19 / 04 / 2024

5429 Türkiye istatistik kanunu

5429 Türkiye istatistik kanunu

Resmi Gazete yayım tarihi 18 Kasım 2005 ve Resmi Gazete sayısı 25997 olan 5429 Kanun Numarasına sahip Türkiye İstatistik Kanunu kapsamında yer alan hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Türkiye İstatistik Kurumu duyurdu! Şubat ayında yıllık artışını sürdürdü

Türkiye İstatistik Kurumu  TÜİK, Şubat ayı ücretli çalışan sayısını açıkladı. Yükselişte  olan istatistiklerde yön senenin ikinci ayında da yukarıyı işaret etti. Ayrıntılar haberde.

Türkiye'de işsizlik oranı yükseliyor! İşsizlik şubatta 0,2 puana arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına yönelik iş gücü istatistik verilerini açıkladı. Türkiye'de işsizlik oranı şubatta 0,2 arttı. İşte detaylar...

Gram altın mı dolar mı yoksa euro mu? Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayında en çok kazandıranı açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayında hangi yatırım aracının reel getirisinin fazla olduğunu açıkladı.

Türkiye’de kayıtlı işsiz sayısı haziran ayında yıllık yüzde 20,9 arttı

Türkiye İş Kurumu’nun aylık istatistik bülteninine göre, İŞKUR 2022’nin ilk altı ayında yaklaşık 740 bin kişiyi işle buluştururken, aylık ve yıllık baza bakıldığında ise kayıtlı işsiz sayısında artış gözlendi. Haziran ayında kayıtlı işsiz sayısı yaklaşık 30 bin artış gösterdi.

AB turistlerinin tercihi ABD ve Türkiye oldu!

Avrupa Birliği istatistik kuruluşu EUROSTAT, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla AB turizmine ilişkin verileri yayınladı. AB turistlerinin ziyaret etmeyi çok istediği ülkelerin ABD, Türkiye ve İsviçre olduğunu açıklandı.

Türkiye'nin turizm geliri yüzde 1,3 arttı!

Türkiye'nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,3 artarak 4 milyar 868 milyon 890 bin dolar oldu. Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK), yılın ilk çeyreğine ilişkin turizm istatistiklerini açıkladı.

Nevşehir Türkiye İstatistik Kurumu binası Şubat'ta hizmette!

Nevşehir 'de bulunan sayısı bölge müdürlükleri arasında yerini alan Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürlüğü yeni ve kendisine ait binasına kavuşmasıyla birlikte Nevşehir 'de konuşlanmışta olacak.

Türkiye'de dakikada 2 konut el değiştirdi!

Türkiye genelindeki konut satışları OcakEkim döneminde 1 milyona yaklaştı. Buna göre; günde ortalama 3 bin 90, saatte 129, dakikada 2 konut el değiştirdi. Türkiye istatistik Kurumu velilerine göre, yılın ilk 10 ayında Türkiye'de 926 bin 932 konut satıldı.

Türkiye istatistik kurumu uzmanlığı yönetmeliği!

Türkiye istatistik kurumu uzmanlığı yönetmeliği 8 Ağustos 2014 tarihinde 29082 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, Türkiye İstatistik Kurumuna atanacaklar ile ilgili esasları kapsıyor. İşte yönetmeliğin tam metni..

Türkiye İstatistik Kurumu Hizmet Binasında yıkım çalışması başladı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) hizmet binasında yıkım başladı. TÜİK'e yıllardır ev sahipliği yapan Eskişehir yolundaki binanın yerine yeni ve daha modern bir bina inşa edilecek...

TOKİ, Türkiye İstatistik Kurumu için yeni bina inşa edecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) için modern bir hizmet binası inşa edecek. Yeni binanın yapımı için 22 Mayıs’ta ihaleye çıkılacak.

Türkiye İstatistik Kurumu hizmet binasını TOKİ inşa edecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ( TOKİ ), mevcut binası depremde risk taşıyabileceği değerlendirilen Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ) için afetlere dayanıklı modern hizmet binası inşa edecek...

TOKİ Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Merkez Hizmet Binası inşaat yapım işi ihalesi!

Ankara İli Çankaya İlçesi Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Merkez Hizmet Binası İnşaatı yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale 26 Aralık 2013 tarihinde saat 14:30'da gerçekleşecek...

5429 Türkiye istatistik kanunu Haberi

5429 Türkiye istatistik kanunu

KANUN

 

Türkiye İstatistik Kanunu

 

Kanun No. 5429

Kabul Tarihi : 10.11.2005

BİRİNCİ KISIM

Genel Hükümler

Amaç

MADDE 1.- Bu Kanunun amacı; resmî istatistiklerin üretimine ve organizasyonuna ilişkin temel ilkeleri ve standartları belirlemek; ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda veri ve bilgilerin derlenmesini, değerlendirilmesini, gerekli istatistiklerin üretilmesini, yayımlanmasını, dağıtımını ve Resmî İstatistik Programında istatistik sürecine dâhil kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak üzere, Türkiye İstatistik Kurumunun kuruluş, görev ve yetkilerine ilişkin esasları düzenlemektir.


Tanımlar

MADDE 2.- Bu Kanunun uygulanmasında;

a) Kurum: Türkiye İstatistik Kurumunu (TÜİK),

b) Konsey: İstatistik Konseyini,

c) Başkanlık: Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığını,

d) Başkan: Türkiye İstatistik Kurumu Başkanını,

e) Kurum ve kuruluşlar: Başbakanlık ve bakanlıklar ile bunların bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlarını, mahallî idareler ve bunların bağlı ve ilgili kuruluşları ile birlik ve şirketlerini, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ve...