köprü'de tarihi gün. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan açıklama yaptı. 3. Köprü'nün inşaatında kule yüksekliği 305 metreye yükseldi, ilk tabliye Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın da katılımıyla yerleştirildi.

3. Köprü'de kulelerin yüksekliği 305 metreye ulaştı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın “Bu hafta köprünün ilk tabliyesini atacağız. Silueti de yavaş yavaş görülmeye başlanacak” açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği 3. köprü inşaatında kulelerin yüksekliği 305 metreye ulaştı

3. köprünün betorname işlemi tamamlandı!

Yapımı hızla devam eden 3. köprüde kulelerin betonarme işlemi biterken, köprüye atılacak tabliyeler için inşaata yüzen vinç getirildi. Haydarpaşa Limanı’nda bekletilen tabliyeler ise ilk kez görüntülendi.

Yücel Çelikbilek'ten 3. Köprü'ye ziyaret!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Çelikbilek, 3. Köprü'nün üzerinden raylı sistem geçen tek katlı asma köprü olarak dünyada ilk olduğunu vurguladı.

3. köprü ve 3. havalimanı arsa fiyatlarını artırdı!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, ulaşım alanındaki mega projelerin konut sektörüne getirdiği hareketliliğe işaret etti. Durbakayım, 3. köprü ve 3. havalimanı arsa fiyatlarını artırdığını söyledi...

3.havalimanı ve 3.köprüde kesilen ağaçlar için 5 fidan dikilecek!

'Çılgın Projeler' için ağaç kesimi polemiği Meclis'e taşındı. 3. Köprü, 3. Havalimanı ve bağlantı yolları için ne kadarlık orman alanın yok edildiğini soran CHP'li Umut Oran'a cevap, Orman ve Su İşleri Bakam Veysel Eroğlu'ndan geldi..

3. köprü inşaatından son durum fotoğrafları!

IC İçtaş – Astaldi JV tarafından çalışmaları yürütülen 3. köprü projesinin 2014 yılı bitiminde son hali görüntülendi. İşte 29 Ekim 2015 tarihinde açılacak olan 3. köprü projesinin son fotoğrafları...

3.Köprü tabliye son hali Haberi

3.Köprü tabliye son hali

Yalova'dan Neta isimli mavnayla Garipçe'ye getirilen 450 tonluk tabliye, bin 800 ton kaldırma kapasiteli GSP Neptun adlı yüzer vinçle karaya bırakıldı. Şantiye alanındaki bin 250 tonluk paletli vinç, tabliyeyi alarak kule ayaklarına götürdü ve köprüde özel olarak hazırlanmış iskeleye yerleştirdi. Onlarca mühendis ve işçinin görev aldığı işlem sırasında, rüzgâr ölçümü yapıldıktan sonra operasyon başladı. IC İçtaş- Astaldi JV tarafından yap-işlet devret modeliyle yapımına 29 Mayıs 2013'te başlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar hızla sürüyor. Projede, Kuzey Marmara Otoyolu kısmıyla beraber 700'ü mühendis toplam 6 bin 500 personel görev yapıyor. Köprü ayaklarının betonarme kısmı tamamlanan projede, yeni yılda tabliye montajları yapılacak. Köprü halatlarının çekme işlemi için hazırlıklar da tamamlandı.


GEMİ VE YÜZER VİNÇ


Köprüde araçların üzerinden geçeceği çelik tabliyelerin ilki, Avrupa yakasında...