20 / 04 / 2024

6 milyon konut kentsel dönüşüme uğrayacak

6 milyon konut kentsel dönüşüme uğrayacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) , deprem riskleri, çarpık kentleşme ve altyapı sorunlarının önüne geçmek için tasarlanan Kentsel Dönüşüm Projesi için büyük adımlar atıyor. Projeyle 20 yılda 6 milyon konut dönüşecek.

O ilde 3 yılda 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildi! Dağ, taş inşaat oldu!

Bilimsel toplantılarda çarpık yapılaşmasıyla örnek gösterilen Kuşadası’nda, koronavirüs pandemisinin başladığı 2020'den bu güne 5 milyon 856 bin 908 metrekaresi konut olmak üzere 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildiği belirlendi. Plansız yapılaşmaya dikkat çekildi ve riskler tek tek a

O ildeki konut fiyatları 5-6 milyon TL’den 1 milyon TL’ye kadar düştü!

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Bostanbaşı Mahallesi'nde 6 Şubat deprem felaketinin ardından konut satışları resmen dibe vurdu. Deprem öncesi 5-6 milyon TL’ye satılan daireler şimdilerde 1 milyon TL’ye alıcı bulamaz hale geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6 milyon yeni konut müjdesi!

Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamalarında vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 milyon yeni konutun müjdesini verdi. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları...

Milli Emlak İstanbul'da 6 adet konut, 1 ahşar ev ve karakolu satıyor! Megakentte gayrimenkul sahibi olabilirsiniz!

İstanbul Avrupa Yakası Milli Emlak, İstanbul ili, Fatih, Beyoğlu ve Şişli ilçelerinde yer alan 6 adet konut, 1 ahşap ev ve karakolhaneyi 1 milyon TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. İşte ayrıntılar...

250 bin yeni konut projesine tepki: 1,6 milyon boş konut var

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu 250 bin yeni sosyal konut projesine tepki gösterdi. Türkkan, halihazırda 1.6 milyon konutun boş durduğunu söyledi.

'1,6 milyon boş konut var önce onları eritin'

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TOKİ'nin yapacağı sosyal konut projesine ilişkin eleştirilerde bulundu. Türkiye'de 1,6 milyon boş konut bulunduğunu belirterek, "Madem niyetiniz insanları ev sahibi yapmak önce bunları eritin" dedi.

Tokyo'da konut fiyatları 63,6 milyon yene ulaştı!

Japonya'nın 2021 yılı mali konut fiyatları açıklandı. Tokyo ve çevresinin konut fiyatları ortalamasının 63,6 milyon yene (503 bin dolar) ulaştığı bildirildi. İşte detaylar...

Değerli konut vergisinden 9,6 milyon TL gelir elde edildi!

Değeri 5 milyon 227 bin TL üzerinde olan taşınmazlar için uygulanan değerli konut vergisinde ilk taksit ödemeleri başladı. Şubat ayında değerli konut vergisinden  9,6 milyon TL gelir elde edildi. 

1.5 milyon konut acil dönüşecek!

Getirilen yeni kolaylaştırıcı uygulamalarla birlikte kentsel dönüşüm, inşaatın yeni dinamosu olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye genelinde 6.5 milyon konutun dönüştürülmesi için düğmeye bastı. Hedefe göre 5 yıl içinde 1.5 milyon konut acil olarak dönüşüm yaşayacak.

6,7 milyon konut dönüşüm bekliyor!

Türkiye'de 6,7 milyon konut kentsel dönüşümü bekliyor. Yapılan hesaplamalara göre, 22 milyon kişi çürük binalarda yaşıyor. Bu gerçek, özel sektörden devlete ve vatandaşlara kadar tüm paydaşların kentsel dönüşümde ortak hareket etmesinin önemini hatırlatıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dönüştürmemiz gereken 6,7 milyon konut var!

TOKİ ile başlatılan konut atılımının özel sektörün de gayretleriyle önemli bir dönüşümün gerçekleşmesini sağladığını dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hala dönüştürmemiz gereken 6,7 milyon konut bulunuyor." diye konuştu.

Türkiye'de üç yılda 1.5 milyon konut dönüşecek!

Türkiye'de dönüştürülmesi gereken 6.7 milyon konut bulunuyor. 2023'e kadar 300 bini İstanbul'da olmak üzere 1.5 milyon konutun dönüşümü yapılacak.

6 milyon konuta yalıtım yapılması gerekiyor!

Türkiye'de bulunan 10 milyona yakın binanın yüzde 87'si konut niteliğinde kullanılıyor. Bu konutların yer aldığı 6 milyon konuta  ise doğru yalıtım uygulaması gerekiyor. Bu sayede yılda 1 milyar dolar enerji tasarrufu yapılabilir.

6 milyon konut kentsel dönüşüme uğrayacak Haberi

6 milyon konut kentsel dönüşüme uğrayacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), ev sahibi olamayan binlerce işçi ve emekliye yönelik projelerinin ardından 2011 Ekim ayında Van'da meydana gelen ve 604 kişinin ölümüne neden olan deprem sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlanan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Türkiye genelinde çalışmalarını hızlandırdı. 


ÇARPIK KENTLEŞMEYE SON


Kentsel dönüşüm kapsamında, tüm afet risklerine karşı önlem, altyapı çalışmalarının düzenlenmesi ve 1960'tan bu yana gelen çarpık kentleşmenin önüne geçilmek isteniyor. 


RIZA ALARAK YAPIYORUZ


Çalışmalar hakkında bilgiler veren TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, dönüşümü yaparken vatandaşın rızasını ön planda tuttuklarına değinerek, “Asgari vatandaşımızın yüzde 85’inin rızasını alıyoruz ve çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz. Türkiye’de örnek projeler üzerinde çalışıyoruz. 


Uşak’ta, Niğde’de, Malatya’da, Trabzon’da Nevşehir de çalışma yürüttüğümüz yerlerde arkeolojik alan çıktı ve inşaat yapmaktan vazgeçtik. Bu alanların da turizm alanına...